Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2014 21:38 - Цветан Василев като Тодор Живков
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 5420 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес група хора на изкуството и спорта подеха инициатива в защита на Цветан Василев. Всичките  са му яли хляба - това, а не някакви морални принципи, ги обединява. На едни е дал пари за филм, на други за запис на песен, на трети за издръжка на отбора.

За всички тях - Въргала, Тити Папазов, Силвия Кацарова, Аня Пенчева и т.н., той е най-добрият човек.  Те не се интересуват дали парите, които им е дал, са лични или са пари на вложители на банката. Не се интересуват въобще откъде идват тези пари.

Да си припомним, че когато започна процесът срещу Тодор Живков, тогава също известни хора на изкуството защитиха падналия Първи партиен и държавен ръководител. Защото им беше подарил апартаменти. Не построени от него, а апартаменти построени с парите на обикновените българи.

Дали Аня Пенчева не беше и в онзи комитет?

Дали и тогава, и сега т.н. интелектуалци биха защитили човек, който не им е подарил нищо?

Сега е ред да се създаде Инициативен комитет в защита на Делян Пеевски.

След време може би на Николай Бареков и т.н.
   



Гласувай:
6



1. getmans1 - Да ли е морално?
17.06.2014 22:34
Корпоративна благодарност към банка /която и да е/?!

С чужда пита, помен!
цитирай
2. apostapostoloff - Аз предлагам да викаме на
18.06.2014 15:40
Ц. Василев "татенце". Не "тато", а "татенце".

(А как да викаме на лайномета Пеевски, засега не знам.)
цитирай
3. felixedmundovich - Преписват го на Маргарет Тачър
21.06.2014 21:51
..."Комунизмът свършва , когато свършат чуждите пари..."Тя ли го е казала ,или някой друг- не знам ,но е истина.За жалост комунистическата проказа подарена ни преди 70 години пълзи все по страшно по тялото на Отечеството ни и няма да спре докато не ликвидира държавата ни.
ПП Вчера стана ясно ,че въпросната банка ще бъде закупена от... "истинския си собственик" -базиран в Москва. Още едно потвърждение на думите на другаря Владимир Владимирович /цитирам по памет/- "...ние ще защитаваме със всички средства руските капитали и имоти независимо в коя част на света се намират..."
От тва по-ясно - здраве му кажи. На крак о парии и презрени !!!
цитирай
4. nick195 - За цитата
24.06.2014 14:14
Тачър го е казала.

The problem with socialism is that you eventually run out of other peoples' money.

Margaret Thatcher

цитирай
5. mirosan - Абе всъщност...
25.06.2014 17:03
...тия хора не можем много да ги съдим. Все пак като си ял хляб от нечия ръка - добра, лоша, нормално е да я подкрепиш в труден момент. В крайна сметка ако си толкова голям моралист изобщо няма да приемеш подкрепа от човек със съмнителна репутация. Само че в България хора дето имат хем много пари, хем чиста репутация вероятно се броят на пръстите на едната ръка. А всяко начинание има нужда от пари, някои от много пари - към момента в България чисти и много пари няма от къде да дойдат. Така че зад всяко скъпо начинание си стоят нечии тъмни капитали. Такива са времената - без да оправдавам или да съдя някого. Но е тъпо да обърнеш гръб или да си затвориш очите, когато тоя, дето те е подпомогнал има затруднения.
И най-бруталния мафиот е правил добро на някой. Не че Цветан Василев е някой главорез, но дори и тия, дето са отрязали много глави (буквално) са си заслужили нечия признателност (сами ще се сетите за какви имена става въпрос и какви личности са присъствали на погребенията им).
Така че това не бива да ни изненадва или да тръгнем да го осъждаме. Нека си го подкрепят тия дето са видели добро от него - те нямат много избор, след като са приели този човек да им е благодетел.
Можем само да се надяваме, че един ден в България ще има хора едновременно достатъчно богати и достатъчно чисти за да бъдат хубавите начинания подкрепени от капитали, които не са измъкнати престъпно от джоба на българския данъкоплатец. До тогава, ще се надяваме тия дето изпразват джоба на българина по един или друг начин да правят и по нещо полезно за обществото.
И другата надежда е, че съдът ще вземе да си върши добре работата. Това един ден ще стане - неизбежно е. Само дано...го доживеем.
цитирай
6. felixedmundovich - mirosane,логичен и точен си ...
27.06.2014 18:53
Една теория е жива ,когато се потвърждава в практиката и живота . При теб е точно така и това ми дава вяра , че ти ще успееш да застанеш на чело на един комитет от тебе подобни и доведеш до край идеите си-присъждане Нобелови награди /всичките/ за Пабло Ескубар /посмъртно/. Неговият праведен живот е 300% потвърждение на човеколюбивите ти теории. Действай!
Достатъчно богати и чисти хора в България повече никога няма да има-твоите идоли се постараха да ги прочистят до корен и за да не стане грешка покрай сухото изгоря и много мокро . /Добре е да станеш и малко читател на история , а не като чукчата - само писател/ След светлата дата - 9 септември ,220 хиляди българи- елитът на нацията бяха избити за да тържествуват гении като теб...
цитирай
7. mirosan - felixedmundovich
02.07.2014 13:25
Да, сигурно съм гений, щом дори начетен човек като тебе не оборва твърденията ми горе.
Сигурно съм и закоравял комунист щом твоя милост не е съгласен с вижданият ми. На времето който не беше комунист беше фашист - нали така?
Или си с нас или против нас - на тая гениална мисъл ли още робуваш?
И каква ти е разликата с комунистите след като имаш същата житейска философия, само дето си сменил лагера.
Иронията е едно от най-добрите прикрития на глупостта. Ако искаш да опровергаеш нечие твърдение трябва или да го обориш, или да го осмееш. Второто разбира се винаги е лесно и го могат и по кръчмарските седянки. Всяка идея и виждане може да бъде осмято - била тя правилна или не.
Аз имам право на мнение, без значение дали е вярно или грешно, колкото и да ти се ще да не ми го даваш това право (познай пак на коя прослойка приличаш).
Така, това беше малък урок по демокрация, който ти изнесох. Можеш да ми се ядосаш и да ме заклеймиш в личния ти върховен съд в твоята глава, може да осмислиш написаното от мен и да си дадеш сметка, че нещата никога не са само бели или само черни - в реалния живот. А ако си прав - направи ми услуга и се аргументирай - не желая да живея с грешни разбирания.
С историята не съм много запознат - признавам си. Обаче си създавам навика да виждам света такъв, какъвто е, а не си го въртя както на мен ми отърва.
И между другото на 10-ти ноември бях в четвърти клас, та кумирите ми са много различни от тия на които сте се кланяли вие. Също нямам близки, които да са били партийни членове.
Има една мъдра приказка, че мнението ти за някой не показва той какъв е, а показва ти какъв си. Опитай се да го запомниш това и със сигурност ще си помогнеш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455347
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031