Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2020 21:18 - Хитлер НЕ е бил контролиран опозиция (част 6)
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 299 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.02.2020 21:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Хитлер НЕ е бил контролиран опозиция (част 6)

 4 февруари 2020 г. благородник 

http://www.renegadetribune.com/hitler-was-not-controlled-opposition-part-6/?fbclid=IwAR15sip0tlF24jbV9BRc0lqs6q797TQb2ds5r9pe2Pv5ED4mC_9jWSJWpHU

Забележка - „Хитлер не беше контролирана опозиция“ са поредица от блог публикации (1-6), които развенчават твърденията (лъжите) на International Jewry и техните много пълномощници, че Хитлер е контролиран опозиция.  Поради неотложността на извеждането на съобщението, съдържанието идва от много неименувани и непозовавани източници и някои допълнителни сведения от Noble. Обратната връзка в секцията за коментари от сериозни проучени и просветени читатели със сигурност ще бъде оценена.

По-долу са някои опровержения, които ще опровергаят общата антихитлеровска пропаганда ...

- Европейският съюз е „нацистко изобретение“.

Грешно! Европейският съюз е изобретение на международното еврейство и Ричард Куденхов-Калерги, действителният баща на Европейския съюз, марионетка (шаббос гой) на еврейските банкери, Ротшилд, Уорбург и Барух. Калерги призна в автобиографията си, че е финансиран от тези евреи.

SS Reichofficer, Дитер Шварц, разобличи еврейското масонство през 1938 г. Той написа памфлет, разкриващ плана на Калерги да геноциди европейци, да унищожи расите и да направи евреите владетели над целия свят. Този заговор бе открито одобрен от колегите на Калерги, еврейски масони.

Хитлер и националсоциалистическата Германия всъщност имаха успешни планове за увеличаване на раждаемостта на Германия за борба с плана на Калерги.

 

-След нападението над Пърл Харбър Хитлер обяви война на Съединените щати ... Това беше умишлен опит на Хитлер да саботира военните усилия на Германия ... Американската общественост искаше момчетата им да тръгнат на война в Европа ... Без декларацията на Хитлер за война Рузвелт никога не биха могли да мобилизират американците да се борят срещу Третия райх.

Америка вече беше „във война“ с Германия чрез Закона за лизинга, който даде страхотната индустриална мощ на САЩ на разположение на Великобритания, Китай и по-късно СССР. Само Великобритания получи военни доставки на стойност 31 милиарда долара, около 500 милиарда долара по цени от 2012 г.

Хитлер трябваше да знае, че нападението на Пърл Харбър е „фалшиво знаме“ и че президентът Рузвелт, който работи от името на международното еврейство, няма да спре пред нищо, докато Америка не се присъедини към войната срещу Германия. С действията на Хитлер Япония можеше да бъде убедена да обяви война на Съветския съюз; за съжаление те (Япония) не си отговориха в натура.

Ето съкратени откъси от собствената дума на Хитлер; си 11 Декември -ти , 1941, война обявяване на война на САЩ ...

„След многократното отхвърляне на моето предложение за мир през 1940 г. от британския премиер (Уинстън Чърчил) и (еврейската) клика, която го подкрепя и контролира, до есента на същата година стана ясно, че тази война ще трябва да се преодолее докрай, противно на всяка логика и необходимост. "

„Немският народ и неговите войници работят и се борят днес не само за себе си и своя век, но и за много напредни поколения. Историческа задача с уникални измерения ни е поверена от Създателя, която сега сме длъжни да изпълним. "

„Още през 1940 г. става все по-ясно от месец на месец, че плановете на мъжете в Кремъл са насочени към господството и по този начин унищожаването на цяла Европа. Вече разказах нацията за натрупването на съветска руска военна сила на Изток през период, когато Германия имаше само няколко подразделения в провинциите, граничещи със съветска Русия. Само сляп човек не можеше да види, че се извършва военно изграждане на уникални световно-исторически измерения. И това не беше с цел да се защити нещо, което е заплашено, а по-скоро само за да атакува онова, което изглеждаше неспособно за отбрана. “

„Когато германските императори застанаха срещу монголите, те защитиха повече от Германия. И когато испанските герои застанаха срещу Африка, те защитиха не само Испания, но и цяла Европа. По същия начин Германия не се бори днес само за себе си, но и за целия ни континент. "

Германия не се бори днес само за себе си, но и за целия ни континент. ”-Хитлер

„Когато през 1940 г. разбрах за възможността за заплаха на изток от Райха чрез (тайни) доклади на Британската камара на общините и чрез наблюдения на движението на съветските руски войски по нашите граници, незабавно разпоредих формирането на много нови бронирани, моторизирани и пехотни дивизии. "

„Разбрахме много ясно, че при никакви обстоятелства не можем да позволим на противника (Русия) да нанесе удар първо в сърцето ни. Независимо от това, в този случай решението беше много трудно. "

„Не съм търсил война. Напротив, направих всичко, за да избегна конфликт. Но бих забравил своя дълг и съвестта си, ако не правех нищо, въпреки осъзнаването, че конфликтът е станал неизбежен. Тъй като смятах Съветска Русия за най-голямата опасност не само за германския Райх, но и за цяла Европа, реших, ако е възможно, да дам заповедта да атакувам няколко дни преди избухването на този конфликт. "

„Ако тази вълна от над 20 000 (германски) танка, стотици дивизии, десетки хиляди артилерийски части, заедно с повече от 10 000 самолета, не бяха запазени от пускане в движение срещу (Третия) Райх, Европа щеше да има се изгуби. ”

„Нека говоря за един друг свят, който е представен от човек (президент Рузвелт), който обича да си чати приятно на пожара, докато нациите и техните войници се бият в сняг и лед; преди всичко човекът, който е отговорен главно за тази война. "

„Когато през 1939 г. проблемът с националността в бившата полска държава ставаше все по-нетърпим, аз се опитах да премахна несъстоятелните условия чрез справедливо споразумение. За известно време изглеждаше, че полското правителство сериозно обмисля да даде своето одобрение за разумно решение. Тук също мога да добавя, че във всички тези германски предложения не се изискваше нищо, което преди не е принадлежало на Германия. Всъщност ние бяхме готови да се откажем от много, което беше принадлежало на Германия преди (Първата) световна война. "

Ще си припомните драматичните събития от този период; постоянно увеличаващият се брой жертви сред етническите германци (в Полша).  Вие, мои заместници, сте най-добре квалифицирани да сравните тази загуба на живот с тази на настоящата война. Военната кампания на Изток досега струва на германските въоръжени сили около 160 000 смъртни случая, докато само за няколко месеца на мир (през 1939 г.) повече от 62 000 етнически немци са убити, включително някои, които са били измъчвани ужасно. "

„Няма съмнение, че германският райх е имал право да протестира срещу тази ситуация на своята граница и да настоява за нейното премахване, ако не по друга причина освен заради собствената си сигурност, особено след като живеем във епоха, в която (някои) други държави (САЩ и Обединеното кралство) смятат, че сигурността им е заложена дори на чужди континенти. В географско отношение проблемите, които трябва да бъдат решени, не бяха много важни. По същество те включваха Данциг и свързваща връзка между разкъсаната провинция Източна Прусия и останалата част на Райха. Много по-голяма загриженост бяха жестоките преследвания на германците в Полша. "

„През онези дни през август (1939 г.), когато полското отношение непрекъснато се втвърди, благодарение на празната проверка на Великобритания за неограничена подкрепа, германският Райх беше преместен да направи едно окончателно предложение. Ние бяхме готови да започнем преговори с Полша въз основа на това предложение и устно уведомихме британския посланик за текста на предложението. ” [Германско предложение за мир прочетете на глас]

„Бившето полско правителство отказа да отговори на тези предложения по никакъв начин. В тази връзка въпросът се представя; как е възможно такава маловажна държава да се осмели просто да пренебрегне подобни предложения и в допълнение да извърши по-нататъшни жестокости срещу германците, хората, които са дали на тази земя цялата й култура, и дори да наредят общата мобилизация на нейната (полски ) въоръжени сили? Преглед на документите на (полското) външно министерство във Варшава по-късно даде изненадващото обяснение. Те разказаха за ролята на човек (президент Рузвелт), който с диаболична липса на принцип използва цялото си влияние, за да засили съпротивата на Полша и да предотврати всяка възможност за разбиране. “

"Защо този човек (Рузвелт) разви такава фанатична враждебност срещу държава, която през цялата си история никога не е навредила нито на Америка, нито на него?"

„Франклин Рузвелт пое властта в Съединените щати като кандидат на изцяло (контролирана от евреите) капиталистическа партия, която помага на онези, които й служат. Когато станах канцлер на германския райх, бях водач на популярно национално движение, което сам създадох. Силите, които подкрепиха г-н Рузвелт, бяха същите сили, срещу които се борих (международно еврейство), от притеснение за съдбата на моя народ и от дълбоко вътрешно убеждение. Най- (еврейски) "мозъчен тръст", който служи на новия американски президент е съставена от членове на една и съща национална група, която се борихме срещу в Германия като паразитна израз на човечеството, и които ние започнахме да премахнете от обществения живот. "

„Нещата се развиха в Съединените щати и в германския Райх по такъв начин, че бъдещите поколения няма да имат затруднения да направят окончателна оценка на двете различни обществено-политически теории. Докато германският райх претърпя огромно подобрение в социалния, икономическия, културния и артистичния живот само за няколко години под националсоциалистическото ръководство, президентът Рузвелт не беше в състояние да доведе до дори ограничени подобрения в собствената си страна. Тази задача би трябвало да е много по-лесна в Съединените щати с едва 15 души на квадратен километър в сравнение със 140 в Германия. Ако икономическият просперитет не е възможен в тази страна, той трябва да е резултат от липса на воля от страна на управляващото ръководство или от пълната некомпетентност на отговорните мъже. Само за пет години, икономическите проблеми бяха решени в Германия, а безработицата беше премахната. През същия този период президентът Рузвелт значително увеличи националния дълг на страната си, обезцени долара, допълнително наруши икономиката и поддържа същия брой безработни. "

„Около този човек (Рузвелт) нараства заплашителна опозиция , което го кара да мисли, че може да се спаси само чрез отклоняване на общественото внимание от вътрешната си политика към външните работи. В тази връзка е интересно да се проучат докладите на полския посланик Потоцки от Вашингтон, които многократно изтъкват, че Рузвелт е бил напълно наясно с опасността цялата му икономическа карта да се срине и затова е трябвало абсолютно да „отклони вниманието“. към външната политика. " 

„Кръгът евреи около Рузвелт го насърчаваше в това. Със старозаветната отмъстителност те разглеждаха Съединените щати като инструмент, който те и той биха могли да използват, за да подготвят втори Пурим (клане на врагове) срещу народите на Европа, които бяха все по-антиеврейски. И така, евреите, в цялата си сатанинска основа, се събраха около този човек и той разчиташе на тях. " 

„Американският президент все по-често използва влиянието си за създаване на конфликти, засилване на съществуващите конфликти и най-вече, за да предотврати мирното разрешаване на конфликтите. В продължение на години този човек търсили навсякъде спор в света, но за предпочитане в Европа, за да може да използвате за създаване на политически обвързвания с американски икономически задължения на една от спорещите страни, която след това ще постоянно да включва Америка в конфликта и по този начин за пренасочване внимание от неговата объркана вътрешна икономическа политика. "  

 От ноември 1938 г. той започва системно и съзнателно да саботира всяка възможност за европейска мирна политика. На публично място той лицемерно твърдеше, че се интересува от мир, като в същото време заплашваше всяка страна, която е готова да проведе политика на мирно разбирателство, като блокира кредити, икономически репресии, привлича заеми и т.н. “

„На 4 ноември 1939 г. Законът за неутралността е ревизиран и оръжейното ембарго е отменено в полза на едностранно снабдяване (оръжие) на противниците на Германия. По същия начин той настоя в Източна Азия за икономически затруднения с Китай, които в крайна сметка биха довели до ефективни общи интереси. Същия месец той разпозна малка група полски емигранти като т. Нар. Правителство в изгнание, чиято единствена политическа основа бяха няколко милиона полски златни парчета, които бяха взели от Варшава. "

„Той (Рузвелт) се опасяваше, че ако в Европа се стигне до мир, милиардите, които той бе похарчил за военни разходи, скоро ще бъдат признати за очевиден случай на измама, защото никой няма да нападне Америка, освен ако Америка сама не провокира атаката.“

[Споменава се хронологично изброяване на актовете на войната на президента към Германия, които стават все по-агресивни.]

 Знаем, че този човек (Рузвелт) със своите еврейски привърженици е оперирал срещу Япония по същия начин. Няма нужда да се впускам в това тук. Същите методи бяха използвани и в този случай. Този човек първо подбужда към война, а след това лъже за причините му и отправя неоснователни обвинения. Той отвратително се обвива в плащ на християнското лицемерие, като в същото време бавно, но много стабилно води човечеството във война. И накрая, като стар масон, той призовава Бог да свидетелства, че действията му са честни. Неговите безсрамни грешни представяния на истината и нарушения на закона са без аналог в историята. “ 

„Сигурен съм, че всички вие сте го разглеждали като акт на избавление, че една страна (Япония) най-накрая е действала да протестира срещу всичко това по начина, по който този човек действително се е надявал и който не бива да го изненадва сега ( атака срещу Пърл Харбър).  След години преговори с този измамник, японското правителство най-накрая се наложи да бъде третирана по толкова унизителен начин. "

„Ние знаем силата зад Рузвелт. Това е същият вечен евреин, който вярва, че му е дошъл часът да ни наложи същата съдба, която всички сме виждали и преживявали с ужас в Съветска Русия. Запознахме се от първа ръка с еврейския рай на земята. Милиони немски войници лично са виждали земята, в която това международно еврейство е унищожило и унищожило хора и имущество. Може би президентът на САЩ не разбира това; ако е така, това говори само за неговата интелектуална тесногръдие. "

„Дори и ние (Германия) да не се съюзим с Япония, все пак бихме разбрали, че евреите и техният Франклин Рузвелт възнамеряват да унищожат една държава след друга. Германският райх от днес няма нищо общо с Германия от миналото. От своя страна, сега ще направим това, което този провокатор се опитва да постигне от години. “

Германия и Италия с настоящите си ръководства имат проницателността и силата да осъзнаят, че в този исторически период съществуването или несъществуването на нации се определя, може би за всички времена. ”-Хитлер

„И не само защото сме в съюз с Япония, а по-скоро защото Германия и Италия с настоящите си ръководства имат проницателността и силата да осъзнаят, че в този исторически период съществуването или несъществуването на нации се определя, може би за всички времена. Какво предлага този друг свят за нас е ясно. Те бяха в състояние да доведат до глад демократичната Германия от миналото (1918-1933, Ваймарска република) и се стремят да унищожат националсоциалистическата Германия от днес. “

„Когато г-н Чърчил и мистър Рузвелт заявяват, че искат един ден да изградят нов обществен ред (Нов световен ред), това е приблизително същото като плешив бръснар, препоръчващ тоник, гарантиран да нарасне косата. Вместо да подбуждат война, тези господа, които живеят в най-изостаналите социално страни, трябва да се грижат за собствените си безработни. Те имат достатъчно мизерия и бедност в собствените си страни, за да се държат заети с осигуряването на справедливо разпределение на храната там. "

„Нашата нация има история от близо две хиляди години. Никога през този дълъг период не е бил толкова единен и определен, както днес; и благодарение на националсоциалистическото движение винаги ще бъде така. "

Постоянно разширяващата се политика на президента Рузвелт е насочена към неограничена световна диктатура. За да постигнат тази цел, САЩ и Великобритания използваха всички средства, за да откажат на германската, италианската и японската нации предпоставките за тяхното жизненоважно естествено съществуване. ”-Хитлер

„Постоянно разширяващата се политика на президента Рузвелт е насочена към неограничена световна диктатура. За да постигнат тази цел, САЩ и Великобритания използваха всички средства, за да откажат на германската, италианската и японската нации предпоставките за тяхното жизненоважно естествено съществуване. Поради тази причина правителствата на Великобритания и Съединените американски щати се противопоставиха на всички усилия за създаване на нов и по-добър ред в света, както за настоящето, така и за бъдещето. “ 

 От началото на войната (през септември 1939 г.),американският президент Рузвелт непрекъснато извършва все по-тежки престъпления срещу международното право. Наред с незаконните атаки срещу кораби и друга собственост на германски и италиански граждани, имаше заплахи и дори произволни лишения на лична свобода чрез интерниране и подобни. Все по-враждебните атаки на американския президент Рузвелт стигнаха дотам, че той нареди на ВМС на САЩ, в пълно нарушение на международното право, незабавно и навсякъде да атакуват, да стрелят и да потъват германски и италиански кораби. Американските служители дори се похвалиха, че унищожават германските подводници по този криминален начин. Американските крайцери нападнаха и превзеха германски и италиански търговски кораби и техните мирни екипажи бяха отведени в затвора. "

"Освен това планът на президента Рузвелт да атакува Германия и Италия с военни сили в Европа най-късно до 1943 г. беше оповестен в САЩ, американското правителство не направи никакви усилия да го отрече."

Забележка: 4 декември -ти , 1941, Чикаго Трибюн и други вестници съобщават (пропускам) намеренията на атакуващ Германия и Италия от 1943 "най-късно" на президента Рузвелт.

„Въпреки годините на нетърпими провокации от страна на президента Рузвелт, Германия и Италия искрено и много търпеливо се опитаха да предотвратят разширяването на тази война и да поддържат отношенията със САЩ. Но в резултат на неговата кампания тези усилия се провалиха. "

„Вярно на разпоредбите на Тристранния пакт от 27 септември 1940 г., съответно Германия и Италия се считат за окончателно принудени да се присъединят към страната на Япония в борбата за отбрана и запазване на свободата и независимостта на нашите народи и царства срещу Съединените американски щати и Великобритания. Трите сили съответно сключиха следното споразумение, което беше подписано днес в Берлин. ”  [Текст на споразумението показан.]

„С непоколебима решимост да не слагат оръжие, докато общата война срещу Съединените американски щати и Великобритания не бъде водена до успешното приключване, германското, италианското и японското правителство се съгласиха за следното…“   [Членове на споразумението прочетете.]

Откакто отхвърлено моето предложение за мир от юли 1940 г., ние ясно разбрахме, че тази борба трябва да се пребори докрай. Ние, националсоциалистите, изобщо не сме изненадани, че англо-американският, еврейският и капиталистическият свят е обединен заедно с болшевизма. ”-Хитлер

„Откакто отхвърлено моето предложение за мир от юли 1940 г., ние ясно разбрахме, че тази борба трябва да се пребори докрай. Ние, националсоциалистите, изобщо не сме изненадани, че англо-американският, еврейският и капиталистическият свят е обединен заедно с болшевизма. У нас винаги сме ги намирали в една и съща общност. Сами ние успешно се борихме срещу тях тук, в Германия и след 14 години борба за власт най-накрая успяхме да унищожим враговете си. “

 Днес немският народ напълно осъзнава, че това е решаващ час за нашето съществуване. Милиони войници вярно изпълняват своя дълг при най-трудните условия. Милиони немски фермери и работници и немски жени и момичета са във фабриките и офисите, в нивите и земеделските земи и работят усилено, за да хранят родината си и да доставят оръжие на фронта. Съюзническите с нас са силни нации, които са претърпели същата мизерия и са изправени пред същите врагове. "

„Когато мислим за саможертвата и усилията на нашите войници, тогава всяка жертва на (онези тук) в родината е напълно незначителна и маловажна. И когато вземем предвид броя на всички онези от миналите поколения, които са дали живота си за оцеляването и величието на германската нация, тогава ние наистина осъзнаваме величината на нашето задължение. "

„Но който се опита да намали това задължение, няма право да се счита за германец. Точно както бяхме жалко упорити в борбата за власт, така и ние ще бъдем също толкова безмилостни в борбата за оцеляване на нашата нация. Във време, в което хиляди от най-добрите ни мъже, бащи и синове на нашия народ, са дали живота си, всеки в родината, който предаде жертвата на фронта, ще загуби живота си. Независимо от предлога, с който се прави опит за разрушаване на германския фронт, подкопаване на волята за съпротива на нашия народ, отслабване авторитета на режима или саботиране на постиженията на родината, виновният ще умре. Но с тази разлика войникът на фронта, който прави тази жертва, ще бъде държан в най-голяма чест, докато човекът, който оспорва тази жертва на чест, ще умре в позор. “

„Нашите опоненти не трябва да се заблуждават. За две хиляди години на записана немска история, нашият народ никога не е бил по-решителен и обединен от днес. Властелинът на Вселената ни беше толкова щедър през последните години, че се прекланяме в знак на благодарност пред Провидение, което ни позволи да бъдем членове на такава велика (германска) нация. Благодарим му; че заедно с тези в по-ранните и идващите поколения на немската нация, нашите честни дела могат да бъдат записани и във вечната книга на германската история. "

 

-Хитлер не беше истинският автор на "Mein Kampf" ... Това беше американски шпионин ... Това бяха йезуитите.

Това е смешно! „Mein Kampf” е автобиография на неговата борба, неговото издигане на власт, която беше свидетел и документирана от много близки до него. Що се отнася до основите на националсоциализма, той можеше да има принос от мозъчно доверие на близки довереници, но именно той в крайна сметка се превърна в живото въплъщение на националсоциализма. Голямото задълбочено познаване и разбиране на индоевропейската германска история, разкрито в „Mein Kampf”, беше доста забележително.

Книгата подробно описва историята, която едва сега напълно се реализира. Доста съмнително е, че всеки „американски шпионин“ или „йезуит“ би имал такива специализирани и архаични познания. „Mein Kampf” напълно излага международното еврейство за това, което е; паразит върху немското тяло „гостоприемник“. В допълнение, тя старателно дискредитира либералната демокрация и икономическите системи на капитализма и марксисткия социализъм. Цялото това задълбочено учение би било много вредно за американско-еврейските или йезуитско-еврейските интереси, ако бъде публикувано като книга. По този начин Хитлер или неговият кръг от близки доверители на националсоциалистите написаха "Mein Kampf".

Забележка: Действията на папа Пий XII със сигурност показват, че Ватиканът е бил в съюз с международното еврейство по време на Третия райх.

 

-Хитлер и неговият режим газиха 6 милиона евреи.

Това е Холохоакс! Няма криминалистични (научни) доказателства, че дори един човек е починал от газова камера или „лагер на смъртта“. Изследвайте сами еврейския ((холокоста)).  https://holocausthandbooks.com/

Незаконно е да разпитвате еврейския (((Холокост)), ако живеете в Австрия, Белгия, Чехия, Франция, Германия, Унгария, Израел, Лихтенщайн, Латвия, Литва, Люксембург, Полша, Португалия, Румъния, Швейцария, Русия ... и бихте могли да бъдете в затвора в много други страни, както и за т. Нар. ((Реч на омразата))).

Много евреи бяха пуснати в работни лагери като защитна мярка за безопасността на германците. По онова време е имало масивна еврейска подкрепа и участие в нееднаквени партизански „партизански войни” (терористи) , „включително жени и деца”. Това, в допълнение към обявения през 1933 г. икономически бойкот на Международното еврейство (акт на война) върху Германия и антигермански пропагандни книги като „Германия трябва да загине“, е основната причина за решението на Хитлер да интернира европейските евреи в работни лагери като военно време предпазни мерки за сигурност.

Забележка: Германците преживяха Холокоста ... ХЕЛСТОРМ! Гледайте документалния филм ... Най-голямата прикритие в историята ... Истинският геноцид на националсоциалистическата Германия.   https://www.hellstormdocumentary.com/

Забележка: Не забравяйте да разгледате безплатната електронна книга от 1100 страници „Битката за запазване на западната цивилизация (Европейска народна душа срещу еврейското надмощие), представена от The Noble Protagonist.  http://www.battleforthewest.com/

  •  февруари - месецът на пречистване
  • Времето, прекарано в природата, ще спести 6 трилиона долара в световен мащаб в разходите за грижа за психичното здраве, твърдят австралийски изследователи 


Също може да харесате.

image

Вяра и твърдост  17 януари 2019 г.

image

Беше истинско в ума на Херман Розенблат  2 юли 2019 г.

image

Европейският съюз беше мечтата на Хитлер ... Наистина ли?  22 май 2016 г. 





Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39927247
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930