Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2012 20:10 - ПЕШО БАКАЛИНА ПИШЕ НА БОЙКО БОРИСОВ
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 5072 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 15.07.2012 12:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Уважаеми господин Борисов, Пише Ви Петър Петров, търговец на дребно, известен в квартала като бай Пешо бакалина. Поводът да Ви пиша е една очевидна несправливост, която се случи с мен тези дни. В началото на седмицата бях посетен от инспектори от Агенцията на храните. Отначало те ми правеха някакви намеци, че със сигурност ще открият големи нарушения в магазинчето ми, затова било по-добре да си призная и да се разберем. Тъй като оборотът ми до този момент беше само 6 лева  и 20 стотинки, беше ясно, че няма как да се разберем. Казах им колко имам в чекмеджето и те наистина казаха, че няма да се разберем. И започнаха да правят проверка. След което установиха две нарушения. 1.Намериха една щафета шпек, чийто срок бил изтекъл преди 4 дни. 2.Шпекът не трябвало да се държи в една и съща витрина с пакетчетата масло, които били млечен продукт. Сега чакам колко ще бъде актът, но ме предупредиха, че ще бъде толкова голям, че ще трябва да пускам кепенците на бакалницата. Признавам, че съм извършил нарушенията, но след като прочетох какви нарушения пък имала съдия Ммирослава Тодорова и как цяла България скочи да я защитава, си помислих дали няма да се намери някой и мен да ме защити. Да сравним двата случая. 1. Срокът на шпека е изтекъл само с 4 дни и половина, а срокът на делата на съдийката –  с цели четири години и половина. 2. Защо съдийката и нейният колега не са могли да намерят 350 лева за още един компютър – разбрах, че делата са бавени, защото двамата имали само един компютър, а аз трябвало да намеря поне 1000 лева за още една витрина за млечни продукти. Освен това аз никога не съм правил нищо против Вас, нито против министър Цветан Цветанов. Гласувах за вас и даже съм сложил ваши снимки на стената. Да си призная – снимките бяха над щанда с бирата, дали някой не е видял някакъв скрит заговор в това – че искам да  напомня на клиентите за разговора Ви за Мишо Бирата, не знам, но се кълня, че няма нищо нагласено, даже веднага преместих портретите над касите с безалкохолното. Така че надявам се и моят случай да бъде разгледан справедливо в светлината на казуса със съдия Мирослава Тодорова. Даже имам постоянни клиенти, които искат да излязат на протест в моя защита – както излязоха софийските съдии. Те са готови да носят плакати „Справедливост за съдия Тодорова и за бай Пешо бакалина”, защото смятат, че двамата със съдийката имаме една и съща съдба.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Още писма до Бойко Борисов може да намерите в книгата "Тайни писма до Бойко Борисов", издателство ЛЕТЕРА
 



Гласувай:
11



1. анонимен - НЯМА ДА ТИ МИНЕ НОМЕРА- Лаврентий Павлович
15.07.2012 14:08
Бай Пешо , не се ебавай с Партията и народа. Номерът ти няма да мине. При мен на Димитровградския пазар не мина . Не издадох касова бележка за 0,30 лв. Актът беше 1000лв. На този пазар търговците са над 3000, касови бележки издават - 0,3%,ама данъчните знаят кой да хванат -главния нарушител. Няма А, няма Бе, Кумчо Вълчо знае кой да изяде!Радвай се ,щото в зората на комунизма при дядовците на днешните демократи можеше и да те обесят за назидание- Плащай и кротувай. За да се разсееш иди разгледай дворците на демократите -съдии и прокурори- издигнати с честен труд и справедливи присъди. Повече да не съм те видял и чул да рониш сълзи и сополи. Радвай се на комунизката демокрация!!!
Ние пак сме тук - на всеки километър!!!
цитирай
2. анонимен - ...
03.08.2012 11:43
Евгени, темата е леко встрани от блога, но реших да пиша тук. Стискам ти ръката за, може би, най-доброто ти предаване в ТВ Омбудсман от 2-ри август 2012-та по ПОТВ! ... хората, Евгени, могат да бъдат неуки, незнаещи, анти и т.н. ... но НЕ МОЖЕ БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР, ОЩЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ДА БЪДАТ ПОПУЛИСТИ!!! Това просто не е истина!!! И това било ДЯСНО УПРАВЛЕНИЕ... Скоро имаше предаване за това кой ще дойде на власт След. Отговорът е : Мафията - наша, руска, европейска, ... поне ще имаме избор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9457679
Постинги: 1000
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031