Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2016 19:11 - Селяния до шия
Автор: selyaniyadoshiya Категория: Други   
Прочетен: 1590 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Селяния до шия - Солидарност по български
Средностатистическият българинът може да е всякакъв - да е пияница, наркоман, да бие жена си, докато тя му прави салатата или му сипва рекия, но нашата нация е прочута с това, че е солидарна към всичко и всеки. Почти де... 
Българинът винаги почита запада повече от гадните ни и тъпи съседи. Все пак белгийците не са ни ебали бабите в продължение на 5 века?! Поне така пише в учебниците де. Руснаците може и да са ни помогнали някога, но заради шибания Брежнев хората са яли портокали само на Нова Година... Неписано правило е, че след подобни исторически конфликти би изглеждал тъпо пред приятелите си ако напишеш жалостив статус за загиналите от тези две държави. Всички ще започнат да ти се смеят, и най-лошото - никой няма да ти го хареса. Подобна ситуация в Северозапада се нарича "да се видиш у небрано лозье". Да, наистина е кофти да се правиш на съпричастен, а всъщност никой да не ти обръща внимание... Тези прояви на творчески аутизъм обаче не остават скрити за набитото ми око, все пак подръжката на "Селяния до шия" е тежка и отговорна задача. В последно време на мода е да си #JeSuisCharlie#JeSuisParis и #JeSuisBrussels. Да си смениш профилната снимка също е признак на солидарност. Така показваш, че лайковете не те интересуват, а с проявата си помагаш на жертвите да се възстановят от ужаса, който са преживели. Но турците и руснаците са втора класа хора, които не заслужават подобна чест. Кой истински патриот би си сложил турското знаме на профилната?! Тъпа подробност е че след първия атентат в южната ни съседка най-малко пострадали бяха самите турци. Тогава загинаха туристи от Западна Европа, но кво като?! Било е на територията на Турция! В такъв момент би било готино да напишеш нещо от сорта на "България на три морета". Солидарно, а? Българските медии също са много солидарни. В подобни дни на небивала скръб се канят едни и същи солидарни анализатори, които говорят едни и същи глупости относно Ислямска държава и познайте - солидарността. Така след като всичко отшуми, всички арабисти, джихадофили и себеподобните им чакат следващия атентат, за да бъдат солидарни, не да трупат слава или да спечелят някой лев.
Радвам се, че живея в толкова солидарно общество. Хубаво е че съм заобиколен от солидарни хора, които на 23.12 миналата година най-солидарно ни изгониха от Младежкия дом и прекъснаха концерта ни, за който се готвихме с месеци. (Тук е момента да благодаря на собственика на киното, което гостува в Монтана. Винаги ще помня този уникалрн жест от негова страна) Та така, що пък тогава никой не написа #JeSuisDeyan?! И аз бях психически разстроен от този нелеп инцидент. Сигурно съм нацелил един от малкото дни, в които народа не е бил солидарен..



Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: selyaniyadoshiya
Категория: Други
Прочетен: 9440
Постинги: 7
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031