Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2016 10:43 - КОГО ДА СИ ИЗБЕРЕМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ?
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 5435 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 28.05.2016 10:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Всеки ден научаваме по нещо за кандидатите за американски президент. Те вече са част и от нашия живот. С тях лягаме, с тях ставаме – както се казва.

Питах един американски поданик за кого ще гласува. Той ми каза, че по  принцип е републиканец, но още мисли. Разбрал вече колко е спечелил Тръмп, но чакал да излязат резултатите от ревизиите му и да разбере какви данъци е платил кандидатът.

Питах и един американски демократ дали ще гласува за Хилъри, ама и той чакал някаква информация за едни нейни хонорари. Да не би да излезе, че човекът, за когото ще гласува, е спестил някой долар. Първо  бил решил, че Сандърс е по-добрият, но като го гледал и слушал толкова време, стигнал до убеждението, че бил прекалил с обещанията. Май не били реални.

Та губят си времето американските гласоподаватели в гледане, слушане  и размисли. То време много – вече втора или трета година се занимават с кандидатите си. Вместо да си оправят изборните закони, да видят какво ще правят със секциите в чужбина, с бурките, с футбола и т.н.

Къде по-важни работи има в една държава, а те правят безкрайни изборни кампании.

Какво хубаво са го измислили нашите политици – както върви, ще разберем за кого да гласуваме 30-40 дни по-рано. Можеше даже дните да бъдат 21, но някой се запъна.

Още по-добре да ни кажат имената  в съботата преди изборите. Не, в петък, в събота не може да се прави агитация.

Ако ги кажат в петък сутринта, ще имаме цял ден за дебати. И цял ден за размисъл. Стига ни. И без това от президента нищо не зависи. И от нас нищо не зависи.

Който и да е той, единствено важното е да има „балансирана политика”.

Хем да го харесат нашите западни партньори и да продължат да ни дават по някое евро, хем  да го хареса  и Путин. И белким ни пусне отново на необятните руски пазари да си продаваме консервите и цигарите.

Хем да е патриот, хем ако може и от ДПС да го подкрепят – може и тайно.

Хем да е десен, хем да е ляв.

Хем да е богат, хем да беден.

Едно е задължително – да има здраво семейство. А дали си е платил данъците – много важно. Нито ще разберем, нито ни интересува. То няма и да има време да му броим имотите и да му се направи ревизия?

Не е ли по-добре да гласуваме за Тръмп, за Хилъри, задължително и за Путин?

И който победи, да каже кой да ни бъде президент.

А ние в това време ще решаваме най-големия български проблем – как ЦСКА да се върне в А група, но без да си плати данъците.

 

 

 




Гласувай:
8



1. apostapostoloff - Ние ще изберем за Президент този,
28.05.2016 17:13
който ни посочи Бойко Борисов. Туй то. Точка. Всички други разсъждения в тази насока са излишни и глупави.
цитирай
2. felixedmundovich - apostapostoloff -не си познал...
28.05.2016 20:32
Ще изберем този, който е назначен предварително от другаря Путин и , ако не е послушен ще стане грешка -я с дечицата му, я с него при автомобилна катастрофа .Бойко е велик, ама и той козирува ,където трябва. Носи се слух, че американските другари са го приклещили с едни пари /малко-разправят-около 400 млн/ ама ,ако трябва да избира -парите, или...по интелигентните да се досетят какво ще избере...
цитирай
3. apostapostoloff - Бойко козирува на Брюкслел и Вашингтон и
29.05.2016 07:25
5 пари не дава за онова милиционерско лайно Путьо. Ти, Феликс, си един от многото български тъпанари, които не могат да проумеят, че Русия и Путьо са ЕДНО НИЩО, едно нищо, което може да бъде изтрито от НАТО само за няколко часа от картата на света.

Крайно време е да уври празната ти червена тиква- САЩ са дали за отбрана през миналата година 600 милиарда долара, докато прошлякът Путьо е могъл да отдели само 60 милиарда!

Разбираш ли сега, лайненце червено? Ние, страните от НАТО, имаме ДЕСЕТОКРАТНО превъзходство над твоя дребен селски мошеник Путьо.

Затова и хлябът, и ножът, и сиренето са в Бойко и президент ще стане посоченият от него! Туй то!
цитирай
4. nick195 - Светло бъдеще
29.05.2016 15:32
Апостолов, кажи кога ще захлеби България, а не кога ще се влачи в нозете на този и на онзи Голям ? И дали изобщо ще оцелее като нация ?
цитирай
5. pitashtia - Агонията
29.05.2016 23:59
Политическият елит на прехода агонизира и има опасност да фалира отново държавата . Вместо да се чудите за коя маймуна да гласувате просто не гласувайте за издигнати от тези политически сили , които са в парламента и , ако няма нищо свястно извън статуквото , не си правете труда да участвате в този цирк.
цитирай
6. vladtepes - Най-достоен кандидат за президент
01.06.2016 16:31
Най-добре да изберем президент от НКД "Св. Лучников" - в този клуб има голям брой елитни професионалисти майстори на чашката с отлична алкохолна подготовка, ученици и последователи на великия Лучников. Примерно председателя на клуба проф. Баларев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455306
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031