Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2013 10:32 - ДА НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ!
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 7535 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 02.03.2013 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                       Народът иска да върнем националните богатства на народа. Стига сме пълнили гушата на частниците – нека печалбите да отиват за всички нас. Това за ЕРП-та вече не подлежи на дебат – ясно е, че ще трябва да ги национализираме. И тогава със сигурност сметките ни ще паднат под 10 лева. Защото само държавата знае как да произвежда и продава ток. Стига сме хранили австрийските и чешките пенсионери, нека да остане нещо и за нашите. След това да национализираме и другите монополисти. Телекомуникационните оператори да станат държавни. Вероятно те ще направят така, че  пенсионерите ще говорят безплатно. Ако не може да се национализират, по-добре да ги забраним. Мобилните разговори само утежняват бюджета ни. Когато имахме само домашни телефони с по 2 стотинки разговора, лошо ли ни беше? След това да се национализира В и К. За да паднат сметките ни за вода под 2 лева. Задължително да се национализира БДЖ. Тогава хем билетите ще поевтинеят – този от София до Пловдив отново ще стане 3,36, както беше при бай Тошо. И милионите печалба ще пълнят в държавния бюджет. Хубаво е да национализираме и Вазовските заводи в Сопот.  Не съм сигурен чия собственост са, но щом са на загуба, значи са на някакви мръсни частници. И хората няма да протестират и ще си получават заплатите редовно. Топлофикациите също трябва да се национализират – особено Софийската. Защото там пълнят гушите мръсни частници като Вальо Топлото. Да се национализира БНТ. Тогава тя ще стане толокова гледана, че частните телевизии сами ще умрат. Да се национализират хипермаркетите. Да се възстановят държавните фирми „Хранителни стоки”, „Плод-зеленчук”, „НарМаг” и „Здрава храна”. ” и цените да станат като през 66-а – един коняк - 44 стотинки за сто грама. Да се върне ТПК „Хигиена” и печалбата от бръсненето и подстигването да отива за народа. Бензиностанциите – тоже. И тогава бензинът отново ще стане 25 стотинки. Да се създаде Национален комитет по Национализациите. В него могат да се назначат на заплата и процент всички безработни. Работата им ще бъде да следят някъде да не се пръкне някакъв частник. Щом го забележат, веднага да му слагат лепенка на вратата и да го одържавят на секундата. Парите в касата веднага да се внесат в държавния бюджет.
България отново да стане НАРОДНА република.
Да се внимава само да не стане някакъв гаф с „Лукойл”.  
От името на протестиращите: Гошо Гевара



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. travell - :-)
02.03.2013 10:37
малко си прекалил с тая национализация, но иначе лошо няма. По-добре да е държавно, от колкото на чужди така наречени "инвеститори", които освен за подкупи на държавни служители, другаде не инвестират.
цитирай
2. apostapostoloff - А член Първи
03.03.2013 08:25
защо пропускате?! Не ви е срам!

Редно беше да споменете и съботниците!
цитирай
3. yotovava - :))))))))))))))))
03.03.2013 09:01
Ми то и член 1 да върнем и ще цъфнем и вържем.
цитирай
4. platon - Кого иронизирате наборе?
03.03.2013 09:50
Докараните до ръба на отчаянието и самозапалването? Хората които изкарват и Вашия хляб? Че? Цитираните подигравателно он Вас цени са се състояли. Истина е , че не бяхме богата държава, нямахме стандарта на двадесетина страни пред нас, но такава клоака не сме били. Говореше се за българска школа в културата /оперно пеене, фолклор/, спорта...Сега се чудят как да се "заградят" от нас Зад кого заставате...Зад ЧЕЗ който публично отчита около 240% печалба, и допълнително , и незаконно си доставя нови облаги черед реивенстиране с подставени фирми. Заставате ри зад заробващите ни договори на "американските " Марици, соларни и вятърни централи...подставените фирми за продажба на енергия от "Козлодуй" не сме длъжни да знаем как се управлява икономиката на страната. Избрали сме политици и държавници за тази работа. Плащаме храната, топлото , дрехите и т н на журналистите за да ни информират, а не да ни се подиграват. Срещу обгрижването което правим на горепосочените получаваме мизерия и подигравки. Защо да нямаме право на бунт друже? След това иронията с Че? Цинично е да се подиграваш/ и то на трети март/ с човек чиито действия не се отличават по нищо почти от това що е мечтал и искал да направи Васил Левски. Помислете и върху нещо друго. Как неговата Куба/ на Че/ подложена на нечувани като време икономически санкции е световна марка в редица обасти-туризъм, спорт, шоу, захар, пури, конячни продукти...Търсена медицинска дестинация е, а ние "преуспяващите " българи треперим когато дъщерите ни раждат в наши болници, над 30% от нас са неосигурени за здраве. " Мизерията" има право на бунт и никой не може да я съди това.
цитирай
5. drugi - Харесва ми изразителността на сарказъма
03.03.2013 20:14
Направо не мога да повярвам, че хора над 30 години, които имат елементарни познания по анатомия могат да размхват толкова динамично знамето на национализацията, колкото го правят по протестите.
цитирай
6. bojilov - Уточнение за ВМЗ от един сопотненец
06.03.2013 10:02
ВМЗ както зцнаеш и сега си е държавно.В региона имаше доста плувни басейни.Кат се махна соца всички ги приватизираха-Баня,Хисар-и всички са печеливши.ВМЗ също имаше два плувни басейна.Ама може ли служителите на оръжейния завод Тато да не им построи места за отдих.Да ама ВМЗ се не приватизира,понеже нали от значение за нац.сигурност.Кво стана с двата басейна-закрития си седи порутен и не се ползва от 20години.Открития го приватизираха "под масата" и сега в него гледат....прасета.Няма такъв кеф да гледаш как прасетата се чешат на водната пързалка. ))
Същата беше съдбата на хижата на ВМЗ-"под масата" на крупен чеченски бизнесмен,занимаващ се с дрога и сега се рути,а бунгалата вече се и срутиха.На тях последно като ходих седят и стикери от Агенцията по вземанията...
На вилите на завода съдбата е същата-порутиха се и вече ги няма...
Та така с държавното...
цитирай
7. alexs - Този въпрос няма еднозначен отг...
08.03.2013 17:55
Този въпрос няма еднозначен отговор! Преполагам че знаете че по-лош0 от държавния монопол е частният монопол! А където има реална конкуренция съм твърдо за частното! то и в древния Рим водоснабдяването е било обществено пък БДЖ и преди 1944 е било държавно! За тока ако може да се усигурят няколко доставчика да избирам от кой тогава има смисъл да е частно....хората нямат избор и оттам идват проблемите! За твое сведение и в САЩ Франция Англия понякога може да се национализира
http://www.investor.bg/evropa/334/a/montebur-franciia-nacionalizira-kato-sasht-germaniia-i-velikobritaniia,143638/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9456922
Постинги: 1000
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031