Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2017 13:00 - Внимание, хора! Зад красива външност, дебне нова ОГРОМНА опасност за България! Вижте ШОКИРАЩАТА истина!
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1575 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Внимание, хора! Зад красива външност, дебне нова ОГРОМНА опасност за България! Вижте ШОКИРАЩАТА истина!

imageПредупреждение за нещо страшно, което дебне, скрито зад, на вид веселите и красиви цветове и шарки, с които са изпъстрени много жилищни блокове в големите градове на България, отправи Йордан Николов, изпълнителен директор на Българската асоциация за изолация в строителството.

С фанфари и голяма медийна и политическа шумотевица,започна преди две години кампанията за саниране на жилищните блокове. На килограм се пръскаха големи лафове от рода на това, как правителството се грижи за хората, как не друг, а сам Борисов, дава милиарди, за да подобри бита на българските граждани. Защото ако не е премиерът да извади от джоба си въпросните милиарди, то „простите“ българи щели да си живеят, хем  на студено, хем в грозните многоетажни сгради.

Но…никой не споменаваше, че тези милиарди не са лични пари на Борисов. Че той ги взема от всеки български гражданин, а ги раздава щедро само на една част от тях. В повечето случаи, на хора, близки до местните гербаджийски командири, или на такива, които са успели да намерят някакви връзки и протекции в герберските общини, с които да отскубнат малко пари и за себе си от държавната баница.

imageНо ако продължим нататък ще видим, че в почти всички европейски държави, изграждането и санирането на блокове се разрешава само с използването на изолации от негорими материали, които покриват изискванията на категория „А“ за такива материали. Само Испания, Финландия и Италия включват понякога и изолационни материали от категория „Б“.  А ние, както винаги, сме ЕДИНСТВЕНАТА държава на европейския континент, която си позволява да използва за строителство и саниране, изолационни продукти от най-ниския клас „С“.

Ако преведем на разговорен български език, казаното до тук, ще стане ясно, че вместо да вложим качествени материали, ние „кичим“ блоковете си със… стиропор. Най-нискокачественият и най-лесно запалим материал… Който се използва за изолация на жилищни блокове САМО в България . И нашите фирми, одобрени от общински комисии да правят санирането, продължават упорито да използват стиропорът като изолация. Въпреки че един голям блок във Великобритания, изолиран със стиропор, изгоря като факла.

imageЙордан Николов припомни миналогодишни случаи, когато се е ползвал румънски стиропор за саниране на високи блокове в Бургас и Карлово. Но цялата работа е там, че този стиропор продължава да се внася от Румъния и да се ползва за изолация при санирането в България.

Според изпълнителният директор на Българската асоциация за изолация в строителството, в български лаборатории се правят изпитания на тези  стиропори. Но това, по неговите думи, е все едно да пробваш дали гори нафтата. Лабораториите, продължава той, могат да изкарат каквито им кажат протоколи. Но специалистите в цял свят знаят, че ако се използват материали като стиропорът, те винаги ще са силно пожароопасни, и винаги ще има ужасен риск от пожар при тяхното използване.

Причината за използване на толкова нискокачествени и лесно запалими изолационни материали при санирането,  според изпълнителния директор Николов е, че търговете са така подготвени от чиновниците на правителството „Борисов 3“, че да залагат на ниската цена, което принуждава фирмаджиите да използват изолационни материали, които са отхвърлени вече от държавите в почти цяла Европа.

imageШефът на Асоциацията за изолация в строителствотоспоменава и за още един голям риск. Той твърди, че върху направената изолация на жилищните блокове, липсват противопожарни ивици от негорими материали. Според него те са задължителни за всички сгради, които се изолират със стиропор. Но, казва той, масово и на много места не се слагат никакви противопожарни ивици, не само при саниране на старите, но и при строеж на нови жилищни блокове.

Ето как правителството на Борисов в стремежа си, за пореден път да се удари в гърдите, че е направило нещо за гражданите, превръща и новостроящите се, и санираните жилищни блокове в потенциални огнени факли, в които могат да изгорят съвсем невинни хора. Които са се доверили на Борисов. И на ГЕРБ. Така че, внимавайте, когато избирате. Това може да ви струва и живота.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net




Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. shtaparov - Най-страшното което ни дебне е т...
20.09.2017 14:46
Най-страшното което ни дебне е това,че ще заприличаме повече на Запада отколкото на Изтока а Даката,който му се противи е сърдит,че неговите фирми не участват в санирането. Е няма как все фирмите на един и същ да участват- остави малко хлебец и за другите,Дака!
цитирай
2. nedovolen - Дебне
20.09.2017 15:44
примерно лъвът, когато се готви за скок. А тя си действува. Бомбите са заложени в много градове. Канят се и на селата.
цитирай
3. cortana - :)
21.09.2017 10:08
Не зная дали пожари ще нанесат вреда на санираните обекти в България, но съм сигурна, че влагата ще ги... срути. :)
Дали за дететилетие, ли за две - това е без значение. От значение е, че ще бъде факт.
От значение е, че 'глупавите' германци отричат и се борят с това, което при нас тепърва се смята за мода.
Но в България почти винаги е било така, за съжаление. :(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749584
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031