Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2013 10:47 - ЕЛЕМЕНТАРНО...
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 5961 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Покушението срещу Доган беше новогодишният подарък за българските медии. След дългите и постни празници най-после нещо се случи. И като рукнаха едни приказки, едни версии, сценарии, изводи...Кадрите с извадения пищов и патакламата след това се повтарят непрестанно и вече ни се повръща от тях. Без да се надценявам, ще се опитам да направя няколко елементарни извода. Дано да не бъда опроверган, но едва ли.
  1. Няма атентат и опит за убийство. Има РИТУАЛНО УБИЙСТВО, което има за цел да докаже, че Сокола не е недосегаем, че и той е жив и уязвим човек. Само идиот би тръгнал с такова оръжие и с един куршум да убива. Елементарно. В старите и не толкова стари митологии може да се открият аналози.
  2. Няма сценарий. Ако случилото се трябваше да докаже пагубното за нашето общество използване на „езика на омразата” или сценаристът на „цирка” да е назначен от ДПС, тогава просто атентаторът щеше да бъде етнически българин и да няма нищо общо с ДПС. Да си припомним, че половин век Америка не може да реши дали убийството на Кенеди е с лични мотиви от един човек или има политически заговор. А ние за две минути разиграхме сценария.
  3. Срещу Доган има международен заговор. От Доклада стана ясно, че Бойко Борисов.прави задкулисни ходове в стремежа си да елиминира влиянието на Доган. Доколкото разбрахме, Доган трудно може да бъде определян като „агент на турското правителство”, след като първите мъже на България и Турция заговорничат срещу него зад гърба му.
  4. Случилото се нанася още един шамар върху имиджа на БългарияЕдва ли                някой в Европа ще тръгне да разнищва сценарните хипотези на домораслите политици и анализатори. Просто има насилие, което няма нищо общо с демокрацията. Включително побоя над атентатора. От кадрите се вижда как за секунди у много делегати се отприщва първична ярост и тръгват да линчуват едни безпомощен вече човек, а други /Лютви Местан, Христо Бисеров/ за секунди осъзнават резила и се опитват да отстранят побойниците.
Когато по подобен начин реагират 16 годишни фенове с голи глави пред имотите на Цар Киро е едно, но когато виждаме делегати на една парламентарна партия в костюми, е съвсем друго.         5. И последно – прощалният доклад на Доган заслужава много повече внимание, отколкото му се отделя – поне до този момент. Да сравним написаното само от професионална гледна точка, като майсторлък – да го наречем. Между посланията на Доган и новогодишното приветствие на президента Плевнелиев, примерно, просто няма база за сравнение.От този доклад Станишев трябва да се учи на опозиционно говорене, а Бойко Борисов едва ли ще разбере или ще иска да разбере всичко написано в него. Може би защото Доган е решил да прояви и малко интелектуално високомерие...  



Гласувай:
5



1. apostapostoloff - Мелето, което си спретнаха тия скотове-
20.01.2013 17:28
джагалите, няма нищо общо с имиджа на България. Драли се там някакви рязани диваци- голям праз...

В международен план Джагал Доган е Никой и Нищо. Не че в България е нещо, ама кой цивилизован европеец ще обърне внимание на някакъв тъмен балкански джагал?
цитирай
2. nick195 - чул......но нищо не разбрал
27.01.2013 06:44
Господин Апостолов......... от къде го измисли това обръщение 'джагали' ? Вземи направи някъде някаква справка, че като гледам как затвърдено го употребяваш (седем пъти в две изречения) и малко остава да ми смениш представите за живота.

В крайна сметка, говорим за гаджали, не за джагали !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9490390
Постинги: 1020
Коментари: 6462
Гласове: 8629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930