Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2013 01:47 - САМОПРИЗНАНИЕ ЗА ОРОЗОВЯВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 16843 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 23.08.2013 10:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                         До

                                                         Министър-председател на Р.Б.

                                                         Главен прокурор на Р.Б.

            Копие: Министър на МВнР на Руската Федерация Лукашевич

            Копие: Н.Пр. Посланик на Руската Федерация в България

Ваши Превъзходителства, Господа,

  С настоящето си писмо поемам отговорност и си признавам за извършеното обливане с розова боя на 20.08.2013 г. на паметника на Съветската армия- наричана според едни „освободителка”, а според мен и други:„окупаторка” на България-  през нощта на спомената дата, в централната част на София. Моля, да бъде прекратено започнатото следствие, за което да бъда уличен като извършител, както и да бъда обвинен за това мое деяние- извършеното оРозовяване на Паметника, в съпричастност с трагедията на Чехия и чешкия народ със събитията около интервенцията, ОКУПАЦИЯТА и потушаването на Пражкото въстание от 1968 г., като написах на чешки  „България се извинява!”

   Единственото, с което смятам, че наруших добрите нрави е, че ангажирах цяла България с извинение за нещо, което са извършили само българските комунисти и техните съветски господари през 1968 г., а още тогава е имало стотици затворени и репресирани българи, подгонени и преследвани заради своята солидарност с Пражките събития от 1968 г. , с Унгарските събития от 1956 г., а по-късно и с Полските събития -1980.

   Разбирам енергичната реакция на Руската страна, но аз съм афектиран, както от събитията в Буда-Пеща-1956, Прага-1968, Варшава-1980  и от още пет допълнителни факта, за които тази Руска страна премълчава, не коментира и не се извинява или компенсира България- десетилетия - за тези инциденти, които допълнително ме подтикнаха към моето днешно деяние и следва да се проведе следствие на тези обстоятелства при изясняването на моята мотивация за извършеното на 20.08.2013 в гр. София, а именно: 1) Обстрел на мирното население в гр. Варна от руски военни кораби и флот-14(27).10.1915 г.– при което загиват десетки български граждани и са нанесени огромни материални щети на града  2) Бомбардировка на гр. Добрич от 26.06.1941 г. – отново с жертва на стотици невинни граждани и с големи материални щети  3) Реквизиране на шестстотин – седемстотин български вагони през Септември- Октомври 1944, натоварени с храни, продоволствия и стоки от окупираната тогава България и все още седящи като „заети” и със задбалансова стойност в сметките на БДЖ. Същото това задбалансово количество и състояние е взетото ”назаем” като пълен обем на цялостното тогава количество на стоки, храни и продоволствия в българския държавен резерв 1944- явно Съветската страна и армията й не са се  държали като „Освободителки” – а като „Окупатори”- тогава.. следователно.. моето отношение към този паметник и отразяваното в него е логично, мотивирано и законно?!  4) През периода 1944-1946 г. от България- явно окупирана от СССР?! са били депортирани, ограбени и избити в съветски концентрационни лагери хиляди граждани на съюзнически на Тройният пакт държави, както и стотици български членове на техните семейства, които са ги последвали. Това е било в абсолютно противоречие с разпоредбите на международното право сега и тогава и представлява сигурен белег за третирането на България като окупирана държава и територия. 5) През 1956 г., 1968 г. и 1980 г.по настояване на Съветския съюз и на „освободителите” са били затворени, въдворени в лагери, изселени, „профилактирани” и репресирани хиляди български граждани, счетени за „неблагонадеждни”, „опасни” и „симпатизиращи” на съпротивата на унгарци, чехи и поляци срещу комунизма.

Настоявам  всички щети на засегнатите да бъдат компенсирани към държавата, близките и наследниците на засегнатите, както и със съответните щети, пропуснати ползи,  лихви и наказателни такси за голямото просрочие.

     Моля, Ваши Превъзходителства от Русия, да ми дадете надежден отговор на поставените от мене въпроси за петте премълчавани факти – причина за моето отношение към Паметника, което Ви възмущава, като този отговор бъде приобщен като доказателство към разследването по настоящето дело за извършеното от мен на 20.08.2013 г.

  За същото се обръщам към Прокуратурата и Главният прокурор на Р.Б., които да извършат срещу мен разследване, както и разследване на фактите и събитията, посочени от мене през 1915, 1941, 1944, 1944- 46 г. , 1956, 1968, 1980 и ако се повдигне някакво обвинение срещу мен, то да бъде повдигнато такова и срещу подбудителите и извършителите на горецитираните тежки престъпления, като се предяви и насрещен иск от страна на държавата ни към тях и държавата им, която ги е подкрепяла и упълномощила за това- за възстановяване на щетите и компенсиране страданията на засегнатите конкретно лица.

   Ще предоставя на следствието при поискване повече разяснения по проблемите и се надявам всички виновни да бъдат надлежно наказани, а щетите и последиците на потърпевшите бъдат обезщетени и компенсирани със съответните пропуснати ползи, такси и лихви.
  Не искам да бъда обвиняван и в някакво първобитно заяждане или пещерна русофобия- защото декларирам, че не съм Русофоб- напротив- декларирам съм го много пъти в моят блог- любим мой професор, събеседник и автор по време на моето следване в Гърция 1991 г. беше Сър Княз Дмитрий Оболенский, пряк  потомък на династията Рюриковичи и 23-то директно поколение на основателя на Москва- княз Юрий Долгорукий, един от най-добрите византолози в света и автор на  “The Bogomils” 1948 в Оксфорд. От него съм разбрал добре разликата между руското и съветското, но явно Руската федерация не прави тази разлика. Не бих олял с Розово или посегнал на нищо, което засяга Русия до 1917 или Руската Федерация след 1991 г., защото то е безспорно и няма открити въпроси по него, но е жалко ако съветското (особено когато и не става дума за реален гроб- няма съветски войски срещу които България някога е вдигнала ръка- не бих станал мародер ако там има реалнопогребани лица) отново започва да ражда ужаси, призраци от миналото и да трови като вампир нашите междудържавни и добри човешки взаимоотношения.

Самопризнаващ: Николай  Гацев  ПоРозовена София, 22.08.2013 г



Тагове:   Чехия,   Русия,   gerb,   sds,   BSP,   bkp,   bylgariq,


Гласувай:
12


Вълнообразно


1. анонимен - А какво става с десетките вагони
23.08.2013 07:37
български архиви изнесени през 1944 г. в СССР от "братята освободители" ?
"Братята", които не само затриха 45 години от живота на държавата България, не само продължават да дърпат конците на марионетките-наследници на престъпната върхушка на БКП , но откраднаха и изнесоха половината "писмена история" на Третата българска държава !
След "геройски преговори" с /Раз/Путин, "Гоцето" върна "триумфално" една чанта копия и въпросът приключи !!!

Щом толкова държат за "паметника", да върнат архивите на България и със същите вагони да си го вземат и монтират на Мамаев курган. Там и без това паметника им е пред срутване. Нашият няма да падне-българи са го правили !
цитирай
2. alhimik1 - Това е намеса във вътрешните работи на страната ни. Не ги е срам и външен министъ и посланик, тесе самозабравиха. каква ти тук освободителка, чиста окупаторка с
23.08.2013 10:18
За гражданската ви позиция на двамата!
Наздраве в розово!!!
цитирай
3. mirchev - :)
23.08.2013 10:53
Поздравления... Покрай тази акция много хора научиха за идеята с розовия цвят...
цитирай
4. nikolaigatzev - Приятели, нека не се настройваме срещу руснаците и Русия..
23.08.2013 10:54
Просто трябва да отстояваме своето с достойнство и чуство за ценност- а не да се мятаме от едно в другото- само да не ни се скарат !
цитирай
5. jelezov - След прочитането на този пасквил, ...
23.08.2013 15:07
След прочитането на този пасквил, всеки нормален индивид ще отсъди, че авторът му е: 1. Русофоб. 2. Антикомунист и 3. Фашист (нацист).
Първите две определения нито обясняват нито оправдават морално и юридически постъпката. Днес в България има десетки хиляди русофоби и антикомунисти, които нито биха извършили подобен варварски акт, нито биха го одобрили. Декларацията му, че не е русофоб, е лицимерна! Следователно лицето Николай Гацев и може би стотината нему подобни са патологичен случай.
Третото определение - фашист обяснява постъпката му. Всеки фашист е потенциален извършител на подобен акт, или най-малкото, би го одобрил. Обяснява, но не ОПРАВДАВА, защото нито едно деяние, нито минало, нито настоящо, нито бъдещо на фашизма човечеството няма да оправдае.
цитирай
6. nikolaigatzev - Драги ми, Железов!
23.08.2013 15:40
Не съм русофоб и съм се учил на Не-русофобия виждате от кого... - от един вероятен престолнаследник на Русия! НЕкомунист съм и не си крия в никоя своя публикация или изказване тук или където и да било! Заключението Ви че съм "фашист" е меко казано силно преувеличено- така след 09.09.1944 са наричани редица демократи, спасители на евреите и дори откровенни НЕкомунисти, но с леви убеждения...! Ако ме подпечатвате, както са били подпечатвани и унищожавани -Те - да поемам квалификацията Ви- но "фашист"(както ме квалифицират отчаяно левите), "ционист"(както ме наричат сърбите и българофобите в Скопие) или "комунист"(както ме квалифицират ГЕРБ-ерите, Костоидите и Пръмовистите) в класическия смисъл на думите- не съм и не мога да бъда- аз не оби4ам никоя крайност, това ми е чуждо...
цитирай
7. ok3223 - Акъло ти е дребен
23.08.2013 16:21
И нисък КИ, не ти пречи да пишеш горното. Когато обявиш война някому, какво може да дочакаш. Съответен отговор. Защо не отидеш в АМЕР.посолство да боядисаш паметника на АМЕР.летци, загинали при бомбардировките на София, свалени от наши летци, когато са загинали много хиляди жители на столицата през 1943 год.
Охраната ще те пречука на секундата, затова не смееш и да помислиш.
Платени соросоиди и малоумници като теб поръчково, усложняват отношенията ни със страната, която за всички времена, е направила най-много за нас, като ни е освободила от турското "присъствие".
Отношенията ни не винаги са били розови, по вина на обстоятелства, и на такива като теб.
Турците и немците, които са яли най-много заслужен кьотек от Русия, днес са в прекрасни отношения с нея, и поддържат прекрасни икономически и политически връзки на взаимноизгодна основа.
А у нас, заради такива ПРОДАЖНИ ЛЕКЕТА КАТО БОЯДЖИЯТА И ТЕБ, ОТНОШЕНИЯТА ИЗКУСТВЕНО СЕ ВЛОШАВАТ ПОРЪЧКОВО.
От което губи най-вече БГ.
Което и целта на изпълняваната поръчка от вас.
Русия и с нас и без-е Русия. Ама ние за къде сме с гадна сган от поръчкови вредители и предатели,
с които МВР под натиск на САЩ и соросоидите
НЕ ЩЕ ДА СЕ ЗАЕМЕ.
Макар че, законът го изисква и налага.
цитирай
8. nikolaigatzev - Драги ми, ОК3223 вяно за вас руското и съветското е все едно и също- ако е така- за мене не е така
23.08.2013 17:07
Съветското е само едни 70 години от Руското- и то не най-добрите и аз не мога да го подчертвам пред останалите 1100 години.... взаимоотношения между Българи и Руснаци..
ok3223 написа:
И нисък КИ, не ти пречи да пишеш горното. Когато обявиш война някому, какво може да дочакаш. Съответен отговор. Защо не отидеш в АМЕР.посолство, и да боядисаш паметника на АМЕР.летци, загинали при бомбардировката на София, свалени от наши летци, когато загинаха много хиляди жители на столицата, през 1943 год.
Охраната ще те пречука, затова не смееш и да помислиш.
Платени соросоиди и малоумници като теб поръчково, усложняват отношенията ни със страната, която за всички времена, е направила най-много за нас, като ни е освободила от турското "присъствие".
Отношенията ни не винаги са били розови, по вина на обстоятелства, и на такива като теб.
Турците и немците, които са яли най-много заслужен кьотек от Русия, днес с в прекрасни отношения с нея, и поддържат прекрасни икономически и политически връзки на взаимноизгодна основа.
А у нас, заради такива ПРОДАЖНИ ЛЕКЕТА КАТО БОЯДЖИЯТА И ТЕБ, ОТНОШЕНИЯТА ИЗКУСТВЕНО СЕ ВЛОШАВАТ ПОРЪЧКОВО.
От което губи най-вече БГ.
Което и целта на изпълняваната поръчка от вас.
Русия и с нас и без-е Русия. Ама ние за къде сме с гадна сган от поръчкови вредители,
с които МВР под натиск на САЩ и соросоидите
НЕ ЩЕ ДА СЕ ЗАЕМЕ.
Макар че законът го изисква и налага.

цитирай
9. freeoldmen - Г-н Гацев,
23.08.2013 17:47
не ви ли се струва, че прекалено леко станахте герой с този розов акт, т.е. ако властта желаеше, без проблеми щеше да осигури неприкосновеността на паметника, но не го прави. Да не би, по стар обичай, синичките пак да играят комбина с червеничките?
Що направо не станете виолетови и в дружен строй да ни довършите?
цитирай
10. nikolaigatzev - Драги Freeoldmen нима не разбирате играта с думи на моето "признание"..?!
23.08.2013 18:08
freeoldmen написа:
не ви ли се струва, че прекалено леко станахте герой с този розов акт, т.е. ако властта желаеше, без проблеми щеше да осигури неприкосновеността на паметника, но не го прави. Да не би, по стар обичай, синичките пак да играят комбина с червеничките?
Що направо не станете виолетови и в дружен строй да ни довършите?

цитирай
11. darktales - @
23.08.2013 18:35
Аз лично не държа на тези паметници, макар че единият ми дядо се е бил от първия ден на войната в Червената Армия и е паднал при Курск. Той си има един паметник труден за боядисване, най-истинският паметник за един паднал войник, от река Неман до Тихия океан.

От друга страна, ако армията на боядисвания паметник не беше разбила нацистите, те щяха да са още тук на живо, и ония държави нямаше да ги има, а щеше да има Протекторат Бохемия и Моравия, Генералгубернаторство, РК Остланд, РК Украйна, Галичина, Трансистрия и т.н.

Както и да е, но в самия СССР такъв протест е имало насред Червения площад на 25 август 1968 - много по-навреме и по на място.
цитирай
12. tomcat2 - това е пълна гнусотия и гавра с ми...
23.08.2013 20:05
това е пълна гнусотия и гавра с милионите жертви на армията победила нацъзмът,не съм агресивен човек ,но ако бях там щях да те боядисам аз в розово и пребия ,като куче!Каква отрепка трябва да си за да се гавриш със смъррта на милиони хора и то на единствената ни приятелска държава благодарение на която съществуваме изобщо.Това си чист нацизъм и уродщина!
цитирай
13. batimetriq - Българският народ ще реши
23.08.2013 23:32
Току-що прочетох една статия за това, че Москва настоявала да не се оскверняват повече въпросните паметници. Прочетох коментарите и ги преброих. Те бяха 100 коментара. Явно българският народ доста се интересуваа от тази тема. От всички коментари два от тях бяха за оставане на паметниците, а деветдесет и осем бяха за премахването им. Това ме навежда на мисълта, че комунистите в България вече са дълбоко малцинство. А това е едно от най-прекрасните неща, които се случват в най-новата ни история. Всъщност с паметниците ще стане това, което стана и в другите държави от Източния блок. Народът ще реши.
цитирай
14. evrazol - Подобен текст написа и Босия
23.08.2013 23:43
Разбира се, че никой от двамата не го е извършил и дори не знае извършителя. Ама защо да не афишираме малко виртуална дързост на гърба на реалната смелост. Човекът орозовил червеното в духа на червената педерастия е носел истински риск, ако бъде хванат и въпреки това го е направил. Това е днешният незнаен войн. Виж знайните войни, второпроходците, рискуват само малко виртуално оплюване от "онези чиито лидер е гей". Ама карай, свикнали сме!
цитирай
15. theeconomist - Поздрави за постинга, Гацев....
24.08.2013 00:56
Ти, като един същий Матросов си запушил със задник амбразурата и прикриваш с широкия си такъв, нечия страхлива педалска ръка, боядисала със спрей паметника в розово.
Виж Гацев, това не е гаца с чушки... Паметника е стоял, стои и ще стои. Както и да го мажете посред нощ, на сутринта, пак ще е там.

Ето това ебава мамата на такива като теб.Защо не отговори за паметника на пичовете с летящите крепости?
Защото нигрото с бяла шапка на морски пехотинец, ще ти пръсне задника, даже да се напикаеш до техният паметник.
Ами ако рушняците си преместят паметника тук до нас, до посолството и го вардят пичове от ВДВ, ще смеете ли да припарите.....?
Ех, нещастни ембриони, заченати при комунизма и мразещи самите себе си, че сте близали всички задници минавали пред очите ви.
В устата ви винаги ще има вкус на ....."Ригли" без захар!
цитирай
16. staler - стига педеращини вече, активисте. ...
24.08.2013 01:58
стига педеращини вече,активисте.ако беше патриот на какъвто се правиш нямаше да изцвъкаш горното.паметника на "съветската армия".забележи--армия е военен паметник.има ли кости,няма ли,не е важно.никоя държава няма да подмине подобни провокации.за да има режим от съветски тип в бг не е виновна никоя армия а политиците от онова време.върви да ги боядисаш подред---паметника на сталин,чърчил,рузвелт,цар борис/набутал ни както обикновено в съюз с губещите/,г.димитров и пр. ...да заставаш рамо до рамо с отрепка като инджев е наи малкото проява на лош вкус.
цитирай
17. ok3223 - Току-що прочетох една статия за ...
24.08.2013 07:36
batimetriq написа:
Току-що прочетох една статия за това, че Москва настоявала да не се оскверняват повече въпросните паметници. Прочетох коментарите и ги преброих. Те бяха 100 коментара. Явно българският народ доста се интересуваа от тази тема. От всички коментари два от тях бяха за оставане на паметниците, а деветдесет и осем бяха за премахването им. Това ме навежда на мисълта, че комунистите в България вече са дълбоко малцинство. А това е едно от най-прекрасните неща, които се случват в най-новата ни история. Всъщност с паметниците ще стане това, което стана и в другите държави от Източния блок. Народът ще реши.


Бе тъпунгерчо и соросоид ... фашизоиден.
САМО ОБЩОНАРОДЕН РЕФЕРЕНДУМ МОЖЕ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА, ДОКОЛКОТО ИМА ТАКЪВ, ЗА РУСКИТЕ ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ.
НИКОЙ ДРУГ!!!
Някаква статия, и некво поръчково "референдумче", организирано от платени соросоиди съгласие с нея, е примамка за простаци като ваша милост и наивници.
Това е евтин театър, където един се подписва за 101, на лекетата, организирали и извършили боядисването.
Това е същата соросоидна сган купена и платена, която организира и плаща за "спонтанните" протести със затихващи функции в София, с които станаха за смях и подигравка на страната България и свето.
Соросоидната агентурна сган няма да миряса, докато МВР и съдът не се намеси и каже думата.
цитирай
18. jelezov - ЗА КАКВО СПОРИМ?
24.08.2013 11:12
Господин Гацев,
Предмет на спора между нас не е ОСКВЕРНЯВАНЕТО на един конкретен паметник. Случилото се е само повод. Големият проблем на съвременната ситуация в света е СИСТЕМНАТА КРИЗА обхванала КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА СВЯТ-СИСТЕМА. Раздухването на бесен антикомунизъм, щрих от което е поредното оскверняване на паметника на СА, е опит да се отклони вниманието на човечеството от заплахата за самото му физическо оцеляване, идваща от посочената криза. ПСА в София, както и стотиците паметници по градове и села не са паметници на загинали в България червеноармейци. Такива за наша гордост няма. Те са част от паметниците на загиналите близо 30 мил. съветски хора в борбата срещу фашизма. От нравствена гледна точка оскверняването на паметника е престъпление по-голямо от престъплението на Брайвик. А антикомунистическата ви риторика не струва и пукната пара. Аргументите и фактите, които сочите са от арсенала на най примитивната пропаганда, предназначена за хора като Андрешко например. „- аз не оби4ам никоя крайност, това ми е чуждо...” – пишете вие. А нима оскверняването на паметник на армията извършила чутовен подвиг не е крайност?
Или се прекланяш пред подвига на тези милиони загинали в борбата и победили най-страшните изчадия човешки, независимо от това дали си комунист или НЕкомунист, или си АНТИкомунист, каквато бе идеологията и политиката на държавите обединени в „антикоминтерновския блок”. Тук трето няма! На вас и на подобните ви бих препоръчал да прочетете две книги на американски автори: Джон Пъркинс. ИЗПОВЕДТА НА ЕДИН ИКОНОМИЧЕСКИ КИЛЪР. За тези които ползват руски език -Джон Перкинс ИЗПОВЕД ЭКОНОМИЧЕСКОГОУБИЙЦы. http://www.svoboda.ru/library/killer/killer.shtml. и Гровер Ферр. АНТИСТАЛИНСКАЯ ПОДЛОСТ. http://www.svoboda.ru/library/killer/killer.shtml
Препоръчвам ги, въпреки че съм уверен, че няма да ги прочетете. Хора като вас много ценят идейното си целомъдрие и затова не четат "вредна" литература.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3761212
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031