Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2015 14:52 - СТРЕЛЯШ, А СЛЕД ТОВА ПИТАШ: "СТОЙ! КОЙ ИДВА?"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2008 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ ГРАЖДАНИНА

Поредният абсурд у нас е, че всъщност държавата работи срещу гражданите. Ще ви дам няколко примера:

 Т. нар. „Пенсионна реформа” на практика прави държавата ни още по-нежелана от младите хора. Удължаването на пенсионната възраст, увеличаването на необходимия трудов стаж и огромният натиск  чрез регулация, администриране, корупция и т. нар. „Съдебна система” правят страната ни нежелана и за хората на средна възраст. Накрая излиза, че българският гражданин си избира управници, които го яздят както си искат.

Отиваш при чиновника да ти издаде някакъв документ. Той те праща на друго място за да ти издадат някакво удостоверение, от там те пращат на трето, за да вземеш справка. Така чиновникът, който трябва да те обслужва те назначава за свой куриер и ти вършиш неговата работа, плащаш за това пари и му се молиш!!! Пак излиза така, че ние си избираме ездачите.

Депутатите правят закон. Допускам, че понякога може да се случи по погрешка законът да е приличен. Но там се намесва изпълнителната власт. Тя прави правилник за прилагането му и наредба за тълкуването му. И от приличния, на пръв поглед, закон не остава нищо добро. А депутатите ги избираме ние.

Същото е във всички области на живота у нас. Затова ще опиша един подобен случай, който ще се случи утре.

Има един държавен служител в Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” към МТИТС. Той се казва Иво Кръстев. Този служител извади на светло преди 5 години огромната корупция в Агенцията при явяване на изпити и издаване на документи за правоуправление на МПС. Вследствие на това по улиците и пътищата ежедневно се избиват раняват и инвалидизират десетки невинни хора. Кръстев извади на светло продажбата на изпити на напълно неграмотни водачи и на такива, които нямат качества да управляват автомобил. От това произлезе освобождаването на един министър-Александър Цветков, неговия заместник Кичев и доста ръководни кадри от Агенцията. Започнаха прокурорски проверки. Излязоха наяве документи и факти за тотална корупция в Агенцията. Вместо да се изчисти агенцията и да стъпи на здраво, той беше уволнен, а престъпниците-убийци, които изпитват 5 за 4  останаха на работа. Това се повтори точно три пъти, при което той спечели делата в съда точно три пъти.

Сега е подготвено ново негово уволнение. Но вече чрез заобикалки. Подготвен е нов устройствен правилник за областните служби на Агенцията. Така утре ще се окаже, че човекът с най-високата квалификация и е доказано некорумпиран служител ще бъде изхвърлен, защото пречи на престъпленията в Агенцията.

Но министърът на убийствата по потищата Московски си е направил грешно сметката. Кръстев отново ще има основание да оспори освобождаването си, по причини, който сега няма да ви кажа, но той вече ги знае. При това тези тъпи министерски действия ще го направят мъченик, а после и национален герой. Аз ще се погрижа за това.А и не само аз.

Оварваряването на българските граждани чрез безпросветно образование, умиращо здравеопазване, антисоциална социална дейност, изгонване на младите и активни хора в крайна сметка ще доведе нещата до хаос и в този хаос бая тикви ще хвръкнат. Новите варвари няма да чакат никого да има време за обяснение. Защото там, където няма сътрудничество, прозрачност и справедливост, там най-напред се стреля, а след това се пита „Кой идва?”





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11777143
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930