Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2015 07:48 - ДА СЕ ЗАБРАНИ ЛИ НА БАБИТЕ ДА ГЛАСУВАТ?
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 4132 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Няма ден, в който телефонните измамници да не изпързалят някоя българска баба. Кога с 2 хиляди, кога с 20. Последният случай в Първомай обаче би всички рекорди – поредната измамена баба е подарила цели 550 000 лева. И върхът на всичко е, че възрастната жена е дала авансово пари на мошениците да си купят ъглошлайф.

Комшиите на бабата я описват като човек, който може да си прави сметките, и далеч от старческата деменция. Просто измамниците са успели да спечелят доверието й и да я измамят.

Става дума за двама сравнително млади хора – без образование. От тези, за които се предлага да им се отнеме правото на гласуване – след въвеждане на образователен ценз.

А дали не трябва да се забрани точно на бабите да гласуват? Да си зададем елементарния въпрос – за кого ще гласува първомайската баба? Ами за този, който лъже най-добре. А можем да преположим, че политиците лъжат по-добре от всеки горнооряховски циганин.






Гласувай:
5



1. apostapostoloff - На последните избори се видя, че
11.09.2015 11:29
много от червените бабички са си отишли от този свят и тяхната партия е вече партийка с трийсетина мандата в Парламента. Кой знае- на следващите избори "социалистите" може и да не влязат в Народното събрание?... Не че ще е чак толкова важно, де...
цитирай
2. felixedmundovich - Кво ми каза?!
16.09.2015 21:13
...ми,че то освен излъгани и кандидати за голям гювеч,други, нормални хора отиват ли да гласуват?! Ъ?! От 25 години ченгетата ни омайват да гласуваме и с гласовете си да легитимираме разбойническото властване на трето поколение комуниЗка мафия.
цитирай
3. mirosan - Мнеее, ако забраним на бабите по...
18.09.2015 00:14
Мнеее, ако забраним на бабите понеже се лъжат после ще трябва да забраняваме на циганите, понеже си продават гласовете и на турците, защото гласуват за пашата в сянка, след това ще започнем и затворниците, и сътрудниците на ДС и въобще ще стане страшно...
Между другото преди много години една бабичка попитала братовчет ми за кого да гласува. И той ѝ обяснявал как да вземе синята бюлетина и да я пусне (тогава още нямаше интегрални бюлетини). Та след изборите братовчеда я попитал коя бюлетина е пуснала, а тя му отговорила - "Ами имаше една толкова шарена и хубава бюлетинка, че нея пуснах"... Съвсем реален случай.
Но е съвсем вярно, че едно от слабите места на демокрацията е, че редица хора, без никакви идеи за бъдещето и каквото и да било познаване на партиите ходят да гласуват и да определят бъдещето на страната.
За да се реши проблемът трябва да се отиде до коренът му. Къде е коренът? Ами според мен той прозира при думите "Всички са еднакви!" . Да, всички политици си имат общи черти - не в България, а по света изобщо. И тези хора, които виждат само тези общи черти по-добре да не ходят до урните. Ако някой не разбира нищо от автомобили и го поставиш пред една Хонда Акорд и една Шкода - те ще му се видят абсолютно еднакви - четири врати, фарове, колела, волан, превозва до 5 човека... Вземи, обаче брошурите, седни за 15 мин.да прочетеш характеристиките им - лека-полека ще започнат да ти се появяват разликите. Така е и с политиците и въобще със всичко. Особеното при политиците е, че нямат брошури. Най-добре се вижда кой какво представлява в живите предавания и дебати. Само че кой ще ти гледа "Референдум" на Чешмеджиева, или пък "Панорама" с Бойко Василев. Къде по-интересно е да си пуснеш някой мач или филм, или пък канал "Планета"...
Демоктацията иска малко лични жертви, иска лично образоване и заинтересованост какво се случва. Сега хората си имат много грижи - няма партия-майка която да им е пътеводна светлина. Но и няма как нещата да вървят без малко ангажираност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455135
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031