Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2015 13:15 - ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ЦИРК "БАЛКАНСКИ"
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 7062 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 16.05.2015 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тази сутрин една национална телевизия тръгна подир акъла на някаква истерична софиянка от Младост 3, която се опита да изгони цирк "Балкански", опънал шапитото си близо до прозорците на някакви самозвани софиянци. На  цирковите артисти бяха вменени какви ли не грехове - че имали незаконни разрешения, че развъждали маймуни, че имало патици, които крякали, че артистите се разхождали по гащи и не на последно място, че циркът освекрнявал свято място - двора на новострояща се църква. Някои медии подеха наготово "скандала" и го доразвиха.   Искаме да напомним, че фамилията Балкански са емблематични български артисти, носители на много отличия, едни от последните мохикани на това изкуство. Ето историята на рода накратко:     Александър Балкански е шесто поколение цирков артист по линия на майка си - Лола Орландо Малеволти. 

1820 г. - неговият прадядо от Италия основава цирк "Джунтини". 

1879г. - създават се стационари в Самара и Москва, по-късно преименувани на цирк "Вирджиния".
1916г. – циркът е конфискуван. От Одеса фамилията се отправя за Италия. При първата спирка им във Варна, артистите остават в България и намират своята втора родина.


1920г. чичото – клоунът Чарли създава третия цирк на фамилията – “Рекс". По-късно се преименува на цирк "Левски". До Втората световна война работи под името “Европа". 

1948г. -  циркът е национализиран и членовете на фамилията остават да работят като държавни циркови артисти до 1989г.

2000г. - Александър Балкански-баща заедно със синовете си Александър-син и Николай, основават цирк "БАЛКАНСКИ".
Сегашната трупа с няколко изключения включва именити циркови артисти от десетки страни. Разбрахме, че те са играли много пъти благотворително - за български деца в нужда. И сега е много трудно да им се обяснява, че трябва да преживят вече над 20 проверка от какви ли не институции. Балкански-син показа сутринта снимка как при посещение в Турция на цирка е дадено място до една от най-големите джамии. И никой не е видял в това оскверняване. Прави впечатление, че все повече българи търсят медиите, за да получат трибуна в борбата им срещу всеки частен бизнес, който ги дразни. Вместо да подкрепят тези, които създават работни места, а в случая и радост на малки и големи. За съжаление, в много случаи медиите застават на страната на критикарите и настройват общественото мнение срещу "печалбарите". Слава богу, в сутрешния репортаж журналистите не взеха страна, но нямаше и подкрепа. Отделен въпрос е колко струва разкарването на 20 проверяващи институции и на телевизионни екипи с техника за директно включване. Оказва се, че всяка комплексирана българка, която се дразни от крякане на патици, а при вида на мъж по гащи изпитва противоречиви чувства, може буквално да изхарчи десетки хиляди левове обществени средства. Още по-отделен въпрос е, че когато има сигнали за злоупотреби за милиони, институциите много трудно се размърдват. ...Бедни ми, Балкански, защо не си гледаш пенсията, ами си тръгнал да обикаляш по градчета и паланки да доказваш, че в България все още има цирково изкуство-




Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Образцово е поведението на К. Домусчиев-
16.05.2015 13:58
той с право смята, че телевизионеринът е олигифрен. Телевизионеринът е кръстоска между курва, лайно и идиот, която работи в библията на идиота. Телевизионеринът трябва да бъде третиран като най- долнопробната отрепка.

Още Киркегаард е отбелязал преди много години: "Най- ниската точка на човешкото падение се нарича журналист."

Това и само това е моят коментар към изложеното по- горе. Като визирам, разбира се, тази "ефирна" телевизия. Визирам всъщност ВСИЧКИ телевизии.
цитирай
2. mirosan - Да, за съжаление, преходът повреди ...
16.05.2015 19:38
Да, за съжаление, преходът повреди много хора в главата. Това си личи и коментарите на г-н Апостолов.
Българите се делят на два вида -такива, които си траят - дори и да не са съгласни с нещо си мълчат за да не създават проблеми и вълнения - само си псуват на ум и други, които си търсят поводи да си показват магариите където и както могат.
Преди няколко месеца с жената ходихме на един хотел в Пампорово - то беше като хубава почивна станция. Бяхме само ние и още едно младо семейство гости.
Една жена беше рецепционистка, готвачка, камериерка и въобще всичко. Оказа се, че е собственичката. Израелтянка, родена в Украйна. Поканихме я при нас на масата, говорихме си.
Две интересни неща ми каза.
Едното беше нейното удивление от тази наша пасивност. Как не си казваме, когато има проблем. Даде ми пример как някой написал в интернет, че в стаята му имала мравки. И казва "Отивам и наистина виждам, че са се появили в тази стая мравки. Но защо не ми казаха докато са тук!? Щях да ги преместя в друга стая. Като има нещо КАЖИ. За всеки проблем има решение. Защо трябва после да пишеш в интернет, че даже и името не си беше написал." Съгласих се, че това си ни е национален недостатък. Че и на мен ми е трудно да кажа ако има проблем - ама какво да се прави. Българска душа, все гледаме да не предизвикваме проблеми и "лоши очи" към нас, а често правим мечешка услуга по този начин.
Второто, което ми каза, беше като я попитахме защо е тук, а не в Израел. И тя ми казва приказката как Господ като раздавал земи на народите забравил българите. Раздал всичко и като видял, че българите ги е забравил, им казал: "Бях си приготвил за мен едно райско кътче на Земята, но тъй като вас ви оставих без земя, ви го давам на вас." Според нея това е най-хубавото място на Земята.
Може и така да е. Остава да го напълним и с хубави и качествени хора...А това ще стане като младите хора, успяващи на запад започнат да намират причини да остават тук. А това няма да стане със завист и злоба-справка-предния коментар
цитирай
3. apostapostoloff - На лайнарчето mirosan ще кажа следното:
21.05.2015 06:00
българите вече 1000 години имат азбука и повреденият Апостол Апостолов е този, който написа първите и единствени учебници по астрология, нумерология и Таро. Читавият mirosan през това време е създал няколко варела с лай@а.

Слушай ей, ла@но пършиво, ти си Нищо и Никой, ти си една анонимна отрепка от циганската махала на Европа и НЯМАШ ДУМАТА. Къде си завираш хилави г@з там, където големите си мерят к@ровете?!

Не знаеш ли, че ще ти го разцепят? Ти ще даваш оценки на Апостол Апостолов, нищожество гнусно! Да ти таковам онаковата, ама изотзад, за да не изке@за дъртата ку@ва друго такова ла@но като теб!
цитирай
4. felixedmundovich - Изящни слова
21.05.2015 22:24
То бива ,бива цирк, ама чак па толкова!! Господа, я се стегнете малко!
цитирай
5. mirosan - Не зная какво сте написал, виждам ...
23.05.2015 00:37
Не зная какво сте написал, виждам какво пишете тук. Пишете обида след обида, нямате едно смислено изречение и ми говорите на "Ти" без да се познаваме. Ами сам сте си виновен за впечатлението, което сте оставил у мен - бъдете сигурен, че същото впечатление сте оставил и у повечето хора, прочели коментарите. Никога не е късно човек да стане за резил - колкото и големи творби да е сътворявал...
Г-н Тодоров върши нещо полезно с тези статии - очевидно, че разпуска чрез тях, а понеже умее да ги пише увлекателно, кратко и интересно, обогатява житейския мироглед на доста хора, които ги четат, също за да разпускат, а не да си изливат злобата. При това го прави безвъзмездно - за едното лично удоволетворение.
Просто се дразня, че някой решил да направи нещо хубаво, интересно и полезно, и все ще се намерят недолюбени от съдбата елементи, които да се мъчат всячески да осерат пейзажа - ей така, щото не харесват, този който го прави.
Колкото до мен - има хора, чиито оценки са ми важни и вие със сигурност не сте от тях, та мнението ви за мен си е изцяло ваша грижа.
Знам, че доста ви засегнах, но всичко беше предизвикано от вас. Имате два варианта - единият е да се успокоите, да изчакате едно денонощие да ви мине, да се извиним един на друг и евентуални бъдещи дискусии да са цивилизована обмяна на опит и мнения, не безсмислени обиди и ругатни. Другият е да продължите в същия дух. Тогава бих се въздържал от коментари - но не всеки път.



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9489771
Постинги: 1020
Коментари: 6462
Гласове: 8629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930