Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2023 14:06 - Те обявиха война на България А ЕС я Предаде!
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 4852 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 21.01.2023 14:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Дълго време се мислех дали трябва да пиша отново по темата за Република Северна Македония и Българо-Македонските отношения в контекста на разширението на Европейския Съюз. Колебанието ми идеше от това, че с излизането на нова информация, много разкрития и обръщането в посока преговорите от страна на ЕС, то българското общество е разбрало, че Македония няма да прекрати, а напротив – ще засили шовинистката си и анти-българска политика, а ЕС няма да отрази това й поведение, но уви, явно не е така.

Надявах се, че и българската официална страна ще бъде на щрек за подобни прояви, но уви и това не се случи.

А това, което се случи бе, че не само Р.С. Македония не прекрати, или намали своите анти-български прояви, но и напротив – тя ги засили още по-ужесточено, а ЕС изигра България с предложение, което веднага след вдигане на ветото промени.

image
image

Дали няма нищо ново както се изразяват министърката и посланичката? Ако няма нищо ново, тогава защо това не бе предвидено в „оригиналното” предложение? Или става дума за една отявлена измама от „съюзен” ЕС спрямо съюзна България?

В една своя публикация от 25.06.2022: „Денят на Голямото Предателство” – ясно посочих опасенията си около френското предложение, острите реакции от Скопие и евентуалния обрат в отношението на ЕС спрямо България. Там ясно посочих, че това е маневра с цел вдигане на ветото и навярно ще има изменения в самото предложение. Всичко това си личеше и от безпрецедентният натиск, на който бе подложена България от уж съюзната й страна Франция. Както и всъщност стана! Не обичам да използвам този израз, но той отговаря точно на това, което се случи тогава – казах Ви, че точно така ще стане!

Тогава мнозина наскочиха срещу персоната ми и ме обвиниха в русофилство (!?), в наивност (!?) и обявиха, че греша, че това няма как да стане, да съм стоял и чакал да видя как всичко, което обясних там и тогава няма начин да се случи!

Е недраги мои – случи се!

Въпросът ми сега е – къде сте? Къде сте всички Вие, които казвахте как няма как да стане? Къде сте след огромния подем в анти-българска политика след вдигането на Ветото от страна на Р.С. Македония? Къде сте след погромите? Къде сте след като предрекох предателството на ЕС, което стана факт? Къде сте? Няма Ви! Мълчите!

image

 

Никой не обърна внимание на огромното мнозинство българи, които ясно посочиха, че Македония не е изпълнила достатъчно за да бъде допусната в ЕС. Никой не се съобрази с мнението на мнозинството в една привидно демократична страна каквато България би следвало да е. Никой не предприе действия в подкрепа на мнозинството в една страна член на демократичен ЕС! Това мисля говори предостатъчно за демократичния принцип, който върлува в ЕС в наши дни – демокрация е тогава, когато мнозинството подкрепя действията ни, но когато е против тях – това не се споменава, това се игнорира, това е платена чужда (в повечето случаи руска) диверсия и пропаганда.

Това явление впрочем и за жалост, е станало една традиционна практика на европейските бюрократи и техните подопечни правителства от години насам. Демокрацията в ЕС е една изопачена и изкривена система, която повече напомня на Плутокрацията и Криптокрацията, отколкото на една същинска демократична система.

Прочее сигурни сме, че повечето парламентаристи от ЕС и Брюксел не могат да дефинират и изначалната демокрация, която в древна Гърция се е характеризирала със социално неравенство, имуществен ценз, военна диктатура, робовладелство и безотговорност. В общи линии, древната, първична демокрация произлиза от схващането, че не „охлюса” (т.е. простолюдието) е в началото на държавното управление, а неговата висша класа – мъжете, които имат право да носят оръжие, с определени имоти и слуги, които чрез лакардия и прения взимат решения за бъдещето на държавата, но решения които в случай доведат до негативи на държавата, не носят негативи на този, който ги е предложил и приел – т.е. безотговорност. И това е изначалната древногръцка демокрация, от която ние трябва да страним. Това прочее е и видът на днешната демокрация практикувана в ЕС.

Тази демокрация според нас е една наистина злокобна и извратена нейна форма, комбинирана с плутокрацията и криптокрацията.

Плутокрация – Плутокрацията е частен случай на олигархия,та. Това е правителство на богатия и влиятелен кръг на висшето общество от богати и влиятелни хора. Тя създава дълбоки социални неравенства и ниска социална мобилност. При тази форма на държавно управление, решенията на правителството не се базират на мнението на народа, а се вземат от влиятелен кръг на висшето общество (Йордан Начев, 2019; Дълбоката Държава The Deep State, Книгоиздателска къща „ТРУД”).

Криптокрация – Криптокрация е доразвитата форма на корпоратокрацията (Corporatocracy – власт на корпорациите) и се характеризира с управление на държавата, което се извършва чрез директното и открито, или индиректно (завоалирано) управление на държавата от корпорациите, с помощта на личности винаги стоящи в сянка, най-често чрез лобиране. При криптокрацията властта реално не произтича от изборите, които действат като заблуждаващ параван за избирателите, които нямат и представа за начина, по който се организират и провеждат те – на практика те са лишени от алтернатива. Тази форма на управление се случва с помощта на наднационални институции, организации и съглашения (Йордан Начев, 2019).

Странно ли е тогава, че централата на ЕС в Брюксел е физически обградена от сградите на многонационални и наднационални корпорации и техните лобистки центрове, чиито агенти са денонощно сред народните избраници в европейския парламент? А самите европейски бюрократи, комисари и прочее, никога заели постовете си чрез избори,а назначени там от незнайно кого, силно напомнят на съветската практика.

Друг е въпросът, че една държава с по-голяма територия и респективно с повече население от друга страна член на ЕС е способна (и го прави) да изпрати повече евродепутати от по-малобройната си съюзничка и в случай на противопоставяне в интересите, то надделява този с повече представители, а не този чието благоденствие и съществуване зависят от разискваните въпроси в Брюксел.

Този аспект на ЕС и системата му, в частност за България, представлява един особен проблем.

Критиките към ЕС са много и няма смисъл да ги излагаме тук поименно, редно е само да отбележим, че от години вече много експерти, политици и коментатори определят ЕС като новият СССР. Ние бихме добавили, че сегашният ЕС е на път да се превърне в нещо много по-опасно и страшно от вече „покойния” Съветски Съюз.

Разбира се ЕС може да бъде използван от България за постигането на нейните цели и интереси, други страни като Полша, Германия, Франция, Италия, Гърция и прочее това и правят, но проблемът при нас е, че както родният политически елит е слабо заинтересуван от добруването на страната си, вълнуващ се повече за личното си добруване и изпълняването на спуснатите му отгоре нареждания, подобно на някогашните съветски директиви, както добре го определи журналистът Димитър Петров (Статия на News.bg от 29.06.2022 г.), така и другите главни фактори в ЕС като Франция например, която е и де факто политическия лидер на съюза, наедно с Брюкселския бюрократичен планктон, са слабо заинтересувани от крайните покрайнини на границите си, които по някаква случайност се припокриват с България, която им е нужна единствено от стратегическа и икономическа гледна точка.

За онагледяване на проблема и причините довели до написването на тази статия, ние ще приведем и доказателствената част с нашата аргументация.

Противно на родната пропаганда, пригласяща на измамния ЕС и лицемерната му политика, които тръбяха с месеци, че едва ли не вдигането на ветото над С. Македония ще сложи край на всички тегоби на българите от съседна Македония и всички грижи на България и историческата истина, нашите мними съюзници измениха на думата си и вместо да подкрепят България, те се подадоха на македонските искания, само за да им угодят с цел приобщаването им към ЕС.

 

image

image

image

Само дни след гласуването и вдигането на ветото срещу присъединяването на юго-проекта Македония, ЕС измени позицията си и ревизира т.нар. Френско предложение, от което бе изключен въпроса относно историята и езика в българо-македонските отношения. Самият македонски премиер изказа мнение, че предложението, в сегашния му вид е много по-добро за С. Македония, отколкото е било във вида преди вдигането на ветото.

Паралелно с това се надигна и голяма вълна от обществено-медийна българофобия и анти-български изблици и пропаганда в Македония. Тази българофобия се изрази в погромите над български културни клубове, поставените незаконни и репресиращи свободното придвижване ограничителни мерки срещу български автомобили за навлизане на територията на С. Македония, престрелки по български центрове, език на омразата, побоища и опити за убийство.

image

image
image
image
image
image
image

 

Всички тези физически изблици на българофобия и отявлени провокации срещу целокупната българщина от определени елементи, най-вероятно свързани със съмнителни персони и организации, директно или индиректно кореспондиращи си със Скопие и Белград, са актове на една необявена война срещу България и българския народ.

И докато журналисти, активисти, цивилни и медии говорят и сочат отвсякъде за анти-българизма на сърбоманска Македония, то вече и парламентарно представени партии се изказват в това направление.

image

 

В никоя своя статия не съм агитирал, или подканвал към симпатии читателите си към която и да било политическа формация. Не това е целта на този блог и моята дейност в него, но когато се случват подобни неща, аз гледам реакциите на всички.

Особено впечатление ми направи едно интервю за скопските медии отскоро, когато К. Костадинов и Ц. Ганев бяха на посещение в похитения български клуб Цар Борис III в С. Македония. Присъстващите македонски „журнаГлисти” комуникираха свободно със българските представители, без никакви проблеми в езиково отношение, дори доста добре когато отправяха открити провокации към българската страна, до момента в който бяха попитани дали осъждат нападението над българския клуб и повсеместните репресии срещу българщината в Македония, тогава отговорът им беше „не разбирам”! На всеки трезво мислещ човек е ясно, че провокаторите от Скопие и техните господари от окупирания от сръбските шовинисти български град Белград, нямат никакво намерение не просто да осъдят, но и да възпрат бъдещи подобни и по-лоши прояви. Тяхната единствена цел е да водят тотална война с българщината в Македония и по възможност в България. Те са повели една културно-политическа война срещу България, а тя и нейните съюзници мълчат!

image

image
image

 

 

Доказателствен материал за случващото се в момента между България, ЕС и Македония е в предостатъчно количество в свободен достъп до всеки заинтересуван и желаещ, освен ако не е обременен с идеологически възгледи, затова и няма смисъл да представяме абсолютно всички новини и подробности по темата. От тук приведеното ясно се разбра какво се случва и неговата хронологична последователност. На всеки разумен човек вече е ясно, че България биде предадена от ЕС и в частност Франция за сметка на сърбоманския юго-проект Македония. Но по-важното е защо и какво друго очаквахме да се случи!?

На първо място нека видим най-актуалните новини от темата. Те са относно жестокия побой над Християн от Охрид, секретаря на българския клуб там.

Дотук е изяснено, че той е пребит от трима души, като побоя е започнал в бар, където Християн е бил спасен от албанци, но по-късно отвън той е бил причакан и пребит от трима криминално проявени елементи, като главния извършител е Илия Спасески – член на българофобската партия ДПМНЕ, която нито е осъдила, до този момент, действията му, нито се е разграничила от него, навярно заради отявлената си българофобия и директното или индиректното й подстрекаване към подобни прояви.

На второ място трябва да се спомене, че тримата извършители на това покошение са добре известни на скопските власти, имат осъдителни присъди за други престъпления и са добре познати със своите българофобски виждания и прояви, но досега не бяха предприети мерки срещу тях. И подобно на палежите, то едва когато МнВР на България изпрати официална нота до Скопие – те се активизираха, което ни сигнализира за нежелание на властите от С. Македония за справяне с проблема.

image

image

 

Пребития Християн от Охрид.

 

image
 

 

Главният извършител на побоя, опит за убийство.


image

 

 

Тук по-интересното обаче е, фактът че подобни прояви, като побои, тормоз на етническа и национална основа, заплахи, палежи (на сгради и български знамена), опити за убийство и систематична държавна репресия са традиция в сърбоманска Македония. Тя не предприема нищо да ги възпре, дори ги подстрекава. Това е разбираемо имайки предвид историческия контекст при формирането на съвременна Македония, но по-странното е, че ЕС мълчи. ЕС и Франция, която уж беше гарант за българския интерес в Македония – мълчат и не осъждат действията и бездействията на македонските власти.

И тук отново се връщаме на изначалния въпрос – какво друго можеше да се очаква?

Близо до ума бе на всеки разумен и познаващ историята човек, че помощ не може да се очаква от Франция, тази мнима съюзничка на българския народ, същата тази Франция, която с Ньойския диктат зароби Македония към пределите на Сърбия и по-късно Югославия, същата тази Франция, която бе и един от най-големите помощници на шовинистка Сърбия в две войни – две войни, в които воюваха срещу България.

Смехотворно и дори обидно бе и становището на западноевропейските ни „партньори”, че не разбират проблемът в българо-македонските отношения. Това е така защото именно те, наравно със СССР създадоха този проблем. Тази лицемерна Европа, чието олицетворение е прогнилия ЕС има наглостта да отрича приноса си към македонизирането на българска Македония… И когато те ни предложиха помощ – предложение, което бе очевидно съставено с цел да бъде изменено в последствие, само за да премахнем ветото, то нашия политически елит изпълни наредбите си присъщо на един жалък лакей, а една част от обществото ни им повярва.

А, сега разследвани за други корупционни случаи, които няма да коментираме, парламентарни представители, нерегламентирано и самоволно поеха инициативата да обсъждат премахването на ветото, изпълнявайки чинно нарежданията на своите Брюкселски суверени.

image

 

И докато Христо Иванов е наполовина прав – не трябва да се иска разрешение нито от Белград, нито от Кремъл, то от структурирането на изказа му ние считаме, че той не вижда нищо лошо да иска такова от Париж и Брюксел.

В една суверенна държава разрешение за каквото и да е било, особено за нещо касаещо националния интерес на страната, не би било търсено нито на изток, нито на запад. Това явно не е случая с България обаче, която е узурпирана от национални предатели.

Но стига с общите приказки, на всички ни беше ясно, че ветото ще бъде вдигнато след огромния френски и брюкселски натиск над България, изнудването с парите за възстановяването и слугинския манталитет и начала на нашия прогнил политически „елит”.

 

image
 

 

Откъс от статията на Димитър Петров, News.bg от 29.06.2022 г.

Ясно е, че ЕС е безкруполна наднационална организация, чието съществуване зависи от непрекъснатото й периодично разширяване с цел абсорбиране по-малките икономики, извличането на ресурсите на новите и „маловажни” за ядрото на ЕС страни, в това число и човешкия ресурс и потенциал. За ЕС е без значение дали Македония е българска и каква е историческата предпоставка за нашия спор, за тях важно е единствено Македония да стане част от ЕС и нищо друго, а дали това ще бъде в ущърб на някоя страна членка (България) това не е от значение за тях. Те така или иначе си признаха преди години, че ЕС е на две скорости и за нас е втората. ЕС не се вълнува от националности, религия, традиции и исторически контекст. За него тези фактори са само пречка и съществуването им е нежелано, спъващо постоянното разширяване на Брюкселската ламя. За ЕС най-добре би било ако тези фактори не съществуваха. ЕС не е загрижен за народите, над които е установил своята власт и хегемония, за него е важно и съществено само абсорбирането на всички европейски народи, глобализирането им и изсмукването на ресурсите им. А колкото до самите причини ЕС да бъде извратен до тази низка и гнусна своя съвременна форма е тема за един друг, много по-дълъг и задълбочен разговор.

Самата тема за ЕС може лесно да се систематизира с едно изречение, което многократно чувах когато бях гостенин на далечния и мрачен Албион в навечерието на BREXIT –

Every star on the EU flag represents one more nation enslaved”

Всяка звезда върху знамето на ЕС представлява още една заробена нация

Колкото до това какво трябва да направи България, то не е никак просто, но не е и сложно. Това е и парадоксът в нашата ситуация. То е сложно защото България е тежко зависима от чужди кръгове и подривни пети колони, узурпирали нашият политически и обществен живот, фактори които пречат на нормалното развитие на страната ни и адекватното преследване на нейните национални интереси. Простото в случая обаче е, че решението е близо до ума – отстраняване на вредите – отстраняване което може да се случи чрез вече започналото модерно възраждане на нашата родина, чрез обществени и културни организации, създаване на национална, или националистическа контракултура в нашето общество, активност в избирателния ден, но не към кой да е, а към тези, чиито дела и думи се припокриват, тези които биха, адекватно, осъществили нужните действия за изкарване на родината от незавидното й положение и в силно международно лоби в ЕС, чийто пълноправен член сме и ние, не само някои „избрани”.

Колкото до самата Македония, то там трябва да се действа с мека сила, като главен фокус да бъде натиск срещу Белград, който е първоизточник на всяка злина срещу македонската българщина.

Формули има много, но няма време за умуване, трябва да се действа. България трябва своевременно да протестира срещу С. Македония, да наложи санкции и да предприеме всички други мерки в името на изпълнението на нейния интерес. Доста показателни са и обществените настроения от страната. Мнозина вече открито изразяват мнение, че България трябва да пристъпи към „специална операция” в Македония, с която да десърбизира и декомунизира страната. Това никога не бихме го изключили като евентуален вариант, но той не бива да бъде самостоятелен, а подкрепен от дипломацията ни, както сред нашите съседни страни, така и в ЕС.

image

 

 

Македония без българи огън да я гори” – Ванче Михайлов.


Допълнение:

В своят труд, който обявихме в предишната наша статия :"Да го направим за България" - нашироко ще разискаме случая с Македония, нейната история и българският й характер. Там веднъж и завинаги ще сложим край на шовинистките анти-български спекули от враждебни на България страни. Първата част е вече готова, а периода от III-VII век скоро ще бъде приключен. Паралелно с това ще започне и поетапно обнародване на труда, а в по-късен етап ще бъде преведен и на английски език и разпространен за по-широката международна публика.

Използвана литература:

Йордан Начев, 2019 г. Дълбоката Държава The Deep State; Книгоиздателска къща "ТРУД".

Проф. Йордан Начев е бивш дългогодишен ръководител на центъра за разузнавателна подготовка в състава на Националната разузнавателна служба (сега Държавна Агенция "разузнаване").

 






Гласувай:
4



1. leonleonovpom2 - Здравей, Викторе!
21.01.2023 14:35
Ние с поведението си на отцепродавци предизвикваме всичко това!
Ние нямаме самочувствие на Българи, не си тачим рода! Готови сме да клекнем пред всеки чужденец! ? Отделно се продаваме и за пари!
Македонците са Бълтари и езикът им е Български, ако не им е ясно Но, прОблемот е, че ние не сме Българи!? Били сме славяни
Е, след като ние не сме Българи, какво очакваме от такива? Допуснахме македонска държава, език, няма мърдане, гинеколожката го е видяла някъде с приборите си, също ще го признаем!
Такива поплювковци, как да не ги пребиваш с кеф! Жалко, че момчето, истински Българин е пострадало, незаслужено!
А такива ,раздвоени между Българи и славяни, даже отричащи Българското, в тях е вината! Да не се правят на ампита!

Хубав ден!
цитирай
2. vitalian4v - Поздрави!
21.01.2023 14:39
leonleonovpom2 написа:
Ние с поведението си на отцепродавци предизвикваме всичко това!
Ние нямаме самочувствие на Българи, не си тачим рода! Готови сме да клекнем пред всеки чужденец! ? Отделно се продаваме и за пари!
Македонците са Бълтари и езикът им е Български, ако не им е ясно Но, прОблемот е, че ние не сме Българи!? Били сме славяни
Е, след като ние не сме Българи, какво очакваме от такива? Допуснахме македонска държава, език, няма мърдане, гинеколожката го е видяла някъде с приборите си, също ще го признаем!
Такива поплювковци, как да не ги пребиваш с кеф! Жалко, че момчето, истински Българин е пострадало, незаслужено!
А такива ,раздвоени между Българи и славяни, даже отричащи Българското, в тях е вината! Да не се правят на ампита!

Хубав ден!


Нищо не трае вечно и това няма да е такова!
Всичко си има край и нашето незавидно положение ще се промени,в това съм убеден!

Колкото до славистите и прочее квази-сектанти,то тях ги очакват неприятни изненади и новини веднъж щом започна обнародването на изследването си върху българската история.

Поздрави!
цитирай
3. oia26 - Ако някой си е мислил, че еврейският ...
21.01.2023 15:08
Ако някой си е мислил, че еврейският съюз ще е заинтересован за нас---българите, съответно и България, най-малко е невеж и късоглед. На откровени измамници, каквито са ЕС и съдружие, не им остава нищо друго, освен да видят своя крах, а колкото са по-към края си, толкова, по-нагли и жестоки ще бъдат.
Относно македонците---ама хич не е далеч времето, когато ще искат да бъдат признавани за българи. Разпивката на еврейския съюз, както и на атлантическите уроди---СВЪРШИ. А македонците ще почукат на вратата българска. Само, че тогава дано да имаме достатъчно достойнство да им кажем да затворят вратата от външната страна. Всяко нещо с времето си.
Каквото е било няма да се върне. Нека се наскачат. Могат да манипулират историята, но летописа НЕ. Зная какво коментирам.
цитирай
4. panazea - Знам , че си притеснен . Страдат хора в Македония , дано бърза да се оправят !
21.01.2023 15:29
Сега на майкопродавците от двете страни на границата , като им свършат парите и ще Млъкнат ! Интересът клати Фесът !
Нещата ще си дойдат на мястото. Има много хора у Македонията , които не са заблудени , но си траят.
Удбашите на Тито вече не виреят. Сърбия е аут !
И парите на отцеругателите като свършат и това чудо ще отмине.
Е , много скопски професори ще трябва да си хвърлят дипломите , но какво да се прави ! На тези лъжи идва краят. Който има акъл , ще намери правия път.
Който няма акъл , аз ли ще му го налея? Да си чупи главата !
Всекиму своето !
цитирай
5. panazea - Ето кой плаща , за да се карат Балканите ! Но и това ще свърши ! Ще свършат парите.
21.01.2023 15:40
Наместникът на Западните Балкани Александър Сорос
anthroposophie
цитирай
6. kvg55 - vitalian4v,
21.01.2023 23:03
По–спокойно и по–кратко, бих казал.
цитирай
7. kvg55 - vitalian4v,
01.02.2023 23:00
И аз цяла година се пречудвах и на края написах.
Утре го публикувам. За имената на така наречените културни клубове.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 353971
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031