Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2018 17:02 - Швейцария забранява "мързеливи получатели на социални помощи" от кандидатстване за гражданство
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 835 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Швейцария забранява "мързеливи получатели на социални помощи" от кандидатстване за гражданство

10 януари 2018 г. Шон Адл-Табатабай Новини , Свят 1

image

http://yournewswire.com/switzerland-ban-welfare-citizenship/

Властите в Швейцария са забранили на жителите, които са били на благоденствие през последните три години, да станат граждани.

В ход, който вероятно ще разгневи елита на ЕС, новите швейцарски наредби ще изискват от жителите да си върнат парите, които са получили от държавата, преди да им бъде дадено гражданство.

Breitbart.com съобщава: Новите регламенти ще направят невъзможно търсещите убежище и мигрантите, които са преживели държавни подаръци през последните три години, да станат граждани дори ако са живели в Швейцария като постоянно пребиваващи за необходимото време, за да подадат молба за гражданство , Kronen Zeitung  съобщава .

Предишният закон позволява на мигрантите да кандидатстват за гражданство, стига те да не са били на държавна помощ по време на кандидатстването.

Заедно с разпоредбите за благосъстоянието, новият акт изисква мигрантите да демонстрират по-висока степен на интеграция, отколкото преди, включително да ги накарат да докажат, че имат определен брой швейцарски приятели и познати.

Езиковите изисквания варират според кантоните, като най-често очакват междинно ниво на владеене на езика, оценено на Общата европейска езикова рамка (CEFR) на ниво B1 или B2.

Докато Швейцария не е член на Европейския съюз, търсещите убежище са се опитали да нахлуят в страната през южната италианска граница. Докато мнозина са използвали Швейцария като транзитна страна за достигане до Германия, други са останали в алпийската държава.

Различни кантони и градове в Швейцария се опитаха да отблъснат противника на мигрантите, като го направиха по-малко привлекателни, за да дойдат в страната. В края на миналата година град Цюрих гласува да намали драстично ползите за неуспелите кандидати за убежище, които са били в т.нар. "F-статус", в който не могат да бъдат депортирани.

Много от мигрантите, които влизат в Швейцария, също са без никаква форма на идентификация, което прави още по-трудно обработването на молбите им за убежище или депортирането на тези, които не са одобрени за статут на бежанец.

Швейцарският национален съветник Симонета Саммаруга разкри в края на миналата година, че правителството не знае за истинската идентичност на девет от десет търсещи убежище в страната.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749535
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031