Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2020 21:05 - СТИГА,ПЛАГИАТОРЕ!
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 1832 Коментари: 11 Гласове:
4

Последна промяна: 24.02.2020 08:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Уважаеми приятели!
Сигурно ще наскучая с темата,която отново ви поднасям,но моля ви,хвърлете око на новата публикация на спарОТОКА "Българските имена на бог Залмоксис" от 23 февруари 2020. Тъй като е в убийствен запек,човечето препечатва свое старо сочинение,този път наистина от 2014," когато всииичко е написал". Но в двата уж идентични текста - от "14  и от "20 година - има "малка"разлика. Както с право е казал другарят Сталин  -"разница маленькая,однако существеная". Да,съществена и как още! В днешната публикация е включено много важно абзаче,което всъщност води до задълбочената дешифровка на името на бог Залмоксис. Плагиаторът е прочел моята статия "Тракийският бог Залмоксис Гебелейзис и тълкуване на свързаните с него тракийски понятия" ,публикувана в блог.бг на 28 август 2019 и най-сетне е разбрал смисъла на името Залмоксис.А то идва от тракийския и арамейски корен САЛМ - мир.Плагиаторът не е посмял да предложи точно тоя прочит на името,но е добавил така необходимия абзац към постната си статия,пълна с препечатки,от 2014.Вижте текста му от 2014 - там такъв абзац липсва ( ако не го дотури в следващите часове!). Разбира се,фалшивкото е писал в публикувания си днес текст,че е взел тази идея от Димитър Попов ( пита се кой точно Д.Попов?).

АЗ ПИТАМ - ЗАЩО В ПУБЛИКАЦИЯТА СИ ОТ 2014 ПЛАГИАТОРЪТ  НЯМА ПОДОБЕН " ЦИТАТ" ОТ КОЙТО И ДА БИЛО Д.ПОПОВ? КАКЪВ И ТОЧНО ОТКЪДЕ Е ВЗЕТ ТОЗИ ЦИТАТ? ЗАЩО "ЦИТАТЪТ" СЕ ПОЯВЯВА КАТО НОВА КРЪПКА В УЖ ИДЕНТИЧНИЯ МУ СТАР ТЕКСТ,ПРЕПУБЛИКУВАН ДНЕС (23 ФЕВРУАРИ 2020)?

 ПИТАМ И СИ ОТГОВАРЯМ САМА - ЗАЩОТО Е ВИДЯЛ ИСТИНСКОТО РАЗКРИВАНЕ НА ИМЕТО НА ТРАКИЙСКИЯ БОГ ЗАЛМОКСИС В МОЯТА СТАТИЯ ОТ 28 АВГУСТ 2019 г.В НЕЯ АЗ ТВЪРДЯ,ЧЕ НАЗВАНИЕТО ЗАЛМОКСИС ПРОИЗХОЖДА ОТ "САЛМ",САЛОМ" И ОЗНАЧАВА "МИРОТВОРЕЦ".
 
 КРАДЕЦЪТ КРАДЕ ДО ГРОБ!





Гласувай:
4



1. rustam - Хубаво, че питате,
23.02.2020 21:56
но Вашата патетика е излишна, приповдигната и далече от рационалните аргументи. Никъде в статията Ви от 28.08.19 не е спомената, нито аргументирана арамейската етимология на САЛМ като лексема. Какви източници относно лексикалния състав на арамейския език ползвате? Бихте ли посочили?
цитирай
2. milenavarbanova9 - Много странно,
23.02.2020 22:34
Но Вие сякаш не забелязвате основното,за което става дума,а се залавяте с " лексикален състав" и пр. В случая важен е фактът,че съм се досетила да свържа названието Залмоксис с корена "САЛМ"( от който произхождат имена на тракийски царе и тракийски топоними), целта ми не е била да изяснявам и аргументирам "арамейската етимология" на словото.А то означава именно "мир" на арамейски и с този си смисъл е влязло в иврит.Какви източници ползвам? Следвам курсове по новоарамейски,като в хода на уроците си изяснявам и множество древни понятия - приликата с българската лексика е удивителна.
По същия начин се намесихте с коментар под статията ми за българските думи,изречени от Христа.Изобщо не коментирахте откритието ми,а се заехте с думата Елои.
(Aloh,Alof).Ако това,което пиша, Ви дразни,подминавайте статиите ми,без да ги четете.Но ако коментирате - моля Ви да коментирате същественото в моите публикации.Иначе се създава впечатление,че се заяждате,а никой няма нужда от това.
Лека вечер!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
24.02.2020 08:51
Чудя се какъв съвет да ти дам! ?
Не публикувай възлови неща в блога Имаше едно научно списание" Осем", на Александър Мошев, не знам дали излиза още, но там се публикуват неща, като твоите Или в научни издателства на БАН Омерзен съм от обстановката, у нас се цели не да успееш, а да не успееш
Няма защита на авторско право
Ето, А.М. ме е цитирал в книгата си" Бесика", като блогъра леонлеонов за тълкуванието ми относно кашкавала Като ползваш нещо чуждо или градиш свое, като го ползваш, коректно е да цитираш Тълкуванието ми за произхода на името на кашкавала първоначално беше интуитивно, че си е наше Но после се заех сериозно и се убедих ,че е така!
Дори и да греша, нямам нищо против друг да открие истината
Преди години ми спираха важна статия Първоначално, без обяснение Тя беше в основата на доктората ми, който вече бях защитил Не ми трябваше в момента Но мълчанието ме принуди да поискам обяснение Рецензентката, един папагар,четящ като кочияшана Чичиков, била против? Тълкуванието противоречало на установената догм? Написах отговор на рецензията и, обясних същността на направеното! И редакторът на своя глава я пусна Да напишела рецензентката контрастатия Аз пък точно това исках, да я разбия публично Статията излезе, контрастатия нямаше Беше наясно, с кой си има работа
Но, случайно намерих в справочниците откритие на колектив от американски университет Същото От внушителен колектив!
Сравних датите Заради забавянето,бяха соколо шест месеца пред мен
Занесох намереното и моите работи на шефа!Невярващ, каза да съдя американците Не, веднага отхвърлих, ако трябва да съдя някой, това е рецензентката Не познава в дълбочина работата ,но я спря Хората представа си нямат за мен! За какво да ги съдя?
Публикувай в Швейцария, в Италия Тук не се и плаща, ето спират вестници,няма научни списания
Не си губи времето,а и нервите, да се бориш с вятърни мелници
Единственото,което може да получиш е ехидно присмиване, за което, от авторите му ,не се изисква нищо То е вродено!

Хубав ден!
цитирай
4. milenavarbanova9 - към leonleonovpom2
24.02.2020 09:45
Ох,приятелю,
Във всичко си абсолютно прав!
Но отново ще ти отговоря - изследователите историци,които не принадлежат към някакви официални научни звена,са поставени между чука и наковалнята.
От една страна - няма къде да публикуват,защото академичните исторически издания публикуват само материали на щатните научни работници.Остават други списания - като напр."Минало",но там регламентът ограничава: ако публикуваш в даден брой,можеш да се явиш с нова публикация само в по-следващия.Любо ми е казвал,че е буквално заринат с материали,които не може да издаде.Историческите издания имат 3-4 книжки в годината,хайде и 8 да са - самият брой на периодичните издания е страшно намален.Същото е и с литературните издания,при това в България литераторите не разбират нищо от история - както и обратното - и съответно не си дават сметка за значението на дадена статия.
От друга страна - не може да направиш откритие и да го държиш дълго непубликувано - дори с всички мерзости и кражби в Интернет - защото ако не го публикуваш,идва момент,в който друг автор стига до същите заключения и ги публикува,а твоята работа ще си стои заключена в чекмеджето.По-дпбре е все пак да види бял свят,въпреки гнусните посегателства на плагиатите,които нищо досега не са открили,но имат мощен гръб.
Единственият начин за борба с тях е своевременното информиране на историческата общност за кражбите им на интелектуална собственост и погазване на авторското право.Явна е и необходимостта от адвокат,иначе справянето с тях е невъзможно.
За публикуване в Италия и Швейцария стават само материали,които интересуват публиката в дадена страна - като например статията ми за Давос.Статията за Ромул и Рем също бе публикувана в Италия.Но кой там би се заинтересувал от статия за Залмоксис?
Въпросът е в самата България да се създаде непоносимост и нулева толерантност към плагиатите,особено към рецидивистите в това престъпление,което - повтарям за кой ли път - е много по-отвратително от кражбата.Нашият мрачен херой е точно такъв
цитирай
5. milenavarbanova9 - (продължение)
24.02.2020 09:50
РЕЦИДИВИСТ - всъщност самото явление "спароток" може да съществува само благодарение на плагиатството.То паразитира върху другите автори - като цитира едни,а други най-нагло ограбва.Така се явява популяризатор ( в първия случай) и арогантен плагиатор( във втория),но никога не е оригинален изследовател.
цитирай
6. milenavarbanova9 - към спарОТОКА
24.02.2020 12:17
Забранявам ти да ми изпращаш каквото и да било чрез моя имейл!
Нямаш никакво право да се обръщаш към мен чрез личните ми контакти!
Ако имаш да ми кажеш нещо - напиши го под публикациите ми - аз ще го публикувам във вида,в който го напишеш!
цитирай
7. drevnata - Sparotok
29.02.2020 22:53
Здравей Милена,
От години посещавам блога на Спароток и понякога участвам с коментари там. Защо ли- ами защото съм абсолютно съгласна, че най-древната история на народа ни е подправена като балкански боб с много подправки и люти чушлета. Той е патриот и се труди много да докаже тракийския произход на населението обитаващо днешна България. Дори и да е ползвал нещо от Вас- преглътнете го в името на общата цел- установяване на историческата истина. Аз, бидейки много по-възрастна от него се опитвам да давам идеи, които той след време подхваща и това ме радва дори. Не се косете за плагиатството, ако то съществува, това е доказателство, че вие сте оригинална. Бъдете здрава и весела!
цитирай
8. milenavarbanova9 - Скъпа госпожо,
01.03.2020 07:58
Разбирам чистосърдечните подбуди,които Ви карат да защитавате този човек ( или това "явление").
Но девизът "Целта оправдава средствата" е измислен от йезуитите,а както всички знаем "йезуит" не е ласкателно понятие и макар че произлиза от прекрасното име на нашия Господ,в него божественото е доста оскъдно и съмнително.
Колко вонящи цели и честолюбия се крият под опаковки с етикет "патриот"?
Запитайте се - нима коректното цитиране на автора на "заетите" от спароток идеи,щеше с нещо да навреди на "патриотичната кауза" на този човек? Напротив, щеше само да укрепи и усили доверието в него!
Защо той краде (чужди идеи),защо рецидивира,защо умножава кражбите си? Отговорът може да бъде само един - защото няма новаторски идеи,а иска на всяка цена да доминира в новото течение на тракологията! Не Ви ли прави омерзително впечатление подобно подло самолюбие?
Никой не може да служи на една голяма кауза,ако не е почтен.Мръсотията и престъплението ( защото плагиатството е престъпление според НК на всяка държава) не подпомагат,а само вредят на националната кауза! Кога Истината е приемала да й служат лъжци?Какви служители на правдата биха могли да бъдат те?
Има и друго - още по-подло и гадно,което би трябвало да отвори очите на всеки честен човек,заставащ в защита на спароток:
Той не само плагиатства ,а и засипва с долни просташки хули човека,от когото е откраднал( в случая мен).Това че тези долни хули са приподнесени от анонимните му подгласници, а не точно от негово име,изобщо не бива да Ви заблуждава.Аз мисля,че са написани от самия него,а дори и да не са - те са дирижирани от него и уговорени с него,преди да бъдат публикувани като "коментари" в блога му.
И още: кога и къде сте виждали "историк", разполагащ с цяла банда "анонимници", които по негов знак заливат с помия опонентите и авторите,от които той плагиатства? Нима тая формена банда е създадена от "историци" или любители на историята? Всяка тяхна дума ги уличава в простотия и лумпенаж.
цитирай
9. milenavarbanova9 - ( продължение)
01.03.2020 08:09
Така че,госпожо,аз никога няма да се съглася да бъда "гостоприемник" на подобен кърлеж - казано с езика на зоологията.
Няма да му позволя "да смуче" идеите ми и после да ме обругава.
Няма да се почувствам"щастлива" от факта,че той краде от мен,в името на някаква кауза с неясни цели!
Моите уважения към Вас!
Честит Първи март!
цитирай
10. drevnata - Честита Баба Марта!
01.03.2020 08:37
Уважаема Милена,
Уважаема госпожо,
действително за йезуитите може да се кажат отвратителни и тежки неща, но едно не може да се отрече- те още съществуват и са на власт във Ватикана, докато нашите честни богомили са отдавна смлени от машината на официалната църква.
Не ни ли укорява дори Херодот, че бидейки толкова многобройни тракийски племена, ако бяхме и единни никой нямаше да може да ни победи. Но уви- от край време сме разделени, та до днешен ден. Ако някой протестира за водата- другите го гледат отстрани и си мълчат: ако протестира за прасетата- също: ако протестира за таксите по пътищата- пак останалита са пукали мълчащи докато не започнат да плащат за стоки и транспорт два пъти повече. Е преминах от историята в политиката да ме прощавате!
Обърнах се към Вас като към интелигентна жена със съвета да не се ядосвате. В интернет пространството, в което представяме творбите си няма защита на интелектуалната собственост. Никъде не съм видяла да може да се прибави "copyright". Това означава, че всичко каквото пишем може да бъде превзето или откраднато от някой.
Останете весела и здрава и не се ядосвайте въобще!

цитирай
11. bozman - bozman
15.05.2020 17:46
Има един пиратски сайт, където може да пусна нещо твое, ако решиш да го предложиш - не гарантирам, че ще го одобря - не познавам текстовете ти - само поради тази причина нищо не обещавам. Ето това е сайта - всъщност са много страници от много сайтове, но се четат, общо взето. Поздрави и успех. https://www.sites.google/site/runiyistoriabozman/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 768665
Постинги: 327
Коментари: 1801
Гласове: 1891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031