Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2014 10:41 - ДА ЖИВЕЙ КРИТИЧНИЯТ ДОКЛАД!
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 4916 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Един приятел - футболен фен, има несъкрушими аргументи в защита на любимия си отбор. За всяка негова загуба той има две железни обяснени: или мачът е бил наговорен или съдията е бил купен. Трето обяснение няма. Може да са играли като мърди, но винаги вината е другаде.

Та горе долу така правляващите и техните симпатизанти приемат доклада на Европейската комисия.

Няма вариант някой да излезе и да каже: Съжалявам, ама управляваме като мърди.

След това да излезе някой бивш управляващ и да каже: Извинявайте, ама и ние управлявахме като мърди.

Или съдията е виновен, или докладът е продаден.

В древността е бил виновен вестоносецът. В българската история вестоносци не се споменават, но пък сме създали великата поговорка: "Кой ми сра в гащите?"

Орешарски даже е доволен от този доклад .- в него критиките били стари и нямало нови.

Наричат ни корумпирани, непоправими, но ние се радваме, че не са ни нарекли и педерасти. Примерно.

В доклада наистина не се казва нищо за големите проблеми на България, а ни занимават с такива нищожни неща като съдебната ни система.

Пада телевизионният рейтинг на Николета Лозанова. И нищо за тази драма няма в Доклада. Може би защото имаме и добра новина - плейметката се събрала с Валери Божинов и били на пътешествие по празниците.

Има и други неспоменати проблеми. Чуваме, че Локо-Пловдив не може да си намери добър ляв бек.

Нищо не се казва и за Волен Сидеров. Така че какво има в доклада? Притоплени манджи.

След като се повтаря едно и също, а ние не се променяме, защо трябва да се пишат доклади?

Илияна Йотова и нейните колеги точно това повтарят - след като докладите се неефективни /това означава на прост език, че  сме непоправими/, защо трябва да се хабят пари за доклади?

Едно време, когато нямаше интернет, по нова година си пишехме картички. По-артистичните натури се пънеха да измислят нещо оригинално, а по-мързеливите и елементарните /от типа на европейските чиновници/ тиражираха едно и също- "ЧНГ.Пожелаваме здраве, щастие и успехи в живота".

Една година приятел от Москва пък ми написа:"Миналогодишните ми пожелания остават в сила".

Сетих се за тази картичка, която и аз доста години възпроизвеждах, след като излезе доклада.

Дали по този модел вместо да ни спират мониторинга, просто да ни пишат:"Миналогодишният ни доклад остава в сила".

Представате си колко време, чиновнически заплати, хартия и нерви ще се икономисат.

И още едно предложение. Таази пуста корупция, с която явно няма да се преборим никога, вместо да я дъвчим във всеки доклад, да я обявим за "запазена марка на Република България". С ракията не успяхме, но потентовахме в Европа Панагюрската луканка, Филе Елена, Кайзерован врат Тракия и Роле Трапезица.

Да добавим към списъка и "Корупция  по Български". Като символ на българщината.

Можем да направим музей на корупцята. Туристически маршрути - по следите на големите корупционни сделки. Конкурс Корумпиран политик на годината.

Представяте л си какъв туристически поток ще се насочи към България. И в ръцете на всески турист при влизане ще му връчваме карта на България и Доклада на Европейската комисия. За да се увери, че не си е дал напразно парите.

 




Гласувай:
5



1. getmans1 - Пусто да остане!
25.01.2014 11:13
Срам, някакъв от Москва ме изпреварил и то още в ерата на картичките!
цитирай
2. nick195 - Tуристически маршрути
25.01.2014 15:03
И като приложим карта на корумпираните туристически обекти, знаете ли как най-вероятно ще изглежда тя ? Нещо подобно на картографиране на футболен мач.

[img]http://infosthetics.com/archives/football_drawings2.jpg[/img]
цитирай
3. apostapostoloff - Дааааа, на калпавия к.р и
25.01.2014 16:18
космите му пречат. А съдията ВИНАГИ опорочава мача!
цитирай
4. felixedmundovich - Стига ,де...
25.01.2014 18:49
Другарю Тодоров,
Вие отново и отново открихте, топлата вода ,колелото , Америка и Съветския Съюз.
Нищо ново под слънцето --"Всяка власт се корумпира, абсолютната -абсолютно."Припомнете ми кой го е казал. Какво искаме ,/за Вас - не знам/ след 70 годишно комунистическо управление, а?!... ако е за поговорки -най важи -за вълка и козината . Вярва ли някой ,че кръвожадната комунистическа фауна ще започне да пасе трева.Ще ядат от нас живо месо докато ликвидират България.
Вашите писания, другарю Тодоров - са нищо друго , освен хвърляне на пепел в отдавна изсушените ни от плач очи.Гаврата със съотечествениците ми е на много нива.
Вие ,кое ниво поддържате?!
цитирай
5. mirosan - Един единствен път политик се из...
25.01.2014 20:50
Един единствен път политик се извини на българския народ. Това беше президентът Желю Желев в новогодишното си слово в навечерието на новата 1997-ма ако не се лъжа. Това са и единствените две изречения, които съм запомнил от всички президентски новогодишни приветствия, които съм слушал - каза така "Уважаеми сънародници, аз се извинявам! Мене ме е страм..." и т.н. Тогава, разбира се, на власт беше катастрофалното правителство на Жан Виденов, към което Желев не принадлежеше. Въпреки това се извини от името на цялата политическа класа. Не че смятам президента Желев за най-големия държавник на прехода, но той е един от хората, от които всеки един политик има какво да научи.
И не е страшно, че БСП се държат като олигофрени - старата соц.тактика да си я караш "тъп и упорит" докато ти свикнат и спрат да ти забелязват свинщините. Страшното е, че много хора в тази държава си я карат умствено по инерция. Още си живеят с безполезни предразсъдъци, които с нищо не помагат за развитието на държавата и за поумняването при гласуване. И г-н felixedmundovich е жив пример за това.
felixedmundovich, ако обвинявате в нещо конкретно г-н Тодоров или оспорвате някое от твърденията му в постинга, бъдете точен и ясен. Такива общи обвинения и злостни коментари без да опровергавате което и да е от твърденията в постинга са характерни за клюкарите-интриганти и се окачествяват като номера на жени с леко поведение. Не се унижавайте по този начин.
Все пак на мен лично надеждата ми е в младото поколение. Тези дето не знаят нито другаря Живков, нито кой е Георги Димитров и какво е това петилетка. Ако те не оправят държавата с умовете, ръцете и вота си, значи трябва да бягаме от тук докато е време...
Онзи ден един приятел изкоментира "Че той Моисей, защо ги е въртял 40 години из пустините евреите!? За да измре и последния роб от тях, и последния с робска психика".
Дано и на нас не ни трябват 40 години след промените та да ни дойде акъла...
цитирай
6. shveik5 - Точен и разбиващ пост. Харесвам стилa ви.
31.01.2014 23:13
Предишните ми възхищения от силата на перото ви, остават в сила, даже с код жълто!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455586
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031