Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2012 18:37 - Цифровата телевизия - котка в чувал
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 21466 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 29.12.2012 10:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Правителството щедро отпусна 10 милиона лева за реклама на прехвалената цифровизация. Не е трудно да се догадим, че една част от парите ще бъдат поделени от приятелски посредници и медии. Другата цел е да се даде едно рамо на тези наши хора, които трябва да избият парите, дадени, за да цифровизират живота ни. Защото преди няколко години се говореше, че това било голям бизнес, но вече не изглежда това. Докато се туткаме, технологиите вървят напред, и в края на 2013-а може да се окаже, че можем да гледаме повече телевизии без пари по интернет.
Сделката беше направена още при тройната коалиция по  толкова съмнителен начин, че Европа поиска едни гигантски глоби за гяволука ни.

Сега ни засипва реклама, че предстои някакво чудо в телевизионния свят.

Хората се чудят какво да правят и повечето нищо не разбират. Какво в крайна сметка ще гледат от 1 септември? Колко струват т.н.декодери? Задължителна ли е цифровата телевизия? И т.н.

Всъщност какво се рекламира за 10 милиона. Рекламира се възможността на мястото на петте телевизии, които гледахме със стайна антена, сега - срещу неизвестна инвестиция -да гледаме....Колко? Някъде пише:21 телевизии. Обаче кои са тези телевизии?

Така широко рекламираният сайт цифровизация бг дава следния отговор:

      BNT, bTV, bTV Action, Nova,Bulgaria On Air, BBT, DRT , TV7.

Както и да ги броим, излизат 10. ДРТ не съществува май - става дума за ДАРИК ТЕЛЕВИЗИЯ. От останалите 9 четири воюват с БУЛСАТКОМ, защото искат много пари за правото за излъчване. Ами ако се откажат да се излъчват без пари? Останаха три телевизии, едната от които е за тесен кръг бизнесмени, а третата и сега си я ловим с антена без пари. За което удоволствие плащаме поне 70 милиона годишно.

Какво излиза тогава - че ако инвестираме в оборудване за цифрова телевизия, купуваме котка в чувал.

Щяло да има и други телевизии по-нататък - така ни обещават. Купете си онази машинка и чакайте. Само че никой не е чул пред СЕМ да се извиват опашки от кандидати за цифров лиценз. Защото никой не знае колко струва масрафът. Онзи, който е наел спътника, ли ще плаща на БТВ, или БТВ на него? И колко? 
Дали държавата в крайна сметка няма да даде рамо и на някои телевизии да влязат в цифровата игра? И срещу какво ли?

 




Гласувай:
9



1. felixedmundovich - ТУК Е ТАКА!
29.12.2012 08:39
...Какво пишеше в оная кръчма-"Тук е така !" С още по-голямо съжаление трябва да констатираме , че още дълго ще бъде така. Да има за нашите, а пък вашите да го.../справка- Любо Пенев и супата/ Авторът на постинга се вълнува от тези неща , но за редовото българче му е се тая - априори знае, че държавата винаги ще го прекара с обещания и най-вече с опашати лъжи. Та , те телевизиите са за това -да повторят една лъжа 100 пъти и тя да стане истина, а балъците да ръкопляскат и да им изпразнат джобовете. Да е само цифровизация "с мед да ги нахраниш" , то е -демокрация , ала-балазация, ядрени централи, "честни"бизнесмени, неподкупни прокурори и милиционери,стройна здравна система, богати пенсионери... Карай ,не остана, пророците казаха - в чест на стогодишнината от светлата дата 9.9. и държава няма да остане!
цитирай
2. kamasutra - И ти кво, искаш да седим с аналогова ...
29.12.2012 10:13
И ти кво, искаш да седим с аналогова тв от каменната ера ли?
цитирай
3. katunes - декодери
29.12.2012 11:50
С нетърпение чакам отговора на въпроса - коя голяма верига магазини за техника ще продава декодерите и чия собственост е тя? Нека да остане новогодишна изненада за всички българи...
цитирай
4. kostadin - Не се притеснявайте, след време ще ...
29.12.2012 12:20
Не се притеснявайте ,след време ще преминем отново към нова прогресивна и върха на сладоледа аналогова телевизия - така се правят пари от много евтини неща.
Крайно време е да съкратят поне наполовина персовала в телевизиите.
цитирай
5. leshoiad - Техномаркет ли е?
29.12.2012 12:31
katunes написа:
С нетърпение чакам отговора на въпроса - коя голяма верига магазини за техника ще продава декодерите и чия собственост е тя? Нека да остане новогодишна изненада за всички българи...

Чия собственост е?
цитирай
6. muerte - Няколко думи и от мен.
29.12.2012 16:43
1. Костадине, верно си много зле - кагото Бг (или която и да е друга държава) мине от цифров на аналогов тв сигнал ще те черпя каквото и колкото кажеш. И ако не знаеш договорът за цифровизацията наистина го сключиха вашите червени другари. Ама да плювнем по навик, нали? Мда, хем типично българско, хем показваме знания.
2. Декодери се продават и сега - в почти всички магазини за техника на цена между 50 и 70 лв., така че катунец и ти си в категорията на костадин. А ако не знаете за социално слаби декодерите ще са безплатни (ха разровете се малко из гугъл де)
3. Джерджински, що не идеш да видиш как е в С. Корея ами разливаш мозък, без някой да ти го иска?!? Там и без това цифровизацията е през крив (комунистически) макарон, хем да не се кахъриш за нашата.
4. И последно - да говориш за "инвестиция" от 50 лв. (а цената ще падне със сигурност, както и да генерализираш за "котки в чували" без да знаеш какъв процент домакинства гледат САМО ефирен аналогов сигнал и колко ще останат САМО на новия цифров, си е чиста проба спекулация.

П. п. Костадин е прав поне за едно нещо. В БНТ и в БНР трябва да се съкратят ПОНЕ 1/2 от щата. Неотдавна, когато работех в радиото щата беше малко над 2000 души. Знаете ли колко от тях бяха журналисти?!? Около 400. Честито!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455269
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031