Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.06.2016 14:42 - Джамала „спечели”, възхвалявайки татарския батальон на СС
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 3893 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
*Крим под нацистка окупация

След като Хитлер започва операция „Барбароса”, германското нахлуване в СССР през юни 1941, Крим бива окупиран от нацистите. Населението му тогава е съставено от етнически татари и етнически руснаци.

Според архивна справка на вестник Правда, депортацията на десетките хиляди кримски татари през 1944, заповядана от Сталин, бива мотивирана от факта, че преди това Вермахта и нацистките окупационни войски организират хиляди кримски татари във въоръжена съпротива срещу освобождението на Крим от страна на Червената армия: „През април-май 1944 батальоните на кримските татари участват в боевете против Червената армия в Крим. Частите, изтеглени от Крим през 1944, биват обединени в татарски планински-егерски полк на СС с численост до 3 баталона. Месец по-късно групировката става първа татарска планинска-егерска бригада на СС (2500 души) под командването на щандартенфюрер от СС Фортенбах. На 31 дек. 1944 той бива разформирован и става част от източното турско подразделение на СС в Крим в състава на бойна група: 2 пехотни батальона и сто коня .”

На трибунала в Нюрнберг германския фелдмаршал Ерих фон Манщайн свидетелства по повод полезността на жестоките татарски батальони за СС: „повечето кримски татари бяха настроени доста приятелски спрямо нас. Ние дори можехме да формираме татарите в въоръжени бойни роти, чиято цел бе да защитават селата си от партизаните, криещи се в планините. Мощното партизанско (просъветско – бел. Авт.) движение се появява в Крим от самото начало и ни доставяше много проблеми. Причината това движение да се появи бе факта, че сред населението на Крим имаше много голям брой руснаци.”

Фон Манщайн продйлжава: „Татарите веднага заеха нашата страна. През дек. 1941 в Крим биват създадени комитети на мюсюлманите татари, подкрепящи германската окупационна администрация. Централния кримски мюсюлманско-татарски комитет започва да функционира в Симферопол. Организацията и дейността им е пряко контролирана от ”СС.”

Кримските татарски бойци от мюсюлманските бригади на СС се бият срещу руснаците от 1941 до освобождението на Крим през 1944, когато Сталин заповядва депортацията на 240 хил. татари (източник: Bundesarchiv)

Радикалните мюсюлмански терористи от СС

В новата ми книга „The Lost Hegemon: Whom the gods would destroy” описвам слабо познатата, но много важна предистория на отношенията на Третия райх с определени мюсюлмански групи. В началото на войната, през 1941, водещата фигура в ислямистката организация „Мюсюлмански братя” Амин ал-Хюсейни, по онова време главен мюфтия на Йерусалим, е посрещнат в Берлин от Хитлер и Химлер. Той прекарва войната там, организирайки анти-еврейска пропаганда и основавайки про-нацистки бригади от фанатични мюсюлмани в източните части на СССР, Египет, Палестина и други места с цел да се бият на страната на Третия райх.

В Берлин главния мюфтия на Мюсюлманските братя играе една от малко познатите, но жестоки роли в изтреблението на милиони евреи. Той става близък приятел с Хайнрих Химлер, райхсфюрер на страховития нацистки смъртен култ, известен като Schutzstaffel (SS). Химлер е вероятно най-пряко отговорен за извършения от Третия райх Холокост.

Главния мюфтия стиска ръката на Химлер през 1943.

image

image
Ал-Хюсейни се здрависва с Химлер (горе) и се среща с Хитлер (долу) / снимки: wikipedia.org

На процеса в Нюрнберг след края на войната Дитер Вишличени, заместник на Адолф Айхман, свидетелства преди да бъде осъден на обесване за престъпленията си: „мюфтията бе един от инициаторите на системното унищожаване на европейските евреи и е съдействал и съветвал Айхман и Химлер в изпълнението на този план… той е бил един от най-добрите приятели на Айхман и постоянно го е подтиквал да ускори мерките по избиването на евреите”.

Главния мюфтия бива назначен от Химлер да организира мюсюлманските бригади на СС, включително кримско-татарските. Той ги организира в Босна и в окупираните от нацистите части на Изт. Европа, в това число и Крим. Както отбелязвам в книгата, между фанатичните Ал-Кайда, ИДИЛ и други радикални мюсюлмански терористични групи, известни днес, и мюсюлманската мрежа на СС  от времето на войната може да се направи пряка аналогия, включително с кримско-татарските, турски и босненски терористи.

Във войната няма печеливши. Обаче, в интерес на историческата точност и обективност, шведския външен министър и другите на Запад, които хвалеха Джамала и песента ѝ „1944”, биха могли удачно да допълнят общата картинка. Но тогава търсения политически ефект от пропагандисткото поделение на НАТО, целящ демонизирането на В. Путин и Русия заради решението да присъедини Крим през 2014, дошло в следствие на референдума, на който 93% от кримчаните казаха „да”, би се изгубил. Щеше ли това да е тъжно? Войнствената Виктория Нуланд, министъра на отбраната Еш Картър или началника на генщаба „Бойния Джо” Дънфорд, както и щатския военно-индустриален комплекс биха били много тъжни, ако не беше достигнат нужния ефект. 

*откъс от статията на Ф.У. Енгдал (оригинал на статията)




Гласувай:
9



1. planinitenabulgaria - Горячми
06.06.2016 19:19
маркспутинскими приветами!
цитирай
2. germantiger - ...
06.06.2016 20:31
И какъв ти е проблема бугарино след като в АРМИЯТА НА СССР БЯХА 136 НАРОДНОСТИ - няма грешка в цифрата - 136 воювали волю-неволю за СССР, като над 100 от тях покорени през вековете от руския ботуш и руската империя!

Когато 45 годиуни и още след това се възхваляваха и се възхваляват всякакви формирования на руска служба ти нямаш проблем бугарино?!

Лично на мен ми е през сайдера за татари, гаджали и казаци впрочем.
цитирай
3. worldissue - хм, същите, които все ми говорят за ...
06.06.2016 21:51
хм, същите, които все ми говорят за руския ботуш хич не ги притеснява това, че в момента са под натовския ботуш. Явно под него им е много комфортно щом не се оплакват. Или може би някой се обиди, че постинга не възхвалява германския нацизъм?
цитирай
4. germantiger - ...
07.06.2016 08:39
Другарю, понеже трудно четете:

- коментара ми нагоре "казва", че РУСНАЦИТЕ ПОКОРИХА ПОВЕЧЕ ЧУЖДИ ОТ ВСЕКИ ГЕРТМАНЕЦ

- коментара ми "казва", че РУСНАЦИТЕ БЯХА ИМПЕРИЯ ВЕКОВЕ ПРЕДИ ДА ИМА ЩАТИ

- коментара ми "казва", че КОГАТО ЧУЖДИ СА ВЪЗПЯВАНИ И ВОЮВАТ ЗА РУСНАЦИТЕ ЗА ВАС ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ, НО ЯВНО Е ПРОБЛЕМ ЗА ВАС КОГАТО ДРУГ ВОЮВА ПРОТИВ ВАШИТЕ УШАНКИ

Когато възпяваха грузинци, азери, чеченци дори, арменци, балти всякакви, от средна азия бол воювали волю-неволю в РККА (Рабоче-Крестянская Красная Армия през ВСВ защото Советская Армния тя става с указ едва през февруари 1946г.), та когато за червената армия воюваха стотици неруснаци - вие възхвалявахте тези неруснаци, но когато някоя си джамала пеела (не съм дори я слушал) евентуално за някакви чужди - тогава това за теб е проблем?!

Ако някой възпее всички десетки хиляди балти воювали против руския ботуш това за теб ще е проблем?!

Ако някой възпее всички кавказци воювали против руснака - това ще е проблем ли?!

Ако някой пее за казаците воювали против руснака през ВСВ - проблем?!

КАТО НЕ ЗНАЕШ НЕЩО - ПИТАЙ - НЕ Е СРАМНО!
цитирай
5. kuschel - Как допускаш гнусната фашистка ...
07.06.2016 09:16
Как допускаш гнусната фашистка мърша да цапа блога ти. Еби му майкага на тоя противен фашистки изтърсак. Няма нужда да си толерантен с такива. Ако не можеш да го напсуваш, поне не контактувай с него.
Можем спокойно да обвиним Сталин в изключителна мекушавост по отношение на татарската сган, защото техните престъпления спрямо Русия и славянството са от векове.
Колкото до сътрудничеството на Хитлер с джихадистите не съм много изненадан, защото сега заблязаваме подобна картинка.
цитирай
6. worldissue - КАТО НЕ ЗНАЕШ НЕЩО - ПИТАЙ - НЕ Е СР...
07.06.2016 14:53
germantiger написа:
КАТО НЕ ЗНАЕШ НЕЩО - ПИТАЙ - НЕ Е СРАМНО!


Четем нормално бе, хер тайгер, но точно теб за нищо не бих питал, имайки предвид колко фашистки бръмбари имаш в главата и колко идиотска и посредствена представа имаш за историята. Освен това в някои страни пропагандата на фашизма е наказуема, в Германия също.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215643
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031