Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2021 12:36 - Сui prodest?
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 1340 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 

За една седмица победителите на изборите постигнаха невъзможното.

Започнаха седмицата с обещание за "България – нация космическа" и завършиха с превръщането на Ива Николова в Райна Княгиня на българската журналистика.

Това, което беше изграждано почти година, рухна за няколко дни.

Че лидерите на" партиите на протеста" не си говорят, беше ясно още преди изборите. Но че няма да си говорят и след това и ще си поставят ултиматуми – това не си го е представял Борисов и в най-смелите си мечти.

Формулата на едни успешни преговори е никой да не си тръгне огорчен. На български – минат. И всеки трябва да направи някакъв жест поради тази причина. Да направи "селям" на другия.

Дали става дума за липса на управленски опит или за някаква многоходова комбинация без хепи енд на края?

Да не забравяме най-важния въпрос: «cui prodest?» Ленин го превеждаше като "кому выгодно"?

Кой беше решил, че 200 страничната управленска  програма на Николай Василев трябва да бъде представена като идеите на Николай Бареков от недалечното минало? С космонавти и таблети начело? Липсваха само грижите за самотните майки и за ММА бойците.

Не трябваше ли петъчната пресконференция да бъде във вторник, примерно?

Един народ, който е лъган много, е и много подозрителен. И е непредвидим. Както направи от Слави Трифонов и неговите сценаристи първа политическа сила, така утре може да ги разлюби.  Като казваме "утре", имаме предвид едни следващи избори.

Ако все пак настъпи обрат и трите партии седнат и в крайна сметка се разберат, това не е краят. Краят е в ръцете на БСП. А от БСП казват, че безусловна подкрепа няма да дадат.

БСП едва ли могат да направят такива компромиси, че да сближат програмата си с онези, които виждат в тях статуквото. Огромна част от техния електорат би хвърлял съчки на кладата на един Николай Василев – примерно.

Докъде електоратите могат да приемат определени компромиси?  И докога нови  избори, разбира се?

Обединението около нова философия за управление на държавата е заменено с взаимни обвинения кой е агент на Доган. Повтарят го всички – от  Христо Иванов до Ангел Джамбазки. В стила на ранния Сидеров и ранния Борисов.

Доган обаче дали няма да каже: Аман от тази разбита команда, от която една добра дума не чух. Я да седнем с Бойко да се разберем...

Та не ви ли прилича днешата ситуация на началото на Прехода?  Малко преди да дойде на власт  Жан Виденов. Не буквално този път. А след него  да се готви новият Костов.

 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9489451
Постинги: 1020
Коментари: 6462
Гласове: 8629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930