Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2014 08:12 - КОЙ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ?
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 5845 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

        

Вчера в студиото на Сашо Диков Кирил Домусчиев, човекът постигнал безпрецедентни  успехи в областта на футбола, а може би и в бизнеса, заяви, че няма смисъл да се работи в България.

Става дума за човек, който се е доказал. Ако му се вярва, даже във футбола е на печалба. Планира инвестиции за стотици милиони, но не в България. Човекът се опита да обясни и защо прави това – защото ни управляват хора, които нищо не разбират от икономика.

Който е гледал внимателно за по-малко от 10 минути разбра защо в България е така и нищо не се променя.

Ама кой да чуе Домусчиев – нали е олигарх. Преди известно време чухме сериозни неща от Сашо Дончев - ама нали и той е олигарх. В петък пък гледах филм за Фил Филипов – един от най-успелите българи в света. Ама кой е чул за него – да не би да е футболист? Да не би да е Кобрата? Освен това дава лош пример – не уважава синдикатите, даже и германските. Може би за това изкарва фалирали предприятия от цял свят на печалба.

А у нас – разказа Домусчиев, „Товарни превози” върви твърдо към фалит, но не се приватизира. Как така ще дадем родния си транспорт на олигарсите? Които ще съкратят някои от безценните синдикални членове.

В събота и неделя дежурните в най-големите български сайтове, онези, които се хвалят с десетките хиляди посещения на ден, правят журналистика, като превключват телевзионните канали, за да чопнат нещо „скандално” и да го преразкажат.

Проверих сега – отзвукът от интервюто с Домусчиев е никакъв. Няма скандал. А това, че един от най-успелите българи не иска да инвестира в България – това просто не е новина. Ако беше казал, че ще сменя треньора или че се развежда, за да се ожени за някаква миска – щяхте да видите как се прави новина номер 1.

Онзи ден се запознах с един човек – съвсем нармален на вид, даже не пушеше пури. Оказа се, че е един от тримата най-големи производители в един бранш. От най-големите производители в света – да уточним. Никой не е чувал за него. И той ще инвестира, но не в България.

В това време хора, които през живота си не са разделили слама на две магарета, се пробват да управляват. Или се канят да управляват.

Домусчиев спомена как го управляват.

И Сашо Дончев е разказвал как го управляват.

Ама кой да ги чуе. Кой да ги покани да дадат акъл. Важното е да се хвърля прах в очите на хората. Да им се обещава реиндустриализация, европейски заплати и задължителна казарма, която ще спаси България.

Винаги съм казвал, че на всеки, който иска да управлява, първо трябва да се даде една бакалничка и след месец да му направим сметката по системата „дал Кольо – взел Кольо”. И ако се окаже, че бакалничката е на кяр, ако всичко е платено и рафтовете са пълни със стока, значи човекът може. Да се пробва и върху България.

Само че се съмнявам колко политици ще издържат този изпит.

Явно има хора, които могат да управляват нещо повече от една бакалница. Ама те дават лош пример. И е по-добре да ги прогоним.

Какво ли би станало ако Кирил Домусчиев, Сашо Дончев и Фил Филипов поемат държавата? Дали няма да я уапрявляват по-добре от сегашните?. От предишните. И от следващите?

Ама това няма да се случи никога. Защото как ще си дадем държавата на чорбаджиите-изедници. Които със сигурност не плачат, като гледат бедните хора. И които със сигурност ще изметат половината ни чиновници.

Няма да допуснем това. Ако все пак тази идея започне да напредва, ще се хванем за оръжието.

Да живее народната ни република!

 




Гласувай:
8



1. getmans1 - Точно Домувчийски предупреди преди БЛИЗО година че:
18.05.2014 09:34
Ще изнесе бизнеса си от България ако му се пречи и забележете тази закана идва на фона, на лозунгите „Върнахме държавата на народа“ и „Освободихме бизнеса“.
Показателно, нали?
Както е показателно че продължава да мисли по този начин една година по-късно!

Когато такива хора говорят политиците и народа трябва внимателно да слушат все пак не може всички да са маскари и „чорбаджии изедници“.
цитирай
2. felixedmundovich - Комунистически манипулации, манипулации и пак манипулации...
18.05.2014 19:41
"...Биография
Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 година в град София, България.

Майка му е дългогодишен директор на завод „Балкан“ в Ловеч, който Домусчиев успява да приватизира чрез фонд „Напредък“, основан от него и брат му Георги. Благодарение на съветите на майка си, ненавършил 30 години Кирил вече участва в приватизацията чрез фонда си „Напредък“. През това време той има кратък бизнес с разстреляния по-късно бивш шеф на Локомотив (Пловдив) - Александър Тасев. По време на масовата приватизация фондът „Напредък“ купува мажоритарни дялове в ловешкия завод за велосипеди „Балкан“, „Плевенско пиво“ и редица други предприятия..."

Другарю Тодоров първо с това трябваше да започнеш - лесно става.
А иначе - Отечеството ни фалира от подобни комуниЗки типове!
цитирай
3. apostapostoloff - Работата е там, че в една
25.05.2014 03:57
капиталистическа държава "управляващите" нямат кажи- речи никакво влияние и значение, защото собствеността е в частни ръце. Бизнесът определя всичко, а ролята на политиците неимоверно се преувеличава от българските медии. Казвам българските, защото в Европа политикът е някакво лайненце, на което много рядко се обръща съществено внимание.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455536
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031