Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2015 21:27 - НАЗНАЧЕТЕ НА ЗАПЛАТА ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ, ЗА ДА ОПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 5270 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Чудна работа – днес не открих в полицейските бюлетини съобщение за излъгана по телефона баба. В предишните дни телефонните измами бяха по 2-3 на ден. Изглежда мошениците са преизпълнили плана си и са решили да починат в събота и неделя.

Полицейската информация за подобни измами по принцип завършва с призиви да внимаваме. Няма нормален човек в България, който да не знае как стават тези работи и въпреки това бизнесът върви с пълна сили.

Защо става така? Българинът ли е необикновено тъп или онези, дето се обаждат, са гениални?

По-скоро второто. Ито не става дума чак за гениалност – как може едни хора от расата от „човекоподобните“ - както ги нарече един министър, да притежават необикновени качества?

Телефонните измамници са нормални хора, които просто умеят да анализират проблемите в тази държава. И да ги използват в своя полза.

Защо никой не се е сетил да им поръча изследване от типа „Кои са страховете на българина и какво трябва да се направи, за да ги премахнем?“

Една бърза статистика показва, че българинът най-охотно се бърка при няколко ситуации – да плати на лекар, на следовател на полицай, на прокурор и съдия.

Изброените хора са държавни служители и по принцип не трябва да получават пари на ръка. Но всички предполагат, че е най-добре да им се даде.

През последните седмици най-много бяха излъганите баби, които си платиха за ортопедична операция. Най-кълват на версията „златен пирон“.

Българският пенсионер трепери да не счупи става или някой крайник. Защото знае, че там се плаща. И къта последните си пари за всеки случай.

В Пловдив двама слепи хора за една година са платили няколко хиляди лева за лечение на счупени крайници. След поредната злополука ортопедът е поискал за операция 8020 лева. Потърпевшата жена лежи от много време в леглото и вие от болки. А мъжът й обикаля с бастунчето и търси 8000 лева. 20-те вече е намерил. А трябва да бърза, защото хирургът го е заплашил, че скоро ще ходи да работи в Норвегия – тоест, ще дойде време, когато и с пари няма да стане.

В една държава, в която възрастни хора умират заради нещо счупено, защото не могат да си платят, означава, че не мургавите пациенти, а министърът е човекоподобен.

Доколкото знам, системата все пак предлага нещо безплатно в ортопедията. Но по законите на ЗОП то било толкова евтино, че за нищо не ставало. Тоест „пиронът“, дето може да се сложи без пари или почти без пари, щял да ръждяса. Затова лекарят предписва „златен пирон“.

Телефонните измамници са на ясно със системата и знаят какаво да говорят.

Всъщност „златният пирон“ е механизмът, който превръща безплатното здравеопазване в платено. Във всяка област има по някъкв необикновен пирон, за който трябва да се плати. Въпреки че по признанията на самия министър, за 10 години в системата са влезли три пъти повече пари.

Къде отидоха те - да не би да ги източиха циганите?

Другата далавера е: „стана катастрофа, дай пари да покрием случая“.

Българинът знае, че всичко в тази страна може да се покрие с пари. Знае го обаче и циганинът. И то по-добре.

Така че дайте да назначим измамниците в един аналитичен център и те да ни кажат какво трябва да се промени в тази държава.

За да не се излагаме пред света.

Някои от тези, които се обаждат по телефона, могат да бъдат назначени като говорителки по министерства – те да съобщават новините. Или да ги назначим в телевизиите. . Защото говорителките по министерствата и онези по телевизиите хич не са убедителни напоследък и народът става все по-беднадежден.

А като слушаме как телефонните измамнички лъжат убедително – що работа могат да свършат на държавата.





Гласувай:
5



1. felixedmundovich - Другарю Тодоров , пак ни шегуваш...
02.07.2015 08:37
...а ми ,че то от както се помним най-големите измамници и лъжци" оправят" и нас и държавата ни. А тия , за които пишеш- и в най-мокрите си сънища не могат и да помечтаят за заплатите , доходите и грабежите на държавниците ни. Да изброявам ли измамите, лъжите ,грабежите /а има и по-лошо/ на "ръководителите на пАРТИЯТА и държавата" ?! Айде -няма... /..щото -както в "Омбудсмана" не ми вдигаш телефона ,така и тук могат да ме забършат...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9501111
Постинги: 1026
Коментари: 6462
Гласове: 8631
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930