Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2013 10:22 - КОЙ ДА НИ КУПИ?
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 7241 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 07.07.2013 10:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Китай купил Сиера Леоне – съобщават медиите. По-точно китайците инвестират 8 милиарда долара, но като се има предвид състоянието на африканската държавица, те реално я купуват. Сиера Леоне и България си приличат – икономическа криза, повсеместна корупция, макар ние да живеем малко по-добре. У нас само една трета от нселението живее под прага на бедността, а в Сиера Леоне – две трети. Няма българин, който като прочете горната новина, да не си помисли: а няма ли кой и нас да ни купи? Не е тайна, че все повече сънародници не виждат изход от сегашната криза. Даже и да има нови избори, след тях картинката ще остане същата.. Даже и да се смени конституцията, избирателната система, ако щете и политическата система, скоро сегашното положение ще се възпроизведе, тъй като корупцията и другите обществени недъзи у нас не се  внасят отвън, а се генерират в самото общество. След като не можем да се оправим сами, тогава кой ще ни оправи? Да ни купи, да бъдем поставени в условията на протекторат, да си внесем управници или нещо подобно? Да поразсъждаваме сериозно върху различните варианти.
  1. Купува ни Китай.
Можем да преговаряме за инвестиция от стотина милиарда, след което китайците да ни съставят правителство. Много е важно при преговорите да им се постави условие в цената да влиза издръжката на ЦСКА. А най-добре и на Левски. Още по-добре и на Локо Пловдив. Тогава всички ще бъдат доволни и ще сме съгласни китайският да стане втори официален език. Друга голяма полза би била, че китайците сигурно ще използват нашата територия за икономическо предмостие за експанзия в Европа. Те едва ли ще развиват тук икономика, като знаят каква е производителността на труда на българина, Най-вероятно ще построят големи складове за тяхната продукция. Това би било добре, той като складовете ще искат и много охрана. А българинът най-обича да работи охранител – не изисква физически усилия и е престижно.
Лошото е, че по китайските закони за корупция се предвижда и смъртно наказание. Което може да доведе до генацид над българското население.
  1. Ставаме американски щат.
Това е стара българска мечта, но тя вече не е актуална. Да имаме президент негър-мюсюлманин – никога! По-добре да мрем от глад.
  1. Купува ни Бразилия
Идеята изглежда екзотична, но да не забравяме, че само при тази сделка ще имаме президент отк български произход. В момента и в Бразилия има протести, което означава, че сме на един хал и можем да се сближим. Освен това ще можем да ползваме потенциала на бразилските футболни школи без никакви визови проблеми. Ще организираме у нас съпътстващ Карнавал – като този в Рио де Жанейро, и ще привлечем туристи.
  1. Купува ни Франция
Като че ли забравихме, че сме франкофонска държава – поне от времето на президента Желев. Тоест, имаме добра основа за сближаване. Освен това има добри връзки на партийно ниво – между Атака и партията на Льо Пен. Да не говорим, че и в двете страни управляват социалисти. Проблемът е само в това, че ни връщат циганите. А на нас ни се иска това да не е така.
  1. Купува ни Германия
Ако Бойко Борисов се върне на власт, това би могло да стане много лесно – двамата с Ангела Меркел могат да го уредят за два часа. Само че в Германия се бачка много. Освен това като германска провинция ще трябва да даваме – на Гърция и на разни други закъсали държави, а не да вземаме, както ни се иска, като закъсала държава.
  1. Купува ни Русия
Ще се сбъдне една историческа мечта – не можахме да станем Задунайская губерния, не можахме да станем 16-а съветска република, но не е късно да се включим в ОНД. Отделен въпрос е, че ние вече сме почти купени. Остава да се дострои АЕЦ Белене. Тогава ще станем мечтаният енергийен център на Балканите, Ще спрем да караме старите западни трошки и ще се обзаведем с нови лъскави Лади. Да не говорим за необятните руски пазари, на които отново ще се възцарят нашите консерви с огурцы, лютеница, икра из бакладжан, цигарите Ту 134 и т.н. Руският език отново ще стане задължителен от най-ранна възраст. В парламента ще се говори на руски, което не е проблем, тъй като Сергей Станишев ще остане безсрочно на власт. Може да се окаже, че и Бойко Борисов е по-добре с руския, отколкото с английския. Да не говорим за Волен Сидеров.
       7 . Купува ни Турция. Тази идея ще я преглътнем най-трудно, но нека да поразсъждаваме трезво. Имаме многовековни исторически традиции в съвместното съществуване.Имаме обща кухня, много общи ритми и общи любими сериали.. Ядем едни и същи домати. Отново се отварят пазарите на изток, икономиката ще дръпне напред – като турската. ДПС просто ще се размие и ще престане да съществува. Доган и Местан вече ще бъдат едни от многото. Освен това новата образователна реформа в Турция гарантира изучаването на майчин език, така че даже турският да стане официален, в училищата ще се учи гарантирано и български. Няма да има нужда да отделяме милиони за нови самолети, тъй като ще си ги произвеждаме в новата обща държава. Единственият проблем е да не ни накарат да заместим бирата и ракията с айрян.    



Гласувай:
10



1. nick195 - Наистина .......
07.07.2013 13:14
...... до там се е стигнало.
цитирай
2. kbalenciaga - zaprehoda, имаш леееки неточности
07.07.2013 22:40

"Само че в Германия се бачка много. Освен това като германска провинция ще трябва да даваме – на Гърция и на разни други закъсали държави, а не да вземаме, както ни се иска, като закъсала държава."
Първо, напротив в Германия се работи в пъти по-малко, от колкото в България за работа при едно и също заплащане.
И второ Германия не дава, а взима, особено от държави като България.
Писал съм цяла тема с разяснения за Пиявицата Германия.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9457600
Постинги: 1000
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031