Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2019 13:41 - ТОЛКОВА ШУМ ЗАРАДИ ЕДИН ВИБРАТОР
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 1832 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Едно кърваво писмо обикаля публичното пространство, буни медии и отделни журналисти и зове на бунт – не можело повече така.

На писмото няма кръв от копривщенския мюдюрин, а препратка към снимка с вибратор.

Ето текстът и списъкът с първите подписали медии:

„Днес е денят, в който българските медии решават, че трябва да поставят границата. 

Работата ни, честта ни, етиката и правилата ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от участниците в кампанията за кмет на София по несъвместим с професията ни начин. Това не е журналистика. И ние категорично се противопоставяме на опитите да се нарича така.

Още по-категорично възразяваме срещу онези партии и отделни политици, които легитимират подобни „медии“ като им дават интервюта, канят техни представители на събитията си, плащат им за рекламни и PR кампании по време на избори. 

Днес е денят, в който ние, българските медии, искаме от вас, българските политици, да прекратите това. Ако вашата работа, чест, етика и правила нямат нищо общо със случилото се, разбира се. Всяка друга реакция е фалшива.

Днес е денят. Нека заедно да поставим границата!

Медии и журналисти, спазващи етичните норми в професията:

Актуално, БГНЕС, BG VOICE, Bulgaria News, Дарик, "24 часа", Канал 3, Dir.bg, Дневник, Гласове, ТВ Европа, Евроком, Епицентър, Зов нюз, "Икономист", Информационен портал "Здраве и Култура", "Капитал“, Клуб Z, Коректно, Капана, Медиапул, OFFNews, Обаче.бг, Площад Славейков, Под тепето, Редута, Редмедия, "Сега", 5Gmedia,  Фактор, Фокус, Фрогнюз. (БНТ, БНР, bTV, Bulgaria ON AIR и Нова тв очакват в понеделник решения на управителните си органи дали ще се присъединят). 

Подписалите журналисти са над 100.

Съгласни с авторите на протеста са и редица политици начело с Бойко Борисов.

Много медии и журналисти обаче се колебаят да подпишат. Не защото симпатизират на ПИК, а защото в започналата кампания се икономисва истината.

А истината е, че ПИК реално обслужва Бойко Борисов и – да не пропускаме - задкулисието, което стои зад него. Снимките, с които може би чашата преля, са една шушка от явлението, което хвърля сянка върху цялата българска журналистика. Онова печално 111-о място по свобода на словото идва точно заради онези медии, които много точно са наричани „бухалки”.

От много време целенасочено се дискредитират /по спуснат списък, както стана ясно в един момент/ всички, които започнат да заплашват статуквото.

Сегашният случай не е някакво изключение – то не бяха подобни атаки срещу Лозан Панов, срещу Радан Кънев, срещу Христо Иванов, Иванчева, сега Мая Манолова  и т.н. И всички си мълчаха. Нещо повече – в тези атаки се включваха охотно хора от ГЕРБ, включително такива, които се представяха, че са приятели на самия Бойко. Включваха се именити патриоти. Известни ченгета. И т.н.

И никой не протестираше. Сега – такъв шум заради един вибратор. В подписката откриваме имената на побратими и посестрими на ПИК. Такива, които очевидно се хранят от една копанка. Медии, които могат да бъдат квалифицирани в най-добрия случай като СофтПик.

Да не забравим най-важното – тези медии станаха любими на българина. Те оформиха едно мнозинство, което се научи да консумира жълтокафяви медийни продукти. И трябва да минат много години нещо да се промени.

Защо чак сега се сетиха някои хора, че нещо не е в ред?

Сигурно повечето от подписалите са били искрени.

Остава обаче подозрението, че става нещо като късането на опашката на гущера.

Бойко Борисов се разграничава уж – за да стане симпатичен на онези, които се отвращават от ПИК. И съответно от тези, заради които съществуват подобни медии.

Самият ПИК си вдигна рейтинга и вече плаче за свободата на словото.

След някой и друг ден отново ще видим как на първата му страница Георги Марков, Вежди Рашидов, Ангел Джамбазки и т.н. да громят онези, които клатят държавата. Държавата на Бойко и на Пеевски...

Ако още не сте видели снимките с вибратора, веднага посетете ПИК!

И да на пропуснете „разбиващите коментари” на Дариткова, Караянчева и Карлос Контрера! И академик Георги Марков – да не пропуснем

 

 




Гласувай:
5



1. apostapostoloff - Сега вече и кръгъл идиот трябва да резбере,
07.09.2019 14:02
че това 111- място е тъпня, кретенизъм, малоумието на една организацийка, която напълно безотговорно оценява и съди страни, правителства, народи и медии.

По свобода на словото българските медии са на ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА, защото във всяка една друга страна срещу медията, публикуваща порнографски снимки, ще бъде заведено дело.

В свободна България, която има най- свободните медии в света, няма нищо подобно. В България ВСЕКИ може да публикува каквото си ще, срещу когото си ще и когато си ще.

НИКЪДЕ, НИКЪДЕ по света не съществува такава свобода на медиите!
цитирай
2. deathmetalverses - Апостолов, грешиш за свободата на словото в БГ!
07.09.2019 18:26
apostapostoloff написа:
че това 111- място е тъпня, кретенизъм, малоумието на една организацийка, която напълно безотговорно оценява и съди страни, правителства, народи и медии.

По свобода на словото българските медии са на ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА, защото във всяка една друга страна срещу медията, публикуваща порнографски снимки, ще бъде заведено дело.

В свободна България, която има най- свободните медии в света, няма нищо подобно. В България ВСЕКИ може да публикува кокавото си ще, срещу когото си ще и когато си ще.

НИКЪДЕ, НИКЪДЕ по света не съществува такава свобода на медиите!

Няколко пъти пращах през март и април като сигнал до прокуратурата чрез БТВ, Нова ТВ и БГ Онеър Тв - забелязано от зрителите, 2 мои снимки на стикери с расова омраза - не публикуваха нищо, не дадоха гласност на сигналите ми. На единия стикер прасе чука Мохамед, или Осама Бин Ладен, на другия - рицар от КуКлуксКлан коли негър, чиито очи са пълни със страх... Расова и религиозна омраза!!! Бяха разлепени на много места в Пловдив. Исках да бъде потърсена отговорност на авторите и разпространителите им... Но ме игнорираха. А в блог.бг 4 пъти изтриха сигнала ми. 4 пъти!!! За каква свобода ми говориш бе, Простьо войвода, кух като лейка гербераст-педераст дърт, неосъзнат! Е, паднах ти на просташкото равнище! Доволен ли си, ОтПрост-ПоПрост астроложе? Колко хора излъга и измами с неверните си астрологически прогнози? Астрологията е била винаги инструмент за манипулиране на мозъци, а не наука.
цитирай
3. deathmetalverses - Плюс това, мой човек, (Апостол Ап.)
07.09.2019 20:21
Порното е легален бизнес в почти всички западни държави. Доста данъци се прибират от тази индустрия. Преследват се крайните извратености, вкл. педофилията, и онези производители на порно, които крият доходите си и не си плащат данъците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9486214
Постинги: 1018
Коментари: 6462
Гласове: 8629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930