Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2008 17:33 - ПРИНЦ ЧАРЛЗ НА ЦИГАНСКА СВАТБА
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 11368 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 01.02.2008 09:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Принцът дойде в Пловдив в края на 98-а – ако не се лъжа.

Градът се готви дълго време за височайшето посещение.

Най-притеснителното беше, че гостът искаше да види точно това, което се криеше от всички чужди гости – циганското гето.

Не мога да си обясня защо беше всичко това – все пак той не беше български политик, който  в предизборна кампания се бори за ромските гласове.

Дали пък принцът не се чувстваше задължен при всяка своя задгранична визита да ходи точно при бедните и онеправданите, за да демонстрира пред своите поданици добро сърце?

Или просто имаше наистина добро сърце и искаше да даде кураж на тези, които не са имали неговия шанс в живота?

Но не убягна от погледите на репортерите факта, че прекалено често си бършеше ръцете след ръкостисканията с обикновените хора. А в програмата имаше гостуване на циганска сватба, така че доста бели кърпички бяха употребени.
Вече писах за посещението, но мисля, че няколко неща останаха.

Точно в този период британската компания АМЕК се бореше да спечели газифицирането на Пловдив.

Точно преди посещението на престолонаследника бе открит неин офис точно срещу общината – на мястото, където щеше да спре кортежа на Чарлз.

И така стана – принцът слезе от колата, отби се в офиса, здрависа се с персонала пред обективите на десетките камери и влезе в общината.

На другия ден АМЕК освободиха офиса. Не спечелиха газификацията, но бяха влезли в централните емисии на британските телевизии. Сигурно си е струвало парите.

В програмата имаше една среща на Чарлз с Петър Стоянов – почти на четири очи. Двамата се качиха на втория етаж на една от къщите в Стария град, а всички оператори – без този на Община Пловдив, бяха решили да си починат. Така изпуснаха сензацията.

В салона, където се провеждаше срещата, имаше пиано – едно момиче се грижеше за музикалния фон. В един момент обаче то /после се разбра, че в цялата работа има доста режисура/ засвири “Всички имат нужда от любов” на Бийтълс, Петър Стоянов започна да пее, принцът известно време се ослушваше и неочаквано влезе в дует.

Според протокола на кралския двор подобно поведение било недопустимо.

Новината се разнесе за секунди. Хората от протокола на принца започнаха да звънят в Бъкингамския дворец и да търсят консултации – как да реагират.

Британските журналисти се проклинаха, че ги е домързяло да се качат на горния етаж. Започнаха да наддават за касетата на общинския оператор Асен и човекът сигурно щеше да изкара доста пари, ако от администрацията на президента не бяха го отрязали.

Тома Спространов, който в този момент е бил на гости в Англия, разказваше по-късно как новината за дуета с българския президент е била във всички новинарски емисии и на първите страници на вестниците.

От цялата работа колежката Веселина Божилова направи един много любопитен филм, излъчихме го няколко пъти и данданията започна да се забравя.

След две години обаче историята получи неочаквано продължение.

Попаднахме на мургавите младоженци, които още живееха със спомена за високото посещение на сватбата им. В чест на принца даже бяха кръстили първородната си дъщеря Даяна- по онова време името Камила съвсем не бе актуално.

Не знам какъв подарък им беше връчил Чарлз, но от общината бяха дали на младото семейство общинско жилище – като благодарност за добре изиграната роля. В сватбата имаше също известна доза режисура.

Когато ги посетихме жилището беше вече доста занемарено, хладилникът – празен, защото и двамата бяха без работа, а малката Даяна постоянно беше болна. А може би и гладна.

Някой беше дал акъл на младия баща да пише на Чарлз, който беше изиграл ролята почти на кум.

Тази история колегите превърнаха в един смешен и тъжен филм.

Момчето сричаше пред камерата писмата до двореца, които някой друг му беше помогнал да съчини.

В тези писма се описваше тежкото материално състояние на младото семейство и болестите на малката Даяна. В края се отправяше горещата молба за отпускане на малко “финанс” – да се ремонтира жилището, да се купят лекарства и започне някакъв бизнес.

Някаква госпожа от канцеларията на принца беше отговорила веднага   тя отправяше от името на Чарлз височайши благопожелания, но и информираше, че не е в практиката на двореца да удовлетворява каквито и да е молби, свързани с материални въпроси.

Момчето не се отчайваше и пишеше отново – отговорът беше почти същият.

Не знам дали госпожата от канцеларията изобщо е уведомявала своя работодател за кореспонденцията.

Мисля си и дали след разпечатването на поредното писмо не си е бърсала ръцете с бяла копринена кърпичка.

В крайна сметка от Кралството не дойде и едно пени.

В резултат на стиснатостта на престолонаследника името на малката Даяна бе сменено.

Новото име бе адекватно на традициите в махалата.

 



Тагове:   чарлз,


Гласувай:
0



1. 100jan - Някои принцове имат причудливата способност да се превръщат в крале :)
30.01.2008 18:21
Струва ми се, че тази история с циганина и принца не е свършила още :)
цитирай
2. анонимен - Името?
30.01.2008 18:26
Как са прекръстили Даяна?
цитирай
3. анонимен - Благодаря за хубавата статия ! Но ...
30.01.2008 19:14
Благодаря за хубавата статия ! Но искрено съжяляваме ,че тази личност не ги пребра всичките цигани там на острова ! Можеше да му бъдат верни данъкоплатци и поданици ! На драго сърце всички Българи щяхме да се разделим с тях !
цитирай
4. анонимен - OT OPTIMUM
30.01.2008 19:53
Не знам чия е по-голямата цигания на принца от острова или на сънародниците ни от красивия Пловдив.Колкото за мургавите съграждани, не ги виждам в ролята на коректни данакоплатци.
цитирай
5. анонимен - от pepas
31.01.2008 12:28
Да еба тоя принц.
цитирай
6. анонимен - Принцът винаги знае какво прави - ако той забрави, британците му напомнят
31.01.2008 18:34
Неговото Височество посети Столипиново, защото Кралството беше инвестирало там 6 милиона паунда за развитие на занаяти и за полицейска система с Бобита, произведени от самата махала. Кралската му особа зае кадрите на британските телевизии като нетрадиционен отчет пред нацията: надзиравам, демек, къде отиват вашите пари, скъпи данъкоплатци.
А свадбите бяха девет наведнъж - беше неделя и Волен Сидеров го нямаше още, за да се скара на младите роми, че тъй енергично се множат...
цитирай
7. thomas - ...
02.02.2008 08:01
@Анонимен 3
Вече е малко късно - там и без нашите има вече предостатъчно "разнообразие".

@всички_анонимни
Абе как пък не можете и един коментар да напишете, без да лъсне някой ужасяващ пропуск в образованието... прЕбра (3), данАкоплатци (4), сваДбите (5).
цитирай
8. анонимен - OTNOSNO BALGARSKOTO OB6TESTVO
03.02.2008 01:31
KAZVAM SE MARIA I VI PI6A OT RODOS!PROSTO ISKAM DA VI NAPOMNQ ZA TOVA,KOETO PI6EXA VA6ITE VELIKI AVTORI V POVE4ETO RAZKAZI PREDI OSVOBOJDENIETO NA BALGARIQ OT TYRSKO POBSTVO CITIRAM "VZEMAXA JENITE NI PRAZNI I NI GI VRA6TAXA PALNI"TAKA 4E 500 GODINI PREDSTAVETE SI KOLKO 4ISTA E BALGARSKATA KRAV!I TOGAVA SE TYPAITE V GARDITE,4E STE balgari.............................
цитирай
9. анонимен - fvwWzDYnNtSSVFDn
20.06.2011 17:46
That's way the beetsst answer so far!
цитирай
10. анонимен - NIgYxqbPfyRYNACSahb
20.06.2011 19:43
64h3uC <a href="http://aldkrwsrzhyi.com/">aldkrwsrzhyi</a>
цитирай
11. анонимен - CixZnYFGJhpAa
21.06.2011 16:24
XFmjrK , [url=http://bwmjyzbdtmsy.com/]bwmjyzbdtmsy[/url], [link=http://lyodpypmksnm.com/]lyodpypmksnm[/link], http://wdksqxsppzvx.com/
цитирай
12. анонимен - WyFkGaymwFbNtNcQrHS
22.06.2011 11:45
tvO9Sk <a href="http://jujgrxbxvckh.com/">jujgrxbxvckh</a>
цитирай
13. анонимен - gDEnkwrZu
23.06.2011 18:48
4RTxt3 , [url=http://jzeduoujvlgv.com/]jzeduoujvlgv[/url], [link=http://iwhxmbnvjfgg.com/]iwhxmbnvjfgg[/link], http://ghbjgxznvary.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9490831
Постинги: 1020
Коментари: 6462
Гласове: 8629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930