Прочетен: 1334 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 22.06.2018 07:26
Въпреки,че не е сезонът на тиквата,аз си имам запаси във фризера и намирам всякакви приложения на този полезен и вкусен продукт!А комбинацията с неповторимата паннакота е неповторима!Опитайте!Сигурна съм,че ще ви хареса!
Продукти:1ч.ч. сметана,1ч.ч. прясно мляко,1ч.ч. захар/най-добре да е кафява/,2ч.ч. тиква/печена или сварена/,1/2 ч.л. канела,ванилия,2пакетчета желатин.
Начин на приготвяне: Сварих със захар и малко вода до омекване нарязаната на кубчета,тиква.По-вкусно е ,когато тиквата е печена,но при липса на достатъчно време и това е вариант.Пасирах я с 2-3 с.л.прясно мляко.Добавих към нея разтопен в микровълновата желатин/1пакет/,докато беше още топла.Овкусих с канела.Разпределих по формичките и изчаках да стегне.Тогава вече загрях млякото,сметаната и захарта на умерен огън,докато захарта се стопи,но внимавах сместа да не завира.След като леко изстина,добавих останалия разтопен желатин,ванилията и разпределих върху жълтата смес.Оставих в хладилника за около 3 часа.Когато и тя стегна,потопих формичките в топла вода за минута-две и обърнах.Декорация по желание.Аз ползвах кокосови стърготини и листенца !Да ви е сладко!И малко инфо:тиква все още може да се намери в Кауфланд!
Десерт от тиква с мляко
Muncho of the day/ Мунчо на деня/ Muncho...