Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2015 19:37 - Париж 2015-а и 90 години преди това
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 3648 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 15.11.2015 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Най-жестоките джихадисти идват от Европа – разказват хора, живели в Ислямска държава.

Първият разпознат атентатор от Париж не е някой малоумник, живял в пещера в афганистанските планини и учил в джамия – той е роден и учил в Европа.

Защо едни вървят на Запад – за да живеят мирно и сравнително охолно, а други заминават на Изток, разочаровани от досегашния си живот и привлечени от нещо ново?

Това е въпросът, на който трябва да се намери отговор.

В това време нашата полиция арестува нелегални емигранти – началниците да отчетат, че вършат нещо.

Политиците пък пишат декларации, основното в които е стремежът авторите да станат симпатични на повече българи.

Бареков даже призова за наш джихад – и да не остане камък върху камък от ислямска държава.

Ще се намерят хора да харесат и този призив. Но никой няма да тръгне на бой, разбира се, камо ли Бареков.

Преди да тръгнем да говорим нещо и да правим нещо би трябвало да се опитаме да си обясним какво превръща тези млади момчета и момичета от европейските предградия в революционери, да, те се мислят за революционери, а не за убийци.

Революционери е имало винаги, имало ги е и в България.

Когато в България излизат партизаните и тръгват в акции, огромното мнозинство от българите ги приемат за терористи.

На едно общоградско събрание в Пловдив през 41-а или 42-а, на което цветът на града осъжда незаконните действия на шумкарите, Недко Каблешков, последният възрожденец, както го наричат някои, става и призовава първо да се опитаме да разберем какво е изкарало тези млади хора в гората с оръжие в ръка.

Не правя паралел между джихадистите и комунистите. Всяко време си е имало своите партизани или по-общо казано - радикални движения. Да си спомним Червените бригади, Че Гевара, Баадер-Майнхоф...

Да се върнем пак в българската история. Жертвите в Париж още не могат да минат жертвите от нашия атентат в църквата „Св.Неделя“ през 1925 година. В това масово убийство мюсюлмани няма. Има хора, които си отмъщават за нещо, станало преди това. А то е станало заради нещо от още по-преди. Което пък си има по-стари причини.

Трябва само някой да осигури динамита и някой, който да палне фитила.

Историята учи, че насилието винаги води до ново насилие. Винаги има едни хора, които искат да се запишат в историята, и едни нещастни момчета и момичета с промити мозъци, които са готови да се жертват.

Всъщност 45 години нас ни учеха, че саможертвата в името на някаква идея е най-великото нещо, което може да ни се случи. Самоубийците-атентатори без колебание умират заради неясна нам кауза. И не знам защо си мисля, че преди смъртта си викат нещо като „Ние сме на всеки километър, оттук докрая на света...“





Гласувай:
5



1. zaw12929 - Всъщност 45 години нас ни учеха Г...
20.11.2015 07:45
Всъщност 45 години нас ни учеха ГРЕШНО, а колониална ФРАНЦИЯ го прави ПРЕСТЪПНО
Как да приема, че държавата, която се олицетворява със СВОБОДАТА, получава колониална такса от 14 африкански държави?


Една от тях, Гвинея, през 1958 година се освобождава от френското "присъствие". Французите правят проблеми на Гвинея - отровени кладенци и насилие. За да се освободят от терора на французите, гвинейците подписват споразумение с генерал Шарл де Гол, да плащат годишен данък на Франция, след което французите ги оставят на мира.


Това струва струва 40% от бюджета на Гвинея, 5 години, след като са освободени. Става дума за 1963г.


Франзуците са една от нациите, които трябва да се извинят на света за пораженията, направени в Хаити, Гвинея, Алжир и къде ли не по света, следствие на колониалната си политика. Да не си мислите, че красивите сгради в Пан или Марсириж, Лиолия са построени с парите на френските данъкоплатци?


Да накараш Хаити да плаща данък затова, че благодарение на отмяната на робството в Хаити, френските търговци били загубили от тази забрана, си е чиста форма на икономическа порнография, пред която бледнеят разказите за данък "диш парасъ" по време на турско.
За периода 1804 до 1947г. са "свили" от бедните хаитяни еквивалента на 21 милиарда сегашни долари. Там и сега живеят роби в икономическия смисъл на думата - роби по икономически статус,въпреки, че формално вече са свободни. Те не знаят какво да правят с живота си. Кой ги е направил такива? Кой им е смачкал мозъците до неузнаваемост? Защо в Доминика нещата са много по-добри, а една граница ги дели?Народът е един и същ. Могат ли французите да дадат обяснение? Защо испанските колонии са по-богати от френските? Доминиканската република е испанско владение, а Хаити е френско. Резултатът е - поразителна разлика между двете. Хаити е съсипана отвсякъде. Както и всяка друга държава, колонизирана от французите. Сега хаитяните са 7пъти!!! по-бедни от съседите си - доминиканците. Защо на един остров в океана има такава разлика в икономическия статус на един народ, разделен от една граница? Можете ли да ми отговорите на този въпрос? Отговорът е следния: французите са излели върху островитяните толкова много отрицателна енергия, че открито са започнали да съсипват населението там. Източната част на острова, която пази по-силно спомена за испанското колониално владичество се отделя в Доминиканска република, докато цялата отрицателна енергия на французите помита като ураган западната част на острова, държавата Хаити. Това е отмъщението на монархията на Франция, по отношение на народа на Хаити, който е поискал и извоювал първи свободата си измежду всички френски колонии. Е как да не бъде наказана тази дързост! Веднага изпращаш флотата си, за да събира репарации. Това е направила Франция, като е довела до просешка тояга Хаити. Не могат и досега да се оправят оттогава. Това е цената, платена от народа на Хаити, че говори креолски и е вярвал, че френската революция е нещо голямо и важно. Впоследствие се разбира, че революцията е важна за франзуците, но не и за хаитяните. Ръководителят на освободената колония Хаити - Франсоа Лувертюр е поканен за преговори от французите, след като преди това е изгонил от острова англичани и испанци. Спечелил е всяка битка, в която е участвал. Французите поканват Лувертюр на преговори за бъдещето на страната. Той се хваща на въдицата и французите го отвличат и откарват в Париж, където умира при неизяснени обстоятелства. Човекът, който удържа победи над испанската и английската армия е пленен и убит от французите. След това са продължили да "точат" Хаити, както преди.

Франция е "направила" над 400 милиарда долара от "данък колонизация" от африканските държави.

Колко граждани на Алжир загубиха живота си в борбата за освобождение на Алжир от френското господство? Не бяха ли 1 500 000 души?

Нека някой да каже кой премахна физически президентите на толкова държави, като този на Горна Волта, сегашната Буркина Фасо, ликвидиран от френския легион. А първият президент на Централната африканска република, ликвидиран с помощта на Жан Бокаса - член на легиона.

А президентът на Того - Олимпио. Кой го премахна? Става дума за 1963г. Поръчково убийство. След убийството тялото му е захвърлено до сградата на американското посолство. Хайде познайте дали не замесен някой настоящ или бивш член на легиона, който сам си е признал след това. За "смелата" си постъпка е получил награда от 612 долара от френското посолство.

За последните 50 години има 67 специални мисии в Африка в 26 страни от Африка, от които 16 са били бивши колонии на Франция. 61% от тези мисии са станали във френско говорящи страни в Африка.
Жак Ширак сам признава през 2008 г., че ролята на Франция залязва, заради липсата на контрол върху Африка. Просто не могат вече така открито да крадат от континента, както са го правили 2 столетия.

Нека да си припомним как се е формирал френският флот - чрез открито разбойничество. Кралят е плащал на корсарите да обират корабите на англичаните и на испанците и си е делял плячката с тях, а те са получавали кралско покровителство. Много етично, нали?


Е как да съм французин? И как да съм парижанин? Да, богати са, но благодарение на кръв и насилие над други народи.

Хайде стига със сълзливите репортажи. Аман от казионна журналистика. Хора, мислете - в СВЕТА ИМА ПРИЧИНА И СЛЕДСТВИЕ. НЯМА КАК ДА ПРАВИШ МИЗЕРИИ ПО СВЕТА И ДА РАЗЧИТАШ, ЧЕ НЯМА ДА ТИ СЕ ВЪРНЕ ТЪПКАНО.


Престанете с това, че Франция е родината на свободата. То и Гърция е родината на демокрацията, но основана на робския труд на стотици хиляди нещастни роби. ФРАНЦИЯ Е РОДИНА НА ФРЕНСКАТА СВОБОДА, НО НЕ И НА СВОБОДАТА НА ХАИТИ, ГВИНЕЯ, ТОГО, БУРКИНА ФАСО, ЦЕНТРАЛНАТА АФРИКАНСКА РЕПУБЛИКА, АЛЖИР И Т.Н. ТЕ УПОТРЕБЯВАТ СВОБОДАТА ТАКА, КАКТО ИМ Е УГОДНО. ЗА ТЯХ СВОБОДАТА НЯМА УНИВЕРСАЛНО ЗНАЧЕНИЕ. НАРОДИТЕ ПО СВЕТА НЯМАТ ПРАВО ДА СА СВОБОДНИ. ТЕ ИМАТ ПРАВО САМО ДА ПЛАЩАТ НА ФРАНЦИЯ КОЛОНИАЛЕН ДАНЪК. ЕГА ТИ И СВОБОДАТА ИМАТ ТЕЗИ ХОРА НАИСТИНА!!!


Очаквам извинения от французите за мизериите, които са правили по света. Знаете, извинението е първата крачка към признаването.

Какво е бъдещето на Франция? Черно. Защото милиони от Африка и Азия, ще отидат там, за да си потърсят откраднатото.
цитирай
2. zaw12929 - ТОВА, КОЕТО ПРАВИТЕ / НЕ САМО ВИЕ / Е ...
20.11.2015 08:00
ТОВА, КОЕТО ПРАВИТЕ / НЕ САМО ВИЕ / Е ЗАВЕСА, ЗАД КОЯТО ЗАКРИВАТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ЗАПАДА- КАК СМЕ ВЗРИВИЛИ ЦЪРКВА/ което не е за хвалба/ а не информирате за милионите жертви и милиардите грабежи в случая на ФРАНЦИЯ и така унижавате България това ли ви е прехода? МАНИПУЛАЦИИ НА МЛАДИТЕ, НАСАЖДАНЕ ОМРАЗА И ЧУВСТВО ЗА ПРЕСТЪПНОСТ
цитирай
3. kolevdobri - Пичове, това не съм ли го писал аз?
05.02.2018 00:13
Редно е поне да споменете източника на тази статия. Целият текст от моя статия е копирана и плосната тук, без ни най-малко свян. Ама това е България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9490656
Постинги: 1020
Коментари: 6462
Гласове: 8629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930