Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2018 17:06 - Обединеното кралство разоръжи гражданите си, убийствата вече се разбиват, тъй като полицията не може да защити беззащитното население
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 502 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.05.2018 17:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Обединеното кралство разоръжи гражданите си, убийствата вече се разбиват, тъй като полицията не може да защити беззащитното население

Благодарение на правителството, което ги обезоръжава, гражданите на Обединеното кралство са безпомощни срещу огромния скок в насилственото престъпление, който е измъчвал град Лондон през последните два месеца, надминавайки дори този в Ню Йорк.

от  Мат Агорист  -  6 април 2018 г.     image   https://thefreethoughtproject.com/the-uk-disarmed-its-citizens-and-now-they-jail-thousands-of-people-for-facebook-posts/    

В началото на 20-и век британските граждани се довериха на своето правителство да притежават огнестрелни оръжия. Всъщност тогавашният министър-председател Робърт Гаскойн-Сесил, Маркес от Салсбъри, веднъж каза, че ще "похвали деня, когато във всяка къща в Англия има пушка". Но със закон, изискващ разрешение за пистолети, Великобритания нахлуха по хлъзгавия склон на разоръжаването на гражданите и до 1996 г. повечето оръжия, включително пистолетите, бяха забранени в Обединеното кралство.

Всъщност, толкова уплашен от своите граждани, имащи оръжие, е Обединеното кралство, че през 2006 г. правителството дори е забранило пушки за играчки под прикритието "намаляване на насилието" със Закона за намаляване на насилствената престъпност. Бързо напред до 2018 г. и - както постоянно предупреждават активистите по правата на оръжието - предимно престъпниците и правителството разполагат с оръжия. 

Пушки и пушки могат да бъдат лицензирани, като се кандидатства за сертификат чрез местната полиция,  съгласно правителственото ръководство за лицензиране на оръжие, но трябва да кажете на полицията, че имате "основателна причина" да притежавате и "самозащита" е не се счита за основателна причина.

Резултатът от постепенното премахване на правата остави на гражданите на Обединеното кралство седни патици, които просто чакат насилствени престъпници и корумпирано правителство да се държат. Според многобройни нови доклади, това вече е така.

Оттогава Скотланд Ярд се обади на извънредна среща, тъй като Лондон сега е обхванат от безпрецедентно тежко престъпление. Това насилствено престъпление идва като бивш офицер, който казва, че "полицията е загубила контрол над улиците".

След масивен скок в убийствата - този, който вече е преминал този на Ню Йорк - шефовете на полицията се опитват да се борят с насилието с нож и оръжие в града.

"Лондон понастоящем изпитва изключително високо ниво на оръжие и нож престъпление", се казва в поканата на извънредната среща, според Guardian. "Важно е, че нашият отговор е напълно информиран от загрижеността на общността и всяко напрежение в общността бързо се идентифицира, чуе и реагира."

Според Guardian сред участниците в срещата са депутатът от лейбъристите за Тотнъм Дейвид Лами и Никола Калица-Мийл, активист срещу престъпността с нож, чийто собствен син е намушкан 37 пъти, когато е бил на 17 години и е оцелял.

"Важно е да знаем, че нашите страхове като общност се признават и нещата са налице", каза  Калика-Миало, според Guardian. "Това е проблем на всички и повече лондончани трябва да признаят, че тази ситуация не може да изчезне скоро."

Всъщност проблемът се е изгубил толкова, че шестима тийнейджъри бяха намушкани тази седмица, в рамките на само 90 минути.

Въпреки че много от предложените решения несъмнено включват повече полиция, бившият шеф на ръководителя на отдел "Разнообразие и полицейска дейност" Виктор Олиса предупреди, че полицията губи контрол над обществените пространства и удари висши служители заради  "оглушителната тишина".

"Общностите твърдят, че вече не виждаме полицията"  , каза той.  "Изглежда на хората, за които говорих, като че ли полицията е загубила контрол над обществените пространства и улиците", се казва в доклада на Guardian  - Мълчанието на висшите офицери в Срещата е оглушително. Те трябва да кажат, че се нуждаем от повече информация от обществеността, това е това, което правим, това са резултатите. "

Необходимостта от полиция ще бъде драстично намалена, ако гражданите на Лондон просто се защитят. Това обаче не е вариант, освен ако не използват пръчки или ножове (под 3 инча): безполезен избор, имайки предвид факта, че престъпниците разполагат с незаконни пистолети и ножове.

Дори много полицейски началници в Съединените щати разбират, че полицията не може да бъде навсякъде, за да спре всяко престъпление. Както съобщава TFTP , полицейски началници в цялата страна настояват гражданите да се въоръжат, защото добре въоръжен гражданин е най-добрата защита срещу престъпността, а не полицията.





Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39744220
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031