Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2014 09:39 - Да въведем почина "Ковачки"
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 13422 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 25.12.2014 14:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ковачки – един от най-мразените експлоататори на работническата класа, отново е във фокуса на медийното внимание. Поводът е, че от три месеца миньорите в Чукурово не получавали заплати. И нямат пари за Коледа. Министърката на енергетиката Теменужка /забравих фамилията/ обясни, че мината е частна и че пари нямало, защото през последните месеци „нямали дейност”. Вероятно е нямало работа, защото е нямало поръчки. Или Ковачки е решил да не произвежда и продава /или предава/ въглища на държавните енергийни дружества, защото те не плащат редовно. Както е ставало и в други случаи. Все пак от ръководството на мината превели на миньорите на 23-и по 100 лева – да имат за Коледа. Само че тези пари ще могат да си ги изтеглят на 30-и. Защото държавата си е дала 5 почивни дни и не й пука за тези, които чакат някакви пари в края на годината. Не става дума само за миньорите в Чукурово. Само че какво ги интересува тези, които определят коледните ваканции – те отдавна са си получили парите и сега са в някоя гръцка таверна да ги харчат. Сигурно бизнесът с въглища не е най-търсеният -– ако беше толкова лесен, едва ли държавата щеше да даде мината на Ковачки още през 2002 година. Пък има и далеч по-лесни начини за печалба. Правиш банка, примерно. Но това е друга тема. Към проблема в Чукурово може да има различни гледни точки. След като се разбере обаче какво е икономическото обяснение за ситуацията. Много любопитно бе да се гледа в едно от телевизионните студия десният политик Мартин Димитров да говори като синдикален лидер. Че спасението било в натиска на контролните органи. Ако те наложат много големи глоби на нередовните работодатели, тогава заплатите веднага щели да се изплатят. Може би ще паднат от небето като манна небесна по волята на един реформатор. Според мен решението трябва да бъде точно обратното. Държавата ни да се управлява занапред по правилата на г-н Ковачки. За какво сме избрали нашите депутати, за какво ни са министрите, за какво ни са армията държавни чиновници? За да направят живота ни по-добър. В края на годината можем ли да кажем, че животът на българите стана по-добър? В никакъв случай. Тоест: НЯМА ДЕЙНОСТ, както какват в мината. Няма дейност, няма заплати. Представяте ли си какво би станало, ако народът реши по някакъв начин на депутатите да не се дават заплати през декември. Защото не са изпълнили плана. Кого тогава трябва да нападнат контролните органи с тлъстите глоби? Та ако няма заплати, ще видите как ще опустеят шосетата от София към Гърция, как депутатите ще отменят  ваканцията си и ще заработят и през нощта.   И когато се окаже, че са свършили работа за по 100 лева, да им ги преведем на 30-и, та да чакат пред празните банкомати поне 6 дена  



Гласувай:
10



1. apostapostoloff - Животът ни не бил по- добър и
25.12.2014 10:12
точно затова, ние, българите, харчим сега по 6 милиона на ден! Стига вече с тия сиромахомилски идиотщини от 90- те години бе, драги. Тази плоча много, ама много се изтърка! Изхвърлете си съветския часовник, защото е ръждясал и е спрял. През 90- те години.

Българите ядат, пият и се веселят, 60 % от тях са затлъстели, а вие ми излизате с тази малоумна помия!...
цитирай
2. sullltan - .
25.12.2014 14:58
Много сложна тема.
цитирай
3. anonimen65 - dobra ideia ama naroda ne razpre...
25.12.2014 19:04
dobra ideia ama naroda ne razpredelia parite a te che i zakonite kovat za tiah da sa udobni
цитирай
4. planinitenabulgaria - Ковачки е бушон!
25.12.2014 20:45
Всичките тези вързаници от събития са планинарни отдавна. Мутри /б. м. бушони на задкулисието/ купиха мините и веднага затвориха почти всичките, защото това е черно злато, на което цената тепърва ще се вдига след поизчерпване на запасите с течни горива или енергийни игри на енергийните мошеници, които искат все по-високи цени. Арабите, защото се размножават и нищо не произвеждат, а Путин - защото унищожи икономиката на Русия, а иска и ракети да прави. Когато цените на течните горива станат недостъпно високи, идва отново ред на въглищата и вйглищните рекетьори ще изскочат нта пазара със стоката си, на многократно по-високи цени от реалните.
Това е играта на Ковачки, но не точно неговата. Него ще го млъкнат в един момент.
/Прогнозите са представени на новия министър на енергетиката от видния енергиен специалист в областта на въглищата от Япония Наибаго Укимура/
цитирай
5. felixedmundovich - Отново за манипулациите на автора
26.12.2014 09:06
Останаха ли хора в България, /ако още има такива -жалко за Отечеството/които да не са наясно че : Всичките тези т.н. бушони , подставени престъпници-бизнесмени ,министри,главни редактори, партийни гаулайтери,депутати ... и прочее комуниЗка измет се назначават и контролират от един щаб.
Не прави чест на автора -по време на най-светлите празници да ни залива с продиктувана от същия щаб демократична демагогия.
ПП Забравих да спомена и господа владиците - да ме извинят. Коледа е -стават чудеса!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9498545
Постинги: 1025
Коментари: 6462
Гласове: 8630
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930