Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2019 09:02 - ЗА ЕДИН ВИП АСАНСЬОР...
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 1340 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Един асансьор може да промени българската история.

Ясно е, че става дума за ВИП асансьора на Цветанов.

Проблемът не е в това колко струва това удобство, с какви пари е платен – ако изобщо е платен, това ли е най-голямото прегрешение на собственика...

Асансьорът се появи като символ на разделението на обществото.

Пишещият тези редове известно време живееше като студент под  наем на „Оборище” 1 в София – на онази улица, по която Бойко Борисов само е минавал, изпълнен с пролетарска омраза.

Та тази бяла кооперация беше емблематична за времето си – в нея живееха специални хора. Асансьорите бяха шведски и не се разваляха. Та всеки път като натисках копчето се сещах  за асансьора в нашия пловдивски блок – който работеше с 1 стотинка и постоянно се разваляше.

Може би заради този асансьор с всеки ден все повече намразвах правоимащите и се надявах, че като падне Тодор Живков от власт, всички ще имаме еднакви асансьори.

Докато поне две милиона българи днес не си дояждат и спят на студено, представител на партията на техните надежди решава, че може да си позволи един рядък за нашите ширини лукс.

След него се нареждат още няколко съпартийци, които също смятат, че са богоизбрани.

Дали само преди 10 години Цецка Цачева си е помисляла, че може да има такъв имот?

Тръгнала е обаче по стълбата, описана в безсмъртната „приказка” на Смирненски и е решила, че заслужава да живее на място, подходящо за елита.

Има вероятно елит, който произвежда принадена стойност и смята, че може да прави с печалбата каквото си иска.

Става дума обаче за елит, който не произвежда, а живее с парите на данъкоплатците – било като партийна субсидия, било като част от чужда принадена стойност. И този елит трябва да бъде много внимателен в действията си.

Невниманието често води до революции...

Много умни хора от непроизводителния елит – да го наречем, крият натрупаното по време на властването, и го харчат, когато вече не са в лъча на прожекторите. Вдигат хотел, примерно, обясняват, че са взели кредит, и все нещо се пише на сметката им. Но не и на сметката на партията, както в случая. Което няма как да не вбеси Бойко Борисов.

Премиерът може да е чел само „Винету”, но има усет за живота, какъвто нямат и хора, прочели един вагон книги.

Редом с несръчните опити да представи една елементарна, макар и скъпа далавера в заговор, той си задава и въпроса, който си задават повечето българи: „"Имаше два луксозни апартамента, за които яде бой едно време. И сега, точно сега, когато дадохме толкова милиони за пенсионерите и всичко потъна, ги сменил за апартамент на шпакловка и замазка! Ама много ме е яд!

Това с парите за пенсионерите е малко цинично, защото „милионите” са равни сигурно на няколко луксозни софийски кооперации, но въпросът за необяснимото желание да имаш все повече и повече е основателен.

Каква ли е била вътрешната логика на Цветанов, решавайки се да вземе този апартамент – барабар с асансьора, след като вече е „ял бой”?

Дали не си е мислил, че той е направил толкова много за тази партия, за тази държава и не на последно място за хиляди партийни кадри, които е извадил от нищото и днес са в пъти по-богати?

Основателна логика.

Само че хората искат да ги управляват хора, които да се съизмерват с обикновения българин, а не с онези, които го крадат.

След първите оставки на дневен ред е оставката на Цветанов. След като оставката на Цачева бе „приета”, няма какво да се лъжем.

Чака се оставката на Цветанов!

Само че тук ситуацията е много по-различна. Цветанов има може би повече вътрешна власт. Той може да се опъне – както го е правил вече няколко пъти напоследък. И какво ще стане тогава?

Надделяването на Цветанов би било началото на края на ГЕРБ. Не че няма качества „вторият човек”, просто няма харизмата, която кара хората да пуснат правилната бюлетина. Да не забравяме какви усилия хвърли за кампанията на Цецка Цачева и какъв беше резултатът.

Може да се стигне до някаква уговорка – Цветанов да излезе от парламента, но да запази партийния си пост и влияние.

Ако изчезне съвсем обаче – като Искра Фидосова, примерно, въпросите стават още повече.

Приемахме Цветанов като евроатлантик, който в някаква степен бе гарант за геополитическата ориентация на управлението като цяло.

Благодарение на Цветанов правителството оцелява напоследък – след описаните совалки по парламентарните кабинети. Кой ще върши тази работа – докато Борисов обикаля света?

Какво ще стане с онези кандидати за местните избори, които минават за „хора на Цветанов”?

Очевидно предстоят наистина тежки решения. ГЕРБ нямат вариант, който да неутрализира пасивите. Най-големият проблем обаче е в това, че алтернативата също са хора с имоти. Само дето се возят в общ асансьор.

И нищо чудно едни недалечни парламентарни избори да минат под знака на мерене на апартаментите.

И не след много време да се появи един нов човек, който живее в панелка, ще обещае, че цял живот ще живее там, ще се качи на трамвая и ще разкара мерцедесите на НСО-то...

Май това остана последната ни надежда...




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455827
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031