Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2015 11:52 - МЕСТАН Е ПИЧ, ДОГАН Е РЕЗИЛ
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 2695 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Горното заглавие е преписано от коментар на читател на нашумелия напоследък кърджалийски сайт "24Родопи". Не знам кой го списва, но напоследък той е най-цитираният в публичното пространство. От него излизат новини, които са по-конкурентноспособни от лидерите в информационното пространство, чиито заглавия започват задължително със "Сензационно", "Скандално" и "Само тук".

Всъщност скандалът в ДПС опира до отговора на въпроса "Кой е пич?" И "Кой е резил?"

Въпрос на гледна точка.

Трети ден чета всичко по въпроса и не мога да си отговоря.

Първо търсих "жената" в конфликта, но май няма такава.

След това си помислих дали Доган не е бил пак пиян - както твърди и такъв капацитет като Радан Кънев, но един доктор се закле, че Соколът от половин година не близвал алкохол.

Остават парите. Дали са руски пари, дали са турски, дали са български - това е въпросът. А може би са замесени и трите вида пари.

Останалото за националните интереси си е май за парлама.  Ако е истина, че наистина става дума за национални интереси, трябва да издигнем паметник на Доган. Но засега никой не му казва "браво". Обичайните родолюбци, абонирани за утренните тв програми, правят страшни прогнози. Някои  използват обвиненията на Доган срещу Местан, за да ни предупредят за "недопустима намеса във вътрешните ни работи".  И че трябва да поискаме оставката на турския посланик и на тримата консули. Включително на пловдивския.

Което едва ли ще стане. Колкото македонското правителство поиска оставката на нашия посланик заради плочата на Мара Бунева в Скопие.

Май никоя телевизия още не се е сетила да покани Павел Чернев,  та той се обажда от своя профил във Фейсбук и предупреждава, че тези дни Кърджали ще се отцепи от България. Нали трябва да е по-баш в предупрежденията.

Но и Павел Чернев знае само част от жестоката истина. След завладяването на Кърджали, идва ред на Пловдив. Това се знае още от 1990 година, имаше и карта в "Работническо дело".

Освен това в редакцията получихме нови тайни планове за устройството на града след новото потурчване. 

И така - възстановява се името Филибе, старите имена на тепатата и махалите, а площад "Римски стадион" пак си става Джумаята.

Ще бъде свален любимият ни паметник на Альоша и ще се издигне още по-голям паметник на Сюлейман паша - същият, който трябваше да се сложи на Шипка.

Градът щял да се управлява от някой си Каймакан паша.

Отборът на "Ботев" ще бъде прекръстен на "Кемал Ататюрк", добрата новина е, че стадионът със същото име ще бъде завършен.

Локото си  остава "Локомотив", щото и на турски било така.

Двата отбора ще играят от новия сезон в Турската Суперлига.

Новата зала Колодрума ще се нарича "Бисиклет хане". 

Фонтанът в Цар Симеоновата градина си става Шадраван, разбира се.

Чалгатеките няма да се пипат, тъй като и без това там кючекът е на почит.

Ще има промени и в Културния календар на града. На първо място ще се вземат 99-те хиляди лева, гласувани за One Dance Week , и с тях ще се финансира Световен танцов фестивал под името Кючек Байрям.
Ще бъде посегнато и на Галерията на съвременното изкуство, която пак ще си стане Чифте баня.

Сградата на Музея на Съединението получава първоначалното си предназначение като Хюнкяр хамам.

Шести септември вече няма да бъде официален празник.

Коледа обаче ще си остане почивен ден, но официално ще се празнува като Рожден ден на Господин Местан.

 Така че - жална ни майка - от една страна идват неоосманистите, местанистите и манафите, от другата - неолибералите, юдомасоните и еврогейовете.

Да печем сухари, да стягаме шишането и да копаем окопи!

 




Гласувай:
2



1. felixedmundovich - Друго си е да си в четвъртата власт...
26.12.2015 14:28
Другарю Тодоров , ти пак си едни гърди напред- Филибелия на годината , Източна Румелия, Густо майна Филибето,клуб на Филибелията...знаел си ги от напред тия работи и си набирал точки, а ние баламурниците ти вярвахме и ръкопляскахме. Прав е другарят Оруел -"Невежеството е сила".
А що се отнася за поредната блудкава, ченгесарска, циркова програма -нищо ново под слънцето- Кючекът се отлага , продължаваме с казачока. В Лафка вече се продават тениските с образа на другаря Путин, побързайте да си купите ,щото който няма...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9482772
Постинги: 1017
Коментари: 6462
Гласове: 8628
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930