Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2013 18:50 - ЗАВЕЩАНИЕТО НА ДОГАН: БОЙКО ДА СИ ХОДИ!
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 6611 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Който и да е сценаристът на драматичния спектакъл в НДК, ПР резултатът е блестящ - поне половин България чу директно завещанието на Доган. С прощалната си реч вече бившият лидер на ДПС разсея всякакви съмнения, че наследникът му може да колаборира с партията на Бойко Борисов в рамките на едно бъдещо управление.

През последните месеци много политически противници на сегашния премиер прокарваха тезата, че Борисов и Доган са в период на затопляне на отношенията. Използваха се и най-малките прояви на синхронни политически реакции, за да се прехвърли първично негативното отношение към партията на българските турци и върху управляващите в момента. В речта на Доган обаче се съдържаха безкомпромисни критики към модела на сегашното управлението, който бе представен и като антиевропейски. Последната оценка - пак пред очите на хиляди телевизионни зрители - бе подкрепена от европейските либерални партньори на ДПС.

Между другото, най-пространно конференцията на ДПС бе показана от двете телевизии, които не се излъчват по БУЛСАТКОМ - БТВ и ТВ7. ТВ7 имаха много добра техническа обезпеченост за транслация на цялата конференция - включително осигурен синхронен превод. След като се оказа, че Бойко Борисов лично е помагал за развитието на БУЛСАТКОМ дали няма някаква промяна в нагласите на бизнеса, който стои в дъното на медийния пейзаж? И дали придобиващото нова скорост политическо разслоение няма за мотор и част от българския бизнес, на който - както се чу и на конференцията, му писва от икономическия модел на правителството? Засега можем само да гадаем.

Така че изстрелът в залата в НДК ще отеква месеци наред - до изборите. Ако не се случи нещо необичайно, ГЕРБ ще има все по-остра нужда от коалиционна подкрепа. ДПС ще консолидира в още по-голяма степен електората си, който под ръководството на добър политик като Местан вероятно ще постигне рекордни постижения. Търси се още един политически субект и нищо чудно през лятото да имаме нова тройна коалиция, афиширана като социално-либерална.

Интересно е дали Бойко Борисов ще се включи в хора на  онези политици, които ще използват и този повод за поддържане на етническото напрежение, за да се извлече определен дивидент? Или няма да иска да рискува реномето си на проевропейски политик и няма да бърза със спонтанни реакции, а след трезв анализ ще запуши пробойните от ударите, които понесе публично днес?



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - И преди, и сега няма
20.01.2013 06:34
НИКАКВО етническо напрежение. Някакви диви джагали се млатиха, ние им гледахме сеира и това на всички ни е през к..а.

Щели да консолидират електората си... Колкото и да го консилидират, той повече не може да стане. Пък и електоратът им вече не ги ебава за слива...
цитирай
2. kostadin - Единственото което ни е необходимо ...
20.01.2013 10:35
Единственото което ни е необходимо да правим е да си гледаме нашите български работи ,така както САЩ ,франция ,Турция ,Иран и Германия го правят
Ако не го разбираме ни чакат арабските революции ,съдбата на Косово ,Авганистан...
Вече сме достатъчно малко и е необходимо да сме единни по отношение целостта на българската държава
цитирай
3. shtaparov - А Догон що не си отива, та четвърт век ...
11.02.2013 08:37
А Догон що не си отива,та четвърт век е вече в парламента??!! Къде има такива пожизнени мандати- в републиките ли?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455529
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031