Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2017 13:07 - ЕКСКЛУЗИВНО И СЕНЗАЦИОННО: ЕРДОГАН КОМЕНТИРА БЛОКАДАТА НА ГРАНИЦАТА
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 2227 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Репортер – по-точно репортерка - на сайта НовинитеМенте.ком е успял да се свърже лично с турския президент Ердоган и да го интервюира по телефона. Тя първо се е свързала с Евгений Михайлов и го е помолила за телефона на Лютви Местан. След като го измолила, звъннала на  лидера на ДОСТ с молба да получи телефона на господин Ердоган. Изглежда гласът й е бил доста предразполагащ, защото Местан без никакво колебание е изпълнил молбата. Оказало се, че знае доста дългия номер наизуст. Ердоган е вдигнал телефона още на второто позвъняване. На въпрос дали блокадата на българо-турската граница, организирана от българските националисти, не е нарушение на законите и дали в някакъв момент турската държава няма да отговори с подобни действия, президентът е казал: -         Не крия, че съм ядосан и много ми се иска да ви го върна. Например да спри вашите тирове. Но нямам тези пълномощия. Чак след референдума през април, който се надявам да разшири правата ми, ще помисля за адекватни действия. На този етап очевидно господата Симеонов, Каракачанов и Сидеров имат по-широки конституционни пълномощия от един президент, след като затварят държавната ви граница безпрепятствено.   -         Турски медии наричат тези наши политици „фашисти”, вие съгласен ли сте с тази квалификация?
-         В никакъв случай. Ако ги нарека „фашисти”, това означава да ги издигна до нивото на госпожа Меркел, което не е справедливо. Ако ги нарека с някоя друга обидна дума, има опасност да се разваля добрите отношение с колегата Путин.
От него знам, че са добри момчета.За някои от тях съм чувал добри думи и от господин Доган - в онези времена, в които бяхме приятели.
          -         Български телевизии разпространиха кадри как Валери Симеонов дърпа и блъска една възрастна жена, която вероятно е ваша поданичка. Не ви ли притеснява това.
-         Искам да ви уверя, че това повече няма да се повтори. След като видях тези кадри, се обадих на няколко отговорни лица в България и предупредих, че съм готов да стигна докрай – тоест, да оглася имената на тези, които организират контрабандата на цигари в Турция, както и на тези, които я закрилят. Както и да разкажа за какво си говорихме преди 2 години с вашия главен прокурор, както и за това, което има още да му кажа. Мисля, че бях правилно разбран и отговорните лица обещаха положението бързо да се нормализира.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455928
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031