Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2015 13:25 - СЕНЗАЦИОННО: ЗАЛОВЕНО ТАЙНО ПИСМО НА ОЛАНД ДО ПУТИН
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 5691 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 22.11.2015 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Нашето разузнаване е успяло да залови секретно писмо на френския президент Франсоа Оланд до неговия руски колега Владимир Путин. Не е ясно как е станала операцията, но текстът на писмото вече се появи в някои руски сайтове. Френското посолство мълчи. Бойко Борисов нито е потвърдил, нито е отрекъл. Има известни съмнения, че писмото е фалшиво, затова е предадено – според наши източници, на представители на ЦИК, които са специалисти по фалшиви бюлетини и фалшиви писма.

Писмото се разпространява във варианти на руски и на френски. Руският варинт започва с „Дорогой друг“, а френският – с „Шер мон ами“.

Преводът на български е от френския вариант.


Скъпи приятелю,

Благодаря за писмото с изказаните съболезнования, както и за изразената увереност, че Франция може да разчита на помощта на Русия в общата борба срещу тероризма като цяло и срещу Ислямска държава в частност.

Възпозвам се от това предложение и отправям следната оферта:

Нека да продължим славните традиции от Втората световна война, когато обединените усилия на Запада и Русия доведоха до победата над Хитлер.

Ние високо ценим Вашите въздушни акции на територията на Сирия. Смятаме, че те могат да бъдат разширени – включително с организирането на наземни операции. Безспорна е ефективността на руската пехота и бронетанкови войски и смятаме, че тяхната намеса ще доведе до бързата капитулация на ислямистите. Ние бихме подкрепили логистично и от въздуха една такава операция, но по редица причини се въздържаме от изпращане на наши войски.

Разбира се, едни такива военни действия биха били от тежест на и без това отънелия Ви бюджет. Нашият също не позволява големи военни разходи – особено след въвеждането на военното положение. Затова Ви предлагам взаимоизгоден бартер: срещу военната сухопътна операция в Сирия да получите разширяване на сферата на Вашето влияние на Балканите и специално в България.

На нас ни е известно, че членството на тази страна в НАТО и Европейския съюз дразни Русия. Истината е, че ние /Евроатлантическата общност/ допуснахме грешка с опита ни да приобщим България. Оказа се, че редица стандарти в тази страна са необратимо различни от европейските. Не случайно ние продължаваме да сме против приемането й в Шенгенското пространство. Разбрахме, че повечето ни усилия да променим българите са излишни и няма защо да се мъчим. Освен това разбрахме, че българският народ обича Вашата страна и Вас лично много повече, отколкото Европа и мен лично или госпожа Меркел - примерно. Така че - казано най-кратко и ясно – връщаме Ви България.

Изпълнението на тази сделка, с която съм сигурен, че ще се съгласите, би трябвало да мине в тайна и през различни етапи.

1. Можем да започнем с президентските избори догодина. Трябва да признаем, че нашият човек господин Плевнелиев се провали – не без усилията на Вашата пропаганда и на нейните проводници в България. За успешната акция Ви сваляме шапка.

Можем да подкрепим негласно Вашия човек господин Сидеров или друг посочен от Вас кандидат.

2. Предлагам да запазим премиера Борисов след съответните разговори с него, които несъмнено ще доведат до отстраняването на неудобните Ви министри – на външните работи и на отбраната най-вече.

2. Ще оттеглим възраженията си срещу Вашите реактори в АЕЦ „Козлодуй“ и те могат за заработят отново.

3. Ще отменим всички пречки пред строителството на АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“.

4. Нашият посланик няма да критикува повече съдия Ченалова и няма да възрази срещу евентуална нейна реабилитация. Дали ще има реформа в българската съдебна система вече ще бъде Ваш проблем.

5. Нашето посолство няма да възрази срещу оневиняването на господин Сидеров в процеса за обидите срещу наш дипломатически представител.

6. Няма да възразим срещу идеята на коалиционния партньор в сегашното правителство НФСБ в Южна България да бъдат разположени ракети, насочени към Истанбул. Все пак добре би било ракетите, което вероятно Вие ще доставите, да бъдат без заряд – за всеки случай.

7. След въвеждането на визов режим за българските граждани, които искат да влязат или вече пребивават в ЕС, ще се наложи да депортираме над 1 милион  православни бежанци, надявам се, че все още им пазите общежитията в Коми.. Също така предполагам, че няма да възразите десетина хиляди български студенти да се прехвърлят в световно известния университет имени Ломоносова във Вашата столица.

8. Като символ на нашата дружба в този район със съвместни усилия да възстановим Бюлетина за нивото на река Дунав на руски и на френски, който да се излъчва във всички български радиостанции, а защо не и по всички български телевизии.

В заключение ще Ви помоля да не разширявате своето влияние и върху Румъния, тъй като румънците дават много повече надежди, че ще станат европейци.


Жду ответа – както Вие казвате, как соловей лета.


Твой друг Франсоа.


ПП Предай поздрави и на нашия човек и вече Ваш поданик мосю Жерар Депардийо.




Гласувай:
5



1. kunkata - xa-xa
21.11.2015 15:30
Фантастика или сатира?
"Така че - казано най-кратко и ясно – връщаме Ви България."
АМИ КАТО СА ТРЪГНАЛИ ДА ВРЪЩАТ, ДА СИ НИ ВЪРНАТ И ТЕРИТОРИИТЕ ПРЕДИ 1919 !
цитирай
2. olivie - Че Путин още в Сочи на олимпиадата го каза:
22.11.2015 08:33
kunkata написа:
Фантастика или сатира?
"Така че - казано най-кратко и ясно – връщаме Ви България."
АМИ КАТО СА ТРЪГНАЛИ ДА ВРЪЩАТ, ДА СИ НИ ВЪРНАТ И ТЕРИТОРИИТЕ ПРЕДИ 1919 !

На гръцкия протест, че България е изибразена на 3 морета, Русия отговори: "Няма грешка, ТОВА е България" /от времето на цар Тервел/ Аз бих добавил "и втори Израел, взети заедно", макар че точно в горния текст мисля че са прекалили солта с газарбайтерите и Коми и за това съм скептично настроен.
ПП Пък ако говорим за Тервелова България, за чий им е и Румъния "европейско настроена"?
цитирай
3. vesever - https://neverojatno.wordpress.com/2014/12/02/putin/
22.11.2015 11:29
Това явно пак е от Бъзиклийкс, както "интервюто" с Путин, от линка по-горе.
цитирай
4. shveik5 - Само моля Ви, не толкова сериозно, че ще задръстите терминалите,
22.11.2015 12:42
без туй малко ни трябва! Не, че песимистите отдавана не напуснаха предвидливо страната ни, ами сега, при тоя сериозен тон и останалите още тука "оптимисти" ще хванем дръжките на куфарите. Поздравления!
цитирай
5. bahtibale - Нивото на река Дунав: шоншожмон :-)
22.11.2015 13:01
Още първите думи "Нашето разузнаване е успяло да залови" , ни хвърлят в потрес - кой е допуснал да ни остане някакво разузнаване??? Иначе е хубав майтап.
цитирай
6. apostapostoloff - Ефективността на руската пехота
22.11.2015 14:01
пролича най- вече в Афганистан.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455789
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031