Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2016 22:15 - За кръстния път на истината
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1486 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Моя милост, макар и най-малкият трол в тази държава, но най-компетентен по въпросите на взаимоотношенията с Ватикана (макар, че има и други братя, но някои от тях, да си признаем, са чалнати, а трети се занимават и с други ресори, та пропуснаха новината), бих желала да се изкажа по един важен въпрос. 
Въпросът е от дипломатическо и религиозно естество, и представлява сериозен прелом в европейската политика за борба срещу тероризма и ИДИЛ в частност. 
На вечеря поне два пъти пред очите ми се превъртя новинарската сводка на телевизия "Европа", взета от съкровищницата на БТА, в която се говореше за кръстния път, който днес извървяват последователите на Католическата църква, заедно с папа Франциск в Рим, събитие от особена важност, по време на което папата даде пред медиите дългоочаквана оценка на атентатите в Брюксел - изключително важно дипломатическо изказване, по моя преценка, мислим. 
Силно ме заинтригува една анонсираща фраза в репортажа на "Европа" - относно нетърпимостта на папската институция към религии, които се държали терористично. 
Проверих фразата и, както винаги, контексът се оказа следният:
"О, Кръсте Христов, днес те виждаме във вид на фундаментализъм и терористични актове, извършени от последователи на някои религии, които оскверняват Божието име и го използват, за да оправдават безпрецедентното си насилие". 
Фразата е налична, според гугъл, в следните новинарски статии (както и в други, които не съм приложила, мотивът навсякъде се повтаря с леки вариации): 
http://www.tvevropa.com/bg/news/world/view/114845
https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1562670 Последната статия не ми е достъпна изцяло, тъй като не съм корпоративен или индивидуален абонат на агенцията, но явно копира, както се казва)) останалите разработки, ако съдя от стилистиката.
Колеги, ако папа Франциск действително си е позволил да се изкаже против актовете, извършени от последователите на "някои религии" преди броени дни,  то смятам, че или Католическата църква днес официално призна идеологическия компот на ИДИЛ за световна религия, или някой у нас не си е свършил работата, а това би трябвало да доведе до много сериозен дипломатически скандал, или греша? 
Нарочно не отворих евронюз, за да чуя какво говори папата. Щото съм трол. И не знаем латински... 



 





Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651371
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031