Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2016 13:05 - ЕДНА СТРАШНА ИДЕЯ: ДА НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ ПАРТИЙНИТЕ ФОНДОВЕ
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 2917 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Най-дълбокият  водораздел между партиите и народа е въпросът за партийните субсидии.

В най-бедната европейска държава да имаш най-високия "данък партии" е неморално.

Преди избори повечето партии, особено по-малките, не спират да говорят за премахване или поне разумно намаляване на субсидиите, но умъкнат ли се във властта,  ги хваща деменцията.

И все пак първата победа е постигната - под ръководството на Слави Трифонов. Инициираният от него референдум очевидно ще изправи партиите срещу народа в една титанична битка.

И Марешки разчиташе да влезе в борбата, но не го пуснаха.

Дали 1 лев на глас ще е достатъчен партиите да оцелеят? Ясно е, че само с членски внос не става.

Остават даренията - една част официални, останалите - под масата. Някаква част след известен рекет или поне обещания.

След въвеждането на рекордните 11 лева на глас, които отиват в партийните каси, бизнесът малко си отдъхна.

"От няколко години не са ме търсили" -. призна бизнесмен, които е бил принуден да "дарява" години напред. И то без да иска кой знае какво насреща.

Заможните групировки с рисков бизнес продължиха с даренията и през последните години.  Даваха почти на всички, но в различен размер.В зависимост от очакваните резултати. Или просто за запушване на устата.

Войната срещу исканията на Слави  Трифонов вероятно ще бъде жестока. Макар и не публична.

Има вероятност при честно гласуване референдумът  да постигне рекордно одобрение.

Но това няма да бъде краят на статуквото - твърди Мария Капон, която е решила да работи за успеха на референдума. Макар и да не застава персонално зад политическите  амбиции  на неговия инициатор.

Основните партии имат спестени пари, които години напред ще продължават да правят изборната борба неравностойна.

Затова - смята Мария Капон -  трябва да се отиде по-далеч:  да се национализират партийните фондове. Става дума за милиони левове народна пара, които могат да отидат...Що да не отидат във Фонда за лечение на деца в чужбина?

Капон съзнава популисткия заряд в тази идея, но тя би бил подкрепена даже и от антипопулистите.

За някои такава идея със сигурност изглежда по-страшна от учението на Фейтуллах Гюлен и извънредното положение на Ердоган взети заедно.

Я да помислим все пак...

/Мария Капон беше гост в студиото на Пловдивската телевизия "Тракия", предаването с нейно участие може да се гледа на повторение в неделя , 30 юли, от 17.50/




Гласувай:
7



1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
30.07.2016 14:01
Само с едно уточнение. Учиндолската РУсъветска марионетка Слави Трифонов, проводникът на чалга-културата и путинофилията у нас, е срам за нацията. Той следва пътя на Бареков за политическа кариера с цената на всичко, достигайки дори до наглостта да позволи, а може би и да нареди на един от сценаристите си да скъса публично в ефир портрета на достойния български държавен глава, работещ за честта, доблестта и независимостта на България.
Такъв продажник не може да бъде достоен пример, а още по-малко инициатор на референдуми, защото при възможност първи ще се възползва от привилегиите и благинките, които сега лицемерно атакува!
цитирай
2. apostapostoloff - Стига вече с това ваше
30.07.2016 18:49
журналистическо клише- България най- бедна в Европа! Та това е чиста проба малоумие!Това клише говори само за едно: в България с журналистика се занимават само отявлени простаци.

Ако не бяха простаци, щяха да знаят, че два фактора определят жизнения стандарт: реалната собственост и потерблението.

Българите имат 3 пъти повече реална собственост от германците, а потреблението в България е с 300 % по- високо от потербелението в Германия. Това идва да рече, че със своите ниски данъци и цени България е сред страните с най- висок стандарт в Европа.

Световни проучвания вече сочат, че България е балкански лидер, само нешенските комплексирани цървули все се оплакват и хленчат.

Партийните субсидии трябва да бъдат ПОВИШЕНИ, защото България е малка страна и населението трябва да плаща повече, ако иска партиите му да са независими от мутри, търгаши и далавераджии!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9456064
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031