Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2015 14:25 - ГЕНИАЛНО: КАК БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СПАСИ СВЕТА
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 4329 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Eвропа, пък и светът се сриват.

Бежанците заливат най-богатите европейски страни, като ги превземат ще се насочат към малко по-бедните.

Слава богу, че засега те само минават през милата ни татковина, защото няма какво да правят тук. И не забелязват, че тя е истински рай, както се пее в песента.

За тях животът на тази географска ширина е горе-долу като в тяхната си родина, само дето не се стреля – засега.

След Европа бежанците ще се насочат към Америка, някои може да се пробват и с лодки, после към Австралия и т.н.

Изход няма. Никакви телени мрежи няма да помогнат. Сегашните заграждения са като пясъчна детска крепост в сравнение с Берлинската стена, а видяхме това чудо на фортификацията как рухна. Рухна под натиска не на сирийци и афганистанци, а на бледолики мераклии за по-добър живот от Източна Европа.

Бежанците винаги пътуват натам, където се живее по-добре.

Нашите предци, прабългарите, защо са пресекли Дунава – за да създадат държава или защото руси славянки са ги чакали с разтворени крака? Не, в земите на Византия е имало какво да се присвои. Както по-рано едни други племена са навлизали в земите на Римската империя и са прибирали каквото могат.

Има един универсален закон – този на СКАЧЕНИТЕ СЪДОВЕ. Водата се движи от високото към ниското.

В нашия случай законът работи обратно - движението на хората е от по-ниското социално ниво към по-високото. Или от териториите на бедните към териториите на богатите.

Впрочем законът за скачените съдове важи и за думите.

През 19 век, когато Русия е дълбока и бедна европейска провинция, богатите хора там се пробват да общуват не на родния си език, а на френски. Някои интелигенти се борят с това родоотстъпничество, но нищо не се получава. И тогава големият и позабравен днес философ Плеханов обяснява, че движението на думите е винаги от високото /като цивилизационно ниво/ към ниското. И никога обратно.

След това Съветският съюз се опита да обърне закона, измисли една единствена дума „спутник“, но и тя съществува ден до пладне. Измислиха и „ЕИМ“ /електронно изчислителна машина/, да замести грозната американска дума компютър, но не се получи.

Срещу Закона не се рита.

Америка ни нацвъка езика с техни си думи до такава степен, че един българснки дядо вече не разбира за какво си говорят младите. А то вече и институциите, особено техните млади и завършили по света пиари, комуникарат с народа по неразбираем начин.

Та да се върнем към темата – бежанците вървят реално срещу думите. Закон.

И каквито и стени да издигаме, каквито и войски да мобилизираме – нищо няма да стане. Докато съществува Законът за скачените социални нива.

Изходът е в изравняването. Най-близко до ума е да създадем някакви буферни зони, в които хората поне да знаят, че няма да ги изколят. Надеждата е, че те ще си стоят там и ще живеят все по-добре. Нещо като индианци в резерват. Само че 10-20 милиона в резерват си е трудна, а вероятно и невъзможна организация.

Остава другото – да понижим високото ниво. Богатият Запад да реорганизира така икономическия си и социален живот, че той да стане непривлекателен за сегашните и бъдещи мигранти. След като с хиляди мъки стигнат до заветната богата страна, да видят че там животът не е много по-добър от този в Афганистан, Мароко, Либия, Албания или България. Тогава да си кажат „Абе, какво ми трябваше?“, да си тръгнат обратно. И като се върнат, да разказват на комшиите си какво са видели. И да ги разкандардисат, ако вече са почнали да си стягат багажа.

Добавихме и България в списъка, защото ние сме едни от най-големите мигранти в света – пропорционално на населението. Скоро една трета от България няма да я има.

Нашето предложене ще реши и проблема с демографската ни криза. Защото при изравняването на нивата, ще се върнат и някои от нашите емигранти.

Та какво трябва да направи богата Европа? Да избере такъв икономически, политически и социален модел, който да я направи непривлекателна за мигрантите. И не е нужно такъв модел да се изсмуква от пръстите – има го наготово.

Просто Европа трябва да възпроизведе Българския модел.

Колко е лесно! Просто гениално – колкото и нескромно да звучи.

Та поредната порция мигранти най-после стига до Германия, Норвегия или Швеция, там веднага ги вкарват в някакъв миризлив лагер, преджобват ги, а околното население ги гледа с омраза и ги псува през оградата. След това им предлагат работа, но заплатите са по 200 евро. Ако има някаква социална помощ, тя е не повече от 60 евро на месец – като на български инвалид.

Пенсиите, естествено, няма да минават 130 евро, колкото получават българските интелигенти. И то ще стигнат до пенсия някъде в средата на този век. Някои ще искат да станат полицаи или да служат в армията, за да се пенсионират по-рано. Само че ние нашите си турци и цигани не ги пускаме там, камо ли разни джихадисти. Впрочем точно в този случай би било наистина полезно да върнем трудовата повинност и да покажем на Европа колко е полезна – за да хванат някой занаят пришълците. Някои от тях лъжат, че имали дипломи за лекари, адвокати и икономисти, но къде ще се сравнява една диплома от университет в Дамаск с диплома от Свищов, примерно. Така че да ходят да се учат на строителство.

Та като поживеят при един български стандарт в Германия или Швеция, като се окаже, че няма да могат да се лекуват и да си купуват лекарства, като постудуват през зимата, като видят как едни хора ровят по кофите, а други живеят като арабски шейхове и няма как да не си кажат „Я да се махаме от тази прехвалена Европа, при нас е поне по-топло през зимата!“

И ще вземат да плащат двойно на каналджиите да си ги върнат обратно в родния край.

Така ще се реши световната криза и хората ще си заживеят братски при всеобщо равенство. В една безкрайна България.

И тогава имаме шанс светът да научи и някоя българска дума.






Гласувай:
3



1. shveik5 - Конгениално!
26.09.2015 23:01
И като си помисли човек – вярно, и за скачените съдове и за думите . А и ние няма да изпитваме повече завистта на шопа-я не сакам мене да ми е добре, а на Вуте да е зле!
цитирай
2. mirosan - Да добавя към горния текст. Не ми се ...
30.09.2015 10:40
Да добавя към горния текст. Не ми се вярва, че ще тръгнат за Америка, защото там се бачка яко. А тези хора за мен е очевидно, че отиват там, където смятат, че се живее лесно - иначе биха се спирали в първата страна без война в нея - включително и България.
Сума ти европейци си живеят на гърба на държавата си (на работещите), до колкото ми е известно.
Преди десетина години ходихме в Париж на гости на един приятел. Останах шашнат колко бездомници има там, които живеят на палатки. Държавата им давала помощи от по 600 Евро (ако правилно си спомням), раздала им и палатки и много хора предпочитат вместо да работят, да се шляят по цял ден, а парите им стигат да се нахранят и да облекат по нещо.
Наскоро, пък, попитах моята кума за един познат, който не съм виждал повече от 10 години какво прави. Мисля, че е около 60 годишен в момента. Вика ми "А, в Германия е и живее на социални помощи. Ходи на курсове, които му ги плаща държавата, явява се на интервюта за работа и нарочно се дъни за да не го вземат да работи. Взема си подпис, че е ходил да кандидатства за работа за да му продължават помощите и си живее така..." Човека си има германско гражданство.
Същия приятел във Франция, пък ми казва, как работи за една изследователска програма, която се финансира от държавата. Пълен комунизъм - върши си за два дена работата, която му е дадена за седмица и след това се рови в интернет от скука. А шефа му пращал по скайпа забавни клипчета. Вика, искат да настигнат американците, но по тази система на работа са ще си остават далече зад тях. И накрая на годината отчитат, че дадено изследване не е дало резултати и пак си вземат същото финансиране.
В същото време един роднина в Щатите е инженер. Съкратили го и мисля, че 6 месеца беше срока, през който взема някакви помощи. А след това...
Та според мен има едно лекарство, което ще излекува Европа и от криза, и от емигранти, и от всичко-нарича се див капитализъм. Ама за да гласуват хората за такова нещо има нужда от криза-например емигрантска.
цитирай
3. apostapostoloff - То хубаво, ама си
10.10.2015 17:34
нямате хаштаг. А е редно да организирате и флашмоб, и перформънс. След което да ги реализирате.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9489093
Постинги: 1020
Коментари: 6462
Гласове: 8629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930