Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2019 10:12 - КАК ДА СЕ УПРАВЛЯВА ЕДНА ОБЩИНА - КАТО БНР ИЛИ КАТО ФИРМА?
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 901 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Покрай скандала с БНР стана ясно, че генералният директор на общественото радио получавал над 8000 лева месечно. Срещу тези пари той е трябвало да управлява радиото така, както му наредят по телефона. Срещу което е разчитал да получи по-голям бюджет. Макар по Закона за Радио и телевизия, приет 1998 година, БНР трябва да се финансира от независим обществен фонд, за да запази своята независимост.

Генералният директор обяви авансово увеличение на заплатите, без да има пари за това...И т.н.

Отделен въпрос е, че в САЩ, примерно, има обществени медии, които се ръководят от хора, работещи без пари. В името на обществото. Но това е друга тема.

Та първият въпрос е – колко кандидати за кметове в тази кампания досега са работили нещо като шеф на БНР?   Получавайки за преразпределине парите на данъкоплатеца – срещу послушание, разбира се.

Когато Росен Плевнелиев влезе в кандидатска кампания за президент, се чуха гласове: „Този фирмаджия ще управлява България като фирма”

Ужас. Частник влиза във властта.

А не трябва ли точно хора, били в частния бизнес, да ни управляват? Хора, които знаят, че за да харчиш първо трябва да спечелиш. Хора, които знаят, че всеки месец трябва да осигуриш заплати и осигуровки, да спечелиш за наем и ток. И че на 14-и трябва да има пари за ДДС-то. И че всяка калинка, назначена с протекция, всъщност бърка и в твоя джоб, и в джоба на данъкоплатците?

Оценявайки един или друг кандидат, ние си правим сметката дали той е близък с Онзи, който раздава парите. А не дали той може да спечели повече пари. И да се бори повече от тези пари да останат в общината. А не да пътува през ден до София и да целува ръка...

Някой беше предложил преди време нещо гениално. На всеки кандидат за кмет или депутат да му даваме първо да управлява една бакалничка. Само за месец. И ако накрая излезе на плюс – ако ще с два лева, след като си плати всички разходи, тогава да го пуснем да управлява града или държавата...

Сигурно има такива кандидати във всяка община. Не е важна партията, която ги издига. Важен е техният опит. Не ги подценявайте.

 

 

 




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9456255
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031