Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2015 08:25 - ВЗРИВЪТ В ИГАНОВО - КОШМАР ЗА ЖУРНАЛИСТИТЕ
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 5759 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 22.03.2015 14:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Снощният взрив в склада за боеприпаси на ВМЗ –Сопот край село Иганово развали почивния ден на много хора. Естествено медиите, вечно изгладнели за новини, тръгнаха веднага  да ни информират за поредната „трагедия”. Само че – ядец. Дотук нищо интересно. Нищо вълнуващо. Нищо поучително. Първо: няма убити. А повечето български медии мрат да снимат и описват потресени родители, плачещи деца, кълнявщи съдбата лели и братовчеди – напук на журналистическия морален кодекс, който казва, че не трябва да се нарушава скръбта на опечалените. На второ място – складът се оказа държавен. Няма го любимият образ на алчния частник-убиец, получил съмнителна поръчка за утилизация. Който на всичкото отгоре плаща мизерно или съвсем не плаща на работниците си. То и във ВМЗ заплатите не се плащат май точно, но все пак там принципал е държавата, няма интрига. Освен това не е известно директорът на ВМЗ Стоенчев да е масон. Защото това е черешката на тортата. Веднага започва да мирише на юдомасонски заговор. Да си спомним историята в Миджур. Освен това името Стоенчев не подсказва нито еврейски, нито турски корени. Няма за какво да се хване човек.
Около Иганово няма и помаци. Пазарджик с неговия цигански квартал също е далеч. Така че версията за активиране на спящи клетки на радикалния ислям също е трудна за доказване.
На всичкото отгоре избухналите снаряди не са гръцки. Не са корозирали. А са си родно българско производство. Пак няма интрига.
Е, един телевизионен водещ веднага изгради хипотезата, че тези снаряди са можело да се изнесат в Ирак и оттам да попаднат в Ислямска държава, но това ми дойде съвсем в повече.
За съжаление министър Лукарски е пристигнал веднага на инспекция – вместо да яде и пие в някакъв софийски ресторант. В компания на миски, примерно. Любим журналистически сюжет. И Бойко Борисов не е хванат да си гледа кефа по това време. Е, не е долетял лично да разравя развалините или да посещава домовете на ранените, но е поне е писал по темата във фейсбук. До посреднощ. Нямало и кой знае какво замърсяване на въздуха. Друго нещо е да напишеш „Отровен облак пълзи към Пловдив”. Примерно. Да се надяваме, че ВМЗ най-после ще бъде приватизиран. И шеф да стане турчин-масон. Та при следващия взрив да има за какво да си говорим.  



Гласувай:
3



1. apostapostoloff - Какво да се прави-
22.03.2015 09:41
за всеки средно интелигентен човек вече е ясно, че с журналистика днес в България се занимават само отявлени простаци и негодници.
цитирай
2. felixedmundovich - "...но това ми дойде съвсем в повече...."
24.03.2015 09:11
Не , не другарю Тодоров - не ти е в повече. И ти като останалата " родна журналистика" - аз имам друго , по точно определение , но хайде да не се обиждаме следваш основното и правило... - само част от истината , удобната истина, а това си чиста проба огромна лъжа-" контрол над тълпата". Малко повече истина изнася , един твой колега , но и той едва ли ни казва всичко за зачестилите напоследък взривове "...Няма по-ярко потвърждение за онова ,което представлява държавата ни. Оказа се , че с държавно съдействие на най-високите възможни места в управлението се върти далавера за десетки, дори стотици милиони евро- дори с цената на на човешки животи, дори с опасността за изличаване на цели градове. Експлозиите всъщност " изписват" отклонените количества. Продавани нелегално по целия свят- на мафиите , на терористите... " / ср. 320 - Дуел /. А начело на военните заводи е ясно кой стои- най-зловещата комунистическа номенклатура! /За спасението на душите им - ходете да се молите в църквата на Манджуков /. Още няколко реда от по-горе цитирания журналист : "...Накратко -мънитата не миришат! ... Установи се, че финансовите интереси на Близкия и Среден Изток в България са толкова силни,че с тях се съобразява дорИ МЕТРОПОЛИЯТА НИ - МОСКВА.
В ТОЗИ КАПАН БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ЖЕРТВАТА!
и НАРОДЪТ И СЪЩО ЩЕ БЪДЕ ПОЖЕРТВАН!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9490390
Постинги: 1020
Коментари: 6462
Гласове: 8629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930