Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2016 07:34 - ЗА ИСТОРИЯТА НА ЕДНО ЦИГАНЕ И БЪЛГАРСКИЯ ХАРАКТЕР
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 2372 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наскоро говорих с един от най-успешните бизнесмени на България – не от тези, които са в лъча на прожектора. Осигурява работа на хиляди хора, плаща милиони данъци, изнася продукция далеч извън България. Стана дума, че вече няма кой да работи. Все повече се разчита на турци и цигани. Човекът си спомни как е молил един от най-добрите си майстори – турчин, тръгнал да се изселва, да не заминава, защото няма кой да го замести. Стана дума и за това как се отнасяме към тези хора. Що за патриотизъм е това да обиждаш и мразиш другите – които и не познаваш. „Мръсните” турци и цигани. Вече и араби. Първо за мръсотията. Един друг бизнесмен, който има отношение към някакво митническо бюро, което обработва товари, ми разказа онзи ден какво правят българският шофьор. Спира пред бюрото и както е небръснат и миризлив след толкова дни каране на ТИР-а влиза да си оправя документите. Единственото турските шофьори първо се къпят, бръснат, преобличат и след това влизат в бюрото. Ха сега де, коментирайте. Сега за циганите. Нова телевизия показа един разтърсващ репортаж за „Тюркян – истинската царица на розите”. Ако някой не го е гледал – циганче пети клас, с огромно желание да учи, но ходи да бере рози. Бере цяла нощ за 7 лева. Но и това са пари. За да има какво да яде. Иначе я боли корема от глад. Има бронхопневмония, но продължава да бере рози. Кашля, но не пие лекарства. И не иска да признае, че нямат пари за лекарства. Хайде, до тук нищо особено. Има обаче още нещо. В училище я бият всеки ден. Когато се оплаква на учителката, я бият още повече. Бият я българчета пети клас. Така са възпитани. И не от Сорос и Ротшилд. На всичкото отгоре Тюркян все още се усмихва. И има надежди да успее в живота – да стане магазинерка. Това е върхът на мечтите й. И вероятно да не я бият. Този репортаж в едно нормална страна би предизвикал скандал. Би накарал хората, която ръководят една държава, в която децата работят през нощта за половин евро почасова надница и ги бият от расистки подбуди, да реагират. Да кажат какво мислят. Това обаче няма да се случи. Защото от публичната защита на циганите само се губи електорат. Те ще отидат в долината на розите само тогава, когато има организирано тържество. Или рязане на ленти. Не трябва ли поне Меглена Кунева да провери кой кого бие в българските училища? Потърсих сутринта все пак някакви коментари на тази история.Ето  няколко - характерни. Авторите са седнали през нощта и докато Тюркян е беряли розовия цвят, разкъсвана от кашлица, за да изкара стотинки за закуска, те са изливали своята патриотична омраза. Та се питам – кой е по-полезен за България? ---------------------------------- …Тюркян ли?!?! Що за име е това?????? Българче ли е, какво е???
СВЪРШИХА българчетата за които можете да пишете, та "коронясахте" мангалката????
КРЕТЕНИ продажни.
----------------------------------------------- ….Като гледам бурените по-високи от розовите храсти ми става ясно че никой не се грижи за розите . Тия цигани начело с " царицата" им са отишли там само да берат . Да одърпат каквото има и да бегат . А ако поникне другата година случайно пак да дойдат .
Ако тия соросоидни слуги се опитват да ми докажат колко работливи са циганите нека видим как КОПАЯТ , ПЛЕВЯТ И ЗАСАЖДАТ . Как създават нещо и как се грижат за него . Надявам се че не ги затруднявам много с искането си .
А "царицата" има още около година да дърпа рози . После дъртия циганин ще я качи на каруцата и хайде на Димитровград на пазара за булки . Щот ракия трябва да се пие а от тая далавера с розите не пада достатъчно . А бакъра вече свърши и тухли няма от къде да се берат .
------------------------------------------------------ 19.06.2016 00:25gerberova Миризливо цигане - ква Царица ? ……………………………………………………….. 19.06.2016 04:06ВестиДаГориОсем как изобщо успя да и изречеш името без да повърнеш от погнуса, ти си болен турчеещ се циганин като нея ------------------------------------------------------------- Истината е, че българите отидоха да работят в Арсенал. Останаха само манг*лите и то най-мързеливите. Понеже всички сме брали рози и обикновен българин набира от 40 до 100кг. А мързеливите цигани само 10-20кг. … ------------------------------------------------ И аз протестирам срещу наглите соросоиди. В този соросоиден репортаж са снимали 5 араваки бракониери да крадат цветя. Това е капиталистическа пропаганда!!! Ние сме първи в света по усвояване, първа икономика в Европа, защо не и в света. Такива репортери, такива диверсанти трябва да се арестуват и да бъдат изпращани на народен съд! 18.06.2016 21:26Georg_p Не проумявам защо тези соросоиди търсят повод за скандализиране втълпявайки глупости налагайки някакво циганче!Протестирам! ………………………………………………….. Ей, бастуни такива, какво се опитвате да ми притиквате тая циганка, още индианка и мангалка И ТАКА НАТАТЪК….        



Гласувай:
6



1. 1997 - Ха сега, де?
19.06.2016 18:35
Не можах да си направя изводи за Тюркян.
Направих си изводи как сме манипулирани.
Доколкото една медия изразява едно предварително становище, тя го илюстрира с подходящи думи и изображения. За мненията в интернет също не може да се каже, че са обективни. Предубедени и основани на стереотипи са, които често са наложени от самите медии.
Остава ми само да махна с ръка- това не е мой проблем, не го разбирам и не мога да си изградя мнение. Информационният хаос ме направи нерешителен и невеж.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9491188
Постинги: 1021
Коментари: 6462
Гласове: 8629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930