Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2012 12:25 - ВРЕМЕТО НА ШОКОЛАДА ВТОРА УПОТРЕБА
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 7466 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                Седнали двама чукчи да похапнат на снега. Единият попитал: -         Ти какво ядеш? -         Шоколад. -         А защо така гадно мирише? -         Защото го ям за втори път. Нищо подобно става сега в България. За втори път консумираме комунизма. На едни им вони, други обаче с удоволствие предъвкват онова време, залъгвайки се, че вкусът е на шоколад. На „Крава” или „Кума Лиса”. От време навреме някой български чукча минава в другия лагер. Уж разбира каква е истината или нахапва „шоколада”. Наскоро разговарях с един от малкото пловдивски дисиденти. Човекът критикуваше днешната политика. В разговора се вклини трети сеирджия и попита: -         Този бил ли е член на БКП? О, ужас. Човекът се оказа, че не само не е бил член на БКП, ами е съден и е лЕжал в затвора по онова време. Усетих как питащият замръзна. Убита бе една негова илюзия – че всички, които са публични личности, задължително са били комунисти. И че няма нужда човек да се съпротивлява. На Българя е направена комунистическа магия и е по-добре да си натискаме парцалите. Много неща ни възмущават, но няма смисъл да протестираме. Че нали и Бойко Борисов е комунист. Цялата му партия са комунисти. ДПС са комунисти и ченгета. Да не говорим за БСП. Иван Костов също е комунист, да не говорим, че жена му е партиен секретар. Стефан Софиянски има членска книжка, уж не било вярно, но нали излезе във вестника. Предполагам тогава – когато излезе книжката, майсторите на черния пиар са имали различни варианти – да го изкарат крадец, убиец, курвар, педераст... Но са решили, че член на БКП върви най-много. Сега на ред е Меглена Кунева. Тя може да няма партийна дейност, но при нея има нещо по-лошо. Тя е „снаха”. О, ужас! Да си ходи! Не са важни идеите, не са важни целите – най-важното е, че е снаха. Една партия или вече коалиция като че ли няма други идеи освен да докаже, че и Меглена Кунева е маскара. И евентуално да вземе нейното място на балансьор при съставяне на следващото правителство. Като че ли формулата работи. Вместо да има дебат за приоритетите пред държавата, за нуждата от реформи, за това по какъв начин жизненото равнище да се повиши, има лепене на етикети. И популизъм. И извинение, че нищо не зависи от нас. Впрочем горе-долу всички популистки проекти вече са експлоатирани. Преживяхме и Антикомуниста, и Царя, и Силния човек. Остана последната ни надежда – да слезе между нас самият Христос и да ни оправи. Впрочем той не беше ли член на БКП?    



Гласувай:
7



1. анонимен - Ei,
11.11.2012 16:20
dart komuniaga!
цитирай
2. shveik5 - И при мравките, на някои от тях им порастват криле за да могат да се мешат
11.11.2012 22:59
с по-далечните мравунеци, но това не значи, че можем да заключим че мравките хвърчат.
Като цяло ми харесват постингите и мирогледа ви, а и в тоя пост добре започвате с констатацията, че и до ден днешен комунизма си вирее на воля върху същите стари корени пуснал нова корона, било то царска или олигарска, или мутринска, движени от вездесъщата позната ни стара операционна система ДС.
А после се опитвате обратното да ни загатните,че конюктурата се променя, че една лястовичка пролет прави.
Като цяло приветствам идеята ви да ни внушите, че не всички са маскари, но пък не ми се ще да си ъпгрейдвам вярата с нещо от рода на Вапцаровото..ала не бойте се деца за утрешния ден,аз ще ви нахраня с вяра.
Ние сме лъгани, лъгани, че дори и да подозирам,че в случая вашия глас всъщност е онова истинското поредно повикване на лъжливото овчарче, вече съмнението ни виси като тежки обици и трудно можем да помръднем убеждението си.Трудно е когато сме боси и ходим по леха от будили да се възхитим на тук там поникнали анемични цветенца! И ако не бяхте намерили най-подходящото възможно сравнение за оставащата ни надежда и вяра единствено в Христос- силни аплодисменти за което,щях да цитирам един виц, за който се сетих докато четях......как един отива при доктора и му се оплаква, че е много депресеран от това, че много често се насира.
- От нерви е – казал доктора- ще ти изпиша хапчета и ще се оправиш! Само помни, че трябва да се успокоиш и загледаш позитивно на нещата.
Минало време, пациента отишъл на контролен преглед и доктора възкликнал:
-Ааа, виждам, че си добре,а?
-Абе, докторе, какво да ти кажа, не че не се насирам пак, насирам се,ама вече хич не ми пука!
цитирай
3. starotomagare - Не е толкова важно чия е снахата (освен ако от това са произтичали лични облаги)а как е с патриотизма
12.11.2012 13:23
Никога не бих гласувал за нея защото е лобирала за членството на Турция в Европейския съюз а това за всеки непредубеден ,честен и мислеш българин означава ,че не и пука какво ще остане от нас когато изчезне югоизточната ни граница.Надежда Неински( Михайлова)дори след такова лично лобиране във Франция отиде на отчет в Турция .Истинския патриотизъм и отговорност за бъдещето на народа и страната ни е критерия който трябва да ни води когато избираме хората които да ни управляват и представляват пред света.
цитирай
4. felixedmundovich - ЗА ПОПУЛИЗМА
13.11.2012 21:09
Г-н Тодоров, Хайде разкажи ни с думи прости - какво зависи от нас!
Спомняш ли си -преди години даваха по телевизията сериен филм "Планетата на маймуните"? С две думи за по младите - след някакъв световен катаклизъм, маймуните вземат превес над хората и започват да управляват със сила планетата , а хората са роби /или животни/. За нас този катаклизъм беше преди 68 години, а силата ,която сложи маймуните на власт си е все така силна. Да разказвам ли още?
цитирай
5. railwaymodel - Всичко ново е добре забравено старо...
15.11.2012 10:56
в смисъл, че сме забравили какво пише от "време оно"... а именно - Мойсей, е водил племето 40 години през пустинята, за да умре и последния който си спомня робството!
Та нещо такова явно ще стане и тук - у нас.
Ама сме едва 23 години след БКП!
Ами ако се окаже, че сме ...примерно десетина години след царя (от този ни век)?
...или пък сме...всъщност още не можем да броим годините след ББ???
Тааааа...така....
(майтап бе Уили!!!)
цитирай
6. felixedmundovich - Корекция на горното писание-...за Мойсей
15.11.2012 18:45
Драги ми reilwayrnodel, пропуснал си една малка подробност, но най-съществената-Мойсей извежда юдеите от робовладелците , а нас продължава да ни водят назначените преди 68 години помещици -господари . Изброявам:
1. Андрей-без коментар- Луканов -
2.Попов - кой можеше да стане съдия при комунизма?
3. Беров- ринг свободен -всички грабежи са позволени /но само за някои- кои са те -по интелигентните да познаят от три пъти
4.Ренета Инджова - награда за добре извращената приватизация
5. Жанко - завършил института "Товарищ шпион"в Москва
6. Стефан Софиански- крадец с усмивка
7. Иван Костов - имаше една песен "Замълчи, замълчи..."
8. Негово Величество- тотален контрол от.../ хайде пак по- умните да се досетят/
9. Серьожата - с дипломна работа за униформите в Красно-кровавая армия
10. ББ /не е Бриджит Бардо/ - завършил училище в Симеоново -там без съгласието на КГБ не можеш да чистиш и клозети...
... и последно - Преди , ако в Отечеството имаше само един тумор- БКП, то сега има над триста метастази --- Под комунистическото робство -България е обречена!!!
цитирай
7. tomov8 - За Кунева
20.11.2012 15:34
Как пък досега не излезе нито един политик, който да не е бил партиен член, агент на ДС, или бандит? За какви идеи говорим?? Няма идеи, има единствено борба за лапачката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9502074
Постинги: 1026
Коментари: 6462
Гласове: 8631
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930