Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2017 08:35 - КОЙ КЛЕВЕТИ БЪЛГАРИЯ?
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 2394 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Коментар на младия политолог Жан Петров във Фейсбук след Десетия летен университет на МГЕРБ:

 

Споделям някои свои размисли и идеи след участието ми на Десетия летен университет на МГЕРБ, където аз членувам от три години.

От името на моите колеги благодаря на представителите на фондациите „Ханс Зайдел” и „Конрад Аденауер”, които продължават да се грижат за нас – бъдещето на България..

Най-вече благодаря на нашия лидер Бойко Борисов, че отдели от ценното си време, за да се срещне и да разговаря с нас по актуални въпроси на вътрешната политика и международното положение. След това си направихме обща снимка, която ще пазя като зеницата на очите си и като започна работа ще я окача над бюрото си.

Господин Борисов разказа как е реагирал при новината за черно-белите учебници за бедни. Как веднага е наредил на министъра на образованието да спре, където и да е, и да даде пресконференция, за да оповести края на клеветническата кампания. Защото какво друго може да се цели с тези учебници – да се покаже, че в Българя има бедни родители, които не могат да купят на децата си учебник с цветни илюстрации. А част от тези илюстрации са с патриотични сюжети, чието внушение в чернобелия вариант не може да се постигне.

Ясно е, че с наближаването на нашето Председателство и с приближаването ни към Шенген, което е безспорно след посещението на френския президент, опозицията и въобще враговете на ГЕРБ се активират. Ежедневно към Брюксел се изпращат доноси, така наречените „еколози” също ни клеветят, крадецът Цветан Василев търси помощ чак във Вашингтон, разни олигарси също водят дела срещу България и т.н.

Целта е ясна: да се хвърли кал срещу управлението на ГЕРБ и лично срещу нашия лидер. Да се представи България като бедна и корумпирана държава.

Ето, уж невинното предложение за учебници за бедни може да се окаже част от една голяма кампания. Но не трябва да се спре дотук. Трябва да реагираме адекватно на всеки опит да се представи България като бедна държава. А тя не е бедна – даже вече си има „тлъстиика”, както сполучливо се изрази господин Борисов, коментирайки растящия бюджетен излишък.

По време на Летния университет ми хрумнаха някои идеи, но не ми дадоха думата. Затова ги споделям тук,  като се надявам да стигнат до нашия лидер, с когото сме приятели във Фейсбук. И така – какво още да се направи,  за да няма „бедни ученици”

1.С цел постигане на пълно равенство учениците да могат да влизат в учебното заведение само ако учебниците им са с пълноцветен печат на хромова хартия и с твърди корици

2.Раниците им трябва да са на цена от 80 лева нагоре

3.Маратонките им трябва да бъдат маркови и то: Найк, Пума или Адидас, оригинални, на цена над 200 лева.

4.Джиесемите им трябва да струват от 400 лева нагоре.

5.Дънките да са маркови и да струват минимум 100 лв.

6.Цените се доказват с касова бележка, която трябва да бъде представена на 15 септември.

Да има списък на моловете, от които трябва да се извършват покупките.

 

Имам и други идеи. По време на Председателството някои гости могат да влязат в някой супермаркет и да видят как някои хора пазаруват по кофичка кисело мляко или по 2 кебапчета от Топлата витрина след 20.30 часа – когато има намаление. Не може такива единични случаи да създават грешна представа за начина на живот на българина. Затова предлагам:

В магазините за хранителни стоки да се въведе лимит за минимална сметка – например никой да не може да купи стока за по-малко от 10 лева, примерно.

Тоест, към кофичката слагате две парчета луканка, примерно, или парче филе Елена и тогава може да минете през касата.

Остана да ликвидираме неприятната картина с ровещите в кофите за боклук. Явно, че става дума за лентяи които получават хиляди левове от детски помощи, но имат хоби да ровят в боклука. Дали да се сложат катинари на кофите и само ползващите ги да имат ключ? Или към боклука да добавяме отрова за мишки?

Трябва да се помисли.

Господин Борисов се възмути и от това, че Гърция е член на Шенген, а ние още не сме. С какво сме по-различни?

По този повод един състудент-грък злобно коментира, че между тях и нас има една съществена разлика. българките ходят в Гърция да проституират и да слугуват, а гъркините – не.

В тази връзки си мисля дали не можем да привлечем гръцки проститутки и слугини с проект по програма „Конкурентноспособност”?

Сядам да пиша…

 

/за всеки случай сме сменили името на автора/




Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Прав е младежът-
03.09.2017 10:26
Бойко Борисов е най- великият син на майка България. Той е водач на цялото прогресивно човечество. Той е и велик кормчия, и баща на народите!

Да живее международното положение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9457418
Постинги: 1000
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031