Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2013 09:43 - СМЪРТ ЗА КОНЦЕСИОНЕРИТЕ, ДА ЖИВЕЕ ДЪРЖАВАТА!!!
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 6336 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 03.08.2013 17:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  В един блог открих следния позив – не мога да го нарека „постинг”, посветен на трагедията в мината „Ораново” . Препечатвам го дословно с малки съкращения:   МУТРАТА-ИЗМЕКЯР УБИ ЧЕТРИ ЧОВЕКА ОТ РАЗ,ЗАРАДИ СВОЯТА АЛЧНОСТ И ЖЕЛАНИЕ ЗА СОБСТВЕНО БЛАГОПОЛУЧИЕ НА ЧУЖД ГРЪБ!
И АКО И СЕГА НЯМА НАКАЗАНИЕ ЗА ТЕЗИ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ И НЕНАКАЗАНИ МУТРИ,СЛЕД ЛЯТОТО И АЗ ИЗЛИЗАМ НА ПРОТЕСТИ!!!
ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧНЕ С АДЕКВАТНИ НАКАЗАНИЯ ЗА
УБИЙЦИТЕ-ГРАБИТЕЛИ-"БИЗНЕСМЕНИ"!!!
ВРЕМЕТО ОТДАВНА ИМ Е ДОШЛО!!!!!! 
ГАДОВЕ МРЪСНИ!
  Посланието всъщност повтаря по-категорично обществените настроения след инциденти от типа на този в мината „Ораново”. Каквито и да си причините, винаги изплува образът на „УБИЙЦИТЕ-ГРАБИТЕЛИ-"БИЗНЕСМЕНИ"!!! В някои случаи „грабителите” всъщност се опитват да доограбят нещо, което преди тях държавата е оглозгала до кокъл. В други случаи „гадовете” просто се опитват да оцелеят, притиснати от кризата и от същата тази държава, която сега въздава справедливост. Да си спомним грагедията в Охридското езеро, за която едва ли за главен виновник бе нарочена дребна туристическа фирма, която нямала „лиценз”. Хайде да въведем лицензи за всички частници! – скочи целокупна България и политиците започнаха да поддакват, за да влязат в синхрон с обществените настроения. Списъкът с подобни еднотипни сценарии може да бъде продължен. И този път държавата си изми ръцете, като заяви, че спира концесията на мината – поне докато не си платят концесионните такси плюс лихвите. Справедливо! Всъщност какво прави министър Стойнев реално? Оставя да гладуват няколкостотин души – просто за да направи нещо в угода на тези, които искат отмъщение на всяка цена. Включително на кръвожадните блогъри. Защо министърът не провери наистина ли концесионерите са теглили заеми, за да плащат заплати? И да оцени това. Защо министърът не провери наистина ли ТЕЦ „Бобов дол” не дължи на мината 3 милиона лева. Защо министърът не признае дали държавната НЕК не дължи пък на ТЕЦ-а 10 и милиона, поради което той не превежда милионите на мината - респективно за поддръжка и заплати? И ако е така чия е вината за всичко, което се случи? 
Вместо министърът да раздава наказания от кабинета си не е ли по-разумно да отиде в мината и да попита директора - какво може да се направи 
 правителството  за подобряване условията на труд - докато се отпуши междуфирмената задлъжнялост? Да се отпусне някаква помощ или заем - за да се запазят и работните места. И дали в крайна сметка виновникът за смъртта на миньорите не е концесионерът, а онези некадърници, които управляват така държавата, че я забатачват още повече? Онези тарикати, които много добре знаят, че е по-добре да ударят концесионера-частник, отколкото да разчистят батаците около държавните монополи като НЕК, Булгаргаз, БДЖ и т.н. Защо правителството не им спре „концесиите”, докато не си разплатят дълговете? Само че държавата се крепи точно на тях, а не на нещастниците от мината. Обществото пък по рефлекс от Девети септември 1944 година продължава да иска смърт за гадовете. Изход никакъв. А двамата миньори са просто дребен детайл в пейзажа. Светла им памет.  



Гласувай:
8



1. felixedmundovich - Тодоров, този път май ,откровено ни манипулираш /или лъжеш/
03.08.2013 15:34
На миньорите-мир на праха им. Тежко е и не трябва да ровим в душите и сърцата на близките им. НО:
Г-н Тодоров, думата ти я отвори с твоето червено писание.Я ни посочи един случаен концесионер , или бизнесмен,който да не цункан и погален нежно по главицата от партията майка- за едни и кървава мащеха за други. Комунистическата измет , чиито ръце стискат ОТЕЧЕСТВОТО за гърлото вече 69 години е генетично увредена. Тези бизнесмени и концесионери са деца и внуци на крадци и убийци-това е било най-нисшата прислойка на обществото -тогава ,когато България е била що годе нормална държава . Спомняте ли си преди години даваха един сериен филм-"Планетата на маймуните". Накратко -при някакъв световен катаклизъм -маймуните вземат връх над човечеството, стават господари и започват да управляват планетата по маймунски.Същото е станало и с ОТЕЧЕСТВОТО ни след "освобождението" ни от братската червена армия.Избити са над 200 000 човешки същества и господството на маймуните /пардон на най-справедливия строй/ влиза в сила.
цитирай
2. chavdar01 - НЕ СЕ СЪРДЯ ЧЕ НЕ МИ ЦИТИРАТЕ ИМЕТО! АЗ СЪМ ЧОВЕКА С ПОСТИНГА,КОЙТО ВИЕ ОЦЕНЯВАТЕ КАТО ПОЗИВ!
03.08.2013 15:58
НО НЕКА БЪДЕМ ТОЧНИ!
ФАКТИТЕ СА:ЧЕТИРМА УБИТИ,А НЕ ДВАМА,КАКТО ПИШЕТЕ!
АКО БЯХА ВАШИ РОДНИНИ,ДА КАЖЕМ БАЩА ВИ ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ БЛИЗЪК ЧОВЕК,СИГУРНО ЩЯХТЕ ДА МИСЛИТЕ ПОНЕ КАТО МЕНЕ ,ЗА ДА НЕ КАЖА,ЧЕ МОЖЕШЕ ДА МИСЛИТЕ И ПО-РАДИКАЛНО!
НЕ СТЕ ЛИ СЪГЛАСЕН,ЧЕ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА ИМА
ПОДОБАВАЩО НАКАЗАНИЕ??????????????!
НЕ МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ЧАШАТА ПРЕЛЯ?
И ВСЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ПРЕЛИВА,АКО НЕ СЕ ВЗЕМАТ НИКАКВИ МЕРКИ!
И В КРАЙНА СМЕТКА КАКВО ЗНАЧИ ЗА ВАС НЯКАКВИ СИ ЧЕТИРМА ДУШИ УБИТИ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА,ТАКА ЛИ???!
НАПРАВО ВИ СЪЖАЛЯВАМ!!!
МАЙ НИЩО ЧОВЕШКО НЕ Е ОСТАНАЛО ВЪВ ВАС!!!!!!!!
ЖАЛЪК СТЕ!
цитирай
3. injir - И цял един народ е също дребен детайл ...
04.08.2013 01:15
И цял един народ е също дребен детайл от пейзажа... За някои. Дето си имат държава...
цитирай
4. atanasio - Идват планетарни катастрофи: е...
05.08.2013 16:44
Идват планетарни катастрофи: екологична - http://science.actualno.com/news_382588.html ,и финансова - http://e-vestnik.bg/13784/zhak-atali-vsichki-razoreni-sled-10-godini/

Трябват пари за трансформацията ,и 50-трилиона е минимума много повече са - http://www.greentech.bg/?p=21201 ,и да се знае къде се провалиха икономистите - Rex Weyler, съосновател на Greenpeace International - http://greentech-bg.net/?p=2147
цитирай
5. mirosan - Понякога се отчайвам...
07.08.2013 14:49
...четейки коментарите и начинът на мислене. Надеждата ми е,че тия хора са рядкост и с навлизането на по-младите поколения стават все по-голяма рядкост.
Хората не виждащи по-далече от носа си,всъщност виждат точно толкова колкото им е позволявала да виждат навремето партията преди 10-ти ноември.
Гледали ли сте филма "Шменти Капели". Дето българксите учени създали бълхи в буркан, на които като махнеш буркана и продължават да пърхат в същото ограничено пространство, въпреки,че имат цял един нов хоризонт. Сещайте се какво олицетворява този кадър от филма - начинът на мислене на доста българи.
Че собственика носи вина - сигурно, че големите бизнесмени повечето са били (някои още са) откровени престъпници - и това не е далече от истината. Но да търсиш конкретен единствен виновник,върху който да голям проблем или трагедия е начин на разсъждаване от миналото. Тогава за всеки проблем имаше един единствен конкретен виновник (можеше и да е събирателен образ като световния империализъм например). Но виновникът - "лошия" беше един и ясен,ясно беше и че никога държавата няма капка вина,а като бял ден беше ясно и че един ден виновникът ще бъде изправен до стената и разстрелян като куче. И сега продължава да се мисли по този дълбоко порочен начин.
1.За големите трагедии никога няма само един голям виновник - има обаче един, който е най-лесно да бъде обвинен(дори да се окаже невинен)(като нашите медици в Либия примерно)
2.Единственият орган,който има право да определя кой е виновен е съдът. Никой няма право да раздава присъди на непознати хора по телевизора - колкото и интересно и лесно занимание да е това. (Да не говорим,че някои медии активно се възползват от тази слабост на хората за да бъдат интересни)
3.Ако триото следствие-прокуратура-съд не си свърши работата то тогава трябва да се задействат органите,които контролират тях и проличава има ли гражданското общество,което да се му пука какво става в дъравата.
(свършва ми лимита за букви в поста-стига засега)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9456006
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031